00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חרוסת

  


בשבוע שלפני פסח, כולם חיפשו את המתכון "המיוחד" לחרוסת.

תוך כדי שאלה תמימה של אחת הבנות, אם אפשר לקבל חרוסת בנוסח פרסי, שוטטתי ברשת על מנת להבין מה זו חרוסת פרסית ומה מבדיל אותה משאר

מתכוני העדות.

ובכן..... בחרוסת פרסית יש יותר פירות וגם בננה. 

אז גם אמא שלי היתה בטוח פרסית. כי היא היתה מכינה עם המון פירות מכל הסוגים וגם פירות יבשים.

כשהכנתי פעם ראשונה חרוסת לפני המון שנים, הילדים לא אהבו אז ניסיתי וניסיתי ומצאתי לבסוף את הגירסה משלי: 

מאז... אני זו שמביאה חרוסת וגם מקבלת עליה מחמאות. ואיך לא ? זו חרוסת שמורכבת בעיקר מתמרים ומיני אגוזים ושקדים.

זה המתכון שלנו:

חבילה אחת של תמרים מגולענים = 200 גרם

50 גרם אגוזים מכל סוג: פקאנים/אגוזי מלך/בונדוקים/שקדים מתוקים

1 אגס

כוס יין מתוק או כוס מיץ ענבים

כפית קינמון

אופן הכנה:

גורסים במג'ימיקס את כל מיני האגוזים ושקדים.

מוסיפים את התמרים, ואת האגס, מערבלים

מוסיפים את מיץ ענבים או יין וכפית קינמון וממשיכים לערבל.



אוכלים בתיאבון.



טעים גם אחרי ליל הסדר למריחה על המצה

ואני חשבתי היום שאשמור את מה שנשאר גם עבור עוגיות תמרים משודרגות.

 


 
 

לדף הרשומה

סלט פסטה עם קוביות ירקות וגבינת ברינזה

 brinza21312

התמונה לקוחה מהרשת

 

 

קיבלתי להתנסות ערכה מתפוז ובתוכה גבינות ברינזה. למען האמת... ברינזה היתה הגבינה האהובה והמועדפת עלי בילדות. 

הטעם שלה היה טעם של גן עדן בייחוד כשהיתה מונחת על פרוסת לחם שחור ופרוסת עגבניה. המליחות שלה היתה הניגוד המושלם לטעם העגבניה. כשהייתי ילדה לא ידעתי שהגבינה הזו בעצם הוכנה מחלב צאן.

לימים, שכחתי לגמרי מהברינזה, ולעתים רחוקות הייתי מגיעה אליה בקניות אם כבר מצאתי אחת כזו בהישג יד ועין - ותמיד לקראת חג השבועות, חשבתי משום מה שהיא מצרך נדיר 

לכשהגיע הערכה מתפוז, חשבתי דבר ראשון להכין איתה סוג של מאפה. אך לאחר טעימה ראשונה, החלטתי שאת הטעם העדין הזה לא מבזבזים על מאפה שיימס לגמרי והתוצאה יכולה להיות כמעט אותה תוצאה עם גבינות אחרות המכילות מלח.

הגבינה הזו לא מכילה הרבה מלח, וזו כבר ברכה. הטעם שלה עדין מאד, ולא בעל ניחוח של גבינות צאן.

החלטתי בגדול לאמץ את המתכון שצורף לערכה  והכנו סלט פסטה קר עם ירקות, עלים וגבינת ברינזה. את הפסטה שנשארה מארוחת הצהריים, נשאר לנו רק לסדר בסידור חדש ומהיר.

המתכון כאן לפניכם והוא פתרון מהיר לארוחת צהריים קלה או ארוחת ערב.

 

פסטה  מבושלת במים .

1 גמבה אדומה

חופן עלי בייבי 

2-3 עלי חסה

מלפפון

עגבניה

בצל סגול

מלפפון חמוץ

גבינת ברינזה חתוכה לקוביות.

 

את הפסטה בישלנו עד שהתרככה.

כל הירקות קוצצו לקוביות וכנ"ל גבינת הברינזה.

 

מגישים טרי וסמוך להכנה. אנו הגשנו עם רוטב בלסמי ושמן זית 

 

בתאבון.

 

 

לדף הרשומה

10 המכות הגדולות באפייה

 http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=885940

 

מאמר מנענע.

 

ומעכשיו... אין מצב שאני שוכחת את הקורט מלח באפייה

לדף הרשומה

פוקאצ`ה

3 כוסות קמח

20 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 כוסות מים

==================

לערבב היטב את החומרים לבצק רך וגמיש. אם צריך אפשר להוסיף עוד מעט מים. לאחר שכל המרכיבים אוחדו להוסיף 1/2 כוס שמן וכפית מלח וללוש היטב.

להתפיח כשעה.

לאחר שעה, ללוש שוב,  וכעת אפשר להעביר לתבנית אפיה להתפחה נוספת.

הבצק צריך לצאת רך ואפשר לחלק את הבצק לשמונה חלקים, להניח כל חלק בתבנית על נייר אפיה. אין צורך לרדד את הבצק. משטחים אותו בידיים על על ניירות האפיה ומניחים לתפיחה נוספת של כעשרים דקות עד חצי שעה. לבזוק מעט מלח גס ולזלף מעט שמן זית.

לאפות כשלושים דקות על 180 מעלות. 

מעדן!!!

 

 

תוספות אפשריות מעל: רצועות גמבה, חצילים חתוכים לפרוסות דקות ואפילו קישואים.

אפשר אפילו להכין פיצה אינסטנט - טעם הבצק והמרקם כמו של פיצה האט.

לדף הרשומה
מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת