00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

וניש קליה - הגיע זמן רשומה

 


ראשית התנצלויות רבות בפני מארגני העניין הזה של קבלת מוצרים מתפוז תמורת לינק ורשומה. התמהמהתי כל כך. 

הסיבה הראשונה להתמהמהותי היא שחשבתי למה בכלל ביקשתי את ה"וניש קליה"? הרי אני לא מאמינה גדולה במסירי כתמים למיניהם, למעט שפשוף גס עם סינטבון ואמצעי אגרסיבי יותר כמו אקונומיקה. ובכלל לא יכולתי לרכוש לי כזה מהסופר? 

אם עד היום רכשתי ממוצרי קליה או כל מסיר כתמים וכאלו שמבטיחים להסיר את הכתמים התייחסתי אליהם כמו למרככי הכביסה למיניהם, ומבשמים והתנחמתי בעובדה שמכסימום אם לא יועיל, לא יזיק ורק בגלל האריזה והריח של הניקיון, כדאי לצרף לכביסה.

תמיד אם היו כתמים הם היו מקבלים טיפול מיוחד לאחר הכביסה כמו שאמרתי, סינטבון/נוזל כלים/ או אקונומיקה.

מתפוז קיבלתי ערכה של "ווניש קליה" שמבטיחה להסיר כתמים . לחבילה זו צורפה חולצה "מוכתמת" היה עליה כיתוב עם מיץ תפוזים. הרעיון הוא לכבס את החולצה שהגיעה מוכתמת, יחד עם שאר הבגדים ולצפות לתוצאות. החולצה כנסה למכונה יחד עם שאר החולצות הלבנות והפלא ופלא היא יצאה צחה כשלג.

זה עדיין לא שיכנע אותי שהמוצר הזה הוא כמו ההבטחה שלו. אמרתי בטח יש כאן איזה טריק. מה גם שכתמים ישנים ממכנס של הילד לא ירדו בכלל!!!

רק כשהכתמתי את המכנסיים הלבנות שלי עם מנגו השתכנעתי לבדוק את המוצר. המכנס נכנס למכונה עם "וניש קליה" ושום כלום.... כמו שאמרתי אני לא מאמינה במוצר וכך התוצאה. שניה לפני שהספדתי את הווניש קליה והבטחתה נאמר לי שהייתי צריכה להשרות מעט לפני. ואני בכלל לא קוראת הוראות. הכל נראה ברור ולכן לא חשבתי להשרות.

ובכן... השריתי, והפלא ופלא הכתם נעלם. כידוע כתמים של פירות הם הקשים ביותר להסרה.

כנ"ל למחרת מחולצה וורודה  ששוב הוכתמה במנגו היא התכבסה ביד רק עם וניש קליה, ושום כתם לא נותר.

אז הפעם השתכנעתי סופית. להתייחס ל"ווניש קליה" בתור מסיר כתמים ולא בתור הבושם של אבקת הכביסה.

תודה לתפוז על קבלת המוצר להתנסות וסקירה. 

ולפי חוקי התחרות של תפוז הקלקה על הלינק הזה מכניסה למונה איסוף כניסות

אז אשמח להקלקה  בקישור הזה http:// http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=6368

לדף הרשומה

מאסטר שף ילדים - ספר המתכונים

מאסטר שף ילדים - 

ספר המתכונים

הוצאת כנרת 

130 עמודים

2012


  


גילוי נאות !!! יצאתי "פארשית" לחלוטין. כבר יותר מחודש שהספר הזה אצלי ואני מתכננת להכין ממנו מטעם אחד או שניים, מטעמים שווים, מכל מה שמוצג בספר והוצג כמובן בתכנית, אבל מסתבר שאני פחדנית לא נורמלית.

מה יש לפחד מ|ניוקי|? איזה הסבר יש לכך שתפוחי האדמה ממתינים להם בנחת על מנת להפוך ל"ניוקי" ואני רק דוחה ודוחה ודוחה את המשימה, הופכת את תפוחי 

האדמה לכל דבר חוץ מניוקי??

כשהתחילה עונת מאסטר שף ילדים התיישבתי מול המסך והבטחתי לעצמי לרשום כל חידוש/טיפ/הערה והארה. המחשבה הזו התפוגגה לגמרי כי הייתי כל כולי מרוכזת בתכנית מהתחלה ועד הסוף. לא רשמתי כלום. ולכן שמחתי שהספר מצא דרך להגיע אלי.

הילדים האלה משהו!!! הם ניגשים כל כך בפשטות לכל משימה, צולחים אותה בהצלחה יתרה גם אם לא כולם זכו. מספיק לקרוא את רשימת המתכונים שמופיעה ברשימת התוכן, מתכונים שאת כולם הם הכינו בתכנית, כדי לגלות שחלקם בכלל לא הכרתי לפני כן. 

כשהילדה אביה דוזלי הכינה את הפאנקייקס שלה, לא התעצלתי והלכתי בו ברגע להכין גם.

אבל.... כשראיתי כל כך הרבה דברים מיוחדים בתכנית הבטחתי לעצמי גם להכינם. סוף סוף הגיע זמן ניוקי וזמן רביולי וזמן מקרונים, ועל ריזוטו אין בכלל מה לדבר.

אני מעיינת בספר והרגעים הקסומים שבתכנית חיים לנגד עיני. כל מנה, כל תמונה מחזירים את הרגעים המיוחדים של הילדים המקסימים האלה שניגשים למשימה

בלי שום מטענים של פחדים ומכינים אוכל בטבעיות כל כך רבה.

אז... אני עדיין מפנטזת להכין מנה או שניים כמו הילדים ובכל זאת לארוחת הערב היום הסתפקנו [שוב] בפאנקייקס הנהדרים של אביה.

אני חייבת לציין שהכנתי אותם פעם קודמת בזמן שהתכנית שודרה. היום כשהכנתי אותם שוב, גיליתי שהמתכון יותר פשוט מפשוט. גם אין שומן בבלילה. 

זמן ההכנה הוא מהיר ביותר. פחות מחמש עשרה דקות והיו לנו פאנקייקים תפוחים, טעימים והכי חשוב מזינים.


כך מכינים

בקערה מערבבים כוס וחצי קמח, עם שקית אבקת אפיה, שקית אבקת סוכר וניל ורבע כוס סוכר

בקערה נוספת מערבבים 2 ביצים, גביע יוגורט, ורבע כוס חלב

את החומרים היבשים מערבבים לתוך החומרים הרטובים. הבלילה צריכה לצאת לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי. הכמויות שנכתבו בספר הן מדוייקות מאד!


מטגנים את הבלינצסים. אני חיממתי מחבת קטנה ושמתי מעט חמאה לטיגון. שמתי מצקת אחת של הבלילה במחבת.

כשמתחילים להווצר בועות על הפאנקייק, הופכים בזהירות בעזרת תרווד.

  

זה מוכן!!!

זה טעים!!!

אני העדפתי את שלי עם גבינה לבנה סקי וריבת תות שדה 

בתאבון 

 

תודה להוצאת .כנרת ולנוריתתה  על קבלת הספר לקריאה סקירה, התנסות ומזכרת 

לדף הרשומה

ארבעה מתכונים מתוך ספרו החדש של ג`ימי אוליבר

 

 

עד שיהיה לי חשק גם להכנס למטבח, לבשל ולצלם, קבלו בנתיים רעיונות לארבעה מתכונים קלי הכנה , ארבעה מתכונים שמרכיבים הצעה לארוחה אחת ודורשים לפי הכתוב שם, סה"כ השקעה של שלושים דקות,

מתוך ספרו החדש של ג'ימי אוליבר שיצא לאור בארצות הברית ותורגם לעברית 

 http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=905272

 

שבת שלום 

 

לדף הרשומה

סלט ארטישוק ותפוזים



בשביל להכין את הסלט הזה הייתי צריכה להתקשר לאחת הגיסות. כשביקשתי את המתכון, הגיסה צחקה מפני שיום קודם כבר היו טלפונים לבקש את המתכון הזה.

זה מתכון של חמותי וכל חג פסח וגם בראש השנה מכינים אותו.

חמותי היתה מכינה מלפני פסח את ראשי הארטישוק מארטישוק טרי.

אנחנו מקלים ומשתמשים כמובן בסנפרוסט.

אז, גיסתי שתהיה בריאה לא מצאה אצלה מתכון כתוב וכך הלכה לרשת לחפש את המתכון ומצאה. היא הקישה בצרפתית [שפת האם שלה] ומצאה המון מתכונים. תוך כדי שהיא מסבירה לי אני מכינה. אך נזהרתי עם המתכון שהיא הביאה לי מפני שמטגנים שם את השום וצריך להיזהר שהוא לא יישרף בכדי שהסלט לא ייצא מר.

למחרת הגיע טלפון מחו"ל. על הקו הגיסה הבוגרת. ביקשתי את המתכון. כשהתחילה להקריא לי, שאלתי אם היא בטוחה והתשובה שנעניתי היא :"עמדתי מספיק ליד חמותי כדי לראות איך היא מכינה".

אז אני כמובן סומכת עליה ומאחר והמתכון הזה לא דומה למה שקיבלתי יום קודם, אני מביאה רק אותו על מנת שלא יהיו  לי בלבולים בשנה הבאה, כי אני באה לכאן להעתיק את המתכון.

חבילה אחת של ראשי ארטישוק של סנפרוסט

לימון אחד

שלושה או ארבעה תפוזים

כפית כורכום

3/4 כוס שמן 

4 שיני שום

קולפים את התפוזים, מגלענים את מה שאפשר וחותכים כל שני פלחים לחצי. רצוי לגלען על מנת שהסלט לא ייצא מר

קולפים את הלימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. [גם כאן מגלענים] הלימון שומר על הצבע הלבן של ראשי הארטישוק. אפשר להמיר גם בחצי כוס מיץ לימון 

חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים [אפשר לפרוס ליותר דק או קצוץ אבל אני רציתי להצמד למתכון המקורי]  

קוצצים דק דק את שיני השום

לסיר מכניסים את כל המרכיבים יחד. 

מוסיפים כוס מי ברז

מתבלנים במעט מלח

מבשלים על אש קטנה, די הרבה זמן [לפחות שעה וקצת יותר]  עד שלא נותר בכלל מים והרוטב נעשה סמיך. בודקים מדי פעם שלא יישרף/ייחרך.

מקררים היטב היטב ומגישים.


לדף הרשומה

סלט ארטישוק ותפוזים



בשביל להכין את הסלט הזה הייתי צריכה להתקשר לאחת הגיסות. כשביקשתי את המתכון, הגיסה צחקה מפני שיום קודם כבר היו טלפונים לבקש את המתכון הזה.

זה מתכון של חמותי וכל חג פסח וגם בראש השנה מכינים אותו.

חמותי היתה מכינה מלפני פסח את ראשי הארטישוק מארטישוק טרי.

אנחנו מקלים ומשתמשים כמובן בסנפרוסט.

אז, גיסתי שתהיה בריאה לא מצאה אצלה מתכון כתוב וכך הלכה לרשת לחפש את המתכון ומצאה. היא הקישה בצרפתית [שפת האם שלה] ומצאה המון מתכונים. תוך כדי שהיא מסבירה לי אני מכינה. אך נזהרתי עם המתכון שהיא הביאה לי מפני שמטגנים שם את השום וצריך להיזהר שהוא לא יישרף בכדי שהסלט לא ייצא מר.

למחרת הגיע טלפון מחו"ל. על הקו הגיסה הבוגרת. ביקשתי את המתכון. כשהתחילה להקריא לי, שאלתי אם היא בטוחה והתשובה שנעניתי היא :"עמדתי מספיק ליד חמותי כדי לראות איך היא מכינה".

אז אני כמובן סומכת עליה ומאחר והמתכון הזה לא דומה למה שקיבלתי יום קודם, אני מביאה רק אותו על מנת שלא יהיו  לי בלבולים בשנה הבאה, כי אני באה לכאן להעתיק את המתכון.

חבילה אחת של ראשי ארטישוק של סנפרוסט

לימון אחד

שלושה או ארבעה תפוזים

כפית כורכום

3/4 כוס שמן 

4 שיני שום

קולפים את התפוזים, מגלענים את מה שאפשר וחותכים כל שני פלחים לחצי. רצוי לגלען על מנת שהסלט לא ייצא מר/

קולפים את הלימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. [גם כאן מגלענים] הלימון שומר על הצבע הלבן של ראשי הארטישוק. אפשר להמיר גם בחצי כוס מיץ לימון 

חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים [אפשר לפרוס ליותר דק או קצוץ אבל אני רציתי להצמד למתכון המקורי]  

קוצצים דק דק את שיני השום

לסיר מכניסים את כל המרכיבים יחד. 

מוסיפים כוס מי ברז

מתבלנים במעט מלח

מבשלים על אש קטנה, די הרבה זמן [לפחות שעה וקצת יותר]  עד שלא נותר בכלל מים והרוטב נעשה סמיך. בודקים מדי פעם שלא יישרף/ייחרך.

מקררים היטב היטב ומגישים.


לדף הרשומה
מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת