00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יום הבלוגרים הבינלאומי

 

 

יום הבלוגרים הבינלאומי מתרחש כל שנה בתאריך 31 לאוגוסט. 

 

מאחר ורק לאחרונה חזרתי "לתפעל" את הבלוג שלי שהיה רדום לגמרי, ומאחר ואני לא לגמרי מעורה בכל מה שקורה בבלוגיה כאן, אני מביאה ראשית המלצות על בלוגים שאהבתי אלא על בלוגים שהמליצו על חמישה בלוגים אחרים.

זו הזדמנות בשבילי להכיר גם את הממליצים וגם את ההמלצות.

אז הראשונה היא הבלוגרית קואלת ספרים שממליצה על  קואלת ספרים 

לקואלה יש בלוג שמתמקד בביקורות קריאת ספרים. http://undergroundnewyorkpubliclibrary.com/מבין המלצת הבלוגים שלה הכי אהבתי את הבלוג שנכתב בניו יורק  והוא מתמקד בצילומי אנשים קוראים ברכבת התחתית. בעלת הבלוג "לוכדת" את הקוראים בתמונות ואף מביאה מידע על הספרים שכל קורא מצולם מחזיק בידו. תודו שזה רעיון מקסים ביותר.

מכאן אני הולכת לי לבלוגיה לראות מה התחדש שם, יש לי עוד שלושה בלוגים להמליץ עליהם, מקווה למצוא משהו מעניין.

מבין ההמלצות שמרוכזות בבלוגיה תחת הכותבת בלוג דיי התחברתי לבלוג של חוט השני 

יש לה יופי של המלצות וזו הזדמנות לעשות אתנחתא מכל העיסוקים שלי היומיומיים והרגילים ולעשות טיולים בין הבלוגים השונים להתרשם ולהנות מעוד דברים.

יום הבלוג הבינלאומי הזכיר לי שאני מאד אוהבת את הבלוג של אולגה ומזמן לא שמעתי ממנה אז הולכת לחפשו : מזל שמנוע החיפוש בתפוז עובד ביעילות כך מצאתי את אולגה והפנקס -  http://www.tapuz.co.il/blog/net/userBlog.aspx?FolderName=yuvalnolad הכתיבה של אולגה אהובה מאד בעיני. כל מה שאולגה כותבת אני שמחה לקרוא ואולי הקריאה הסמויה הזו תוביל לאיזו התחדשות ממנה. אולגה כותבת על ילדותה ברוסיה, התאקלמותה בארץ ומשלבת גם מתכונים מיוחדים שתמיד נותנים תחושה של בית. 

נשאר לנו עוד בלוג אחד להמליץ עליו :  קפצתי לסלונה על מנת למצוא משהו מעניין ומצאתי רשומה של אירה - מטפלת גם בהורים ששואלת מאיפה יש לי ילד פרפקציוניסט ? 

וכך, שוב כמו תמיד, הספקתי לקפוץ לקרונות ברגע האחרון ולהוציא חמש המלצות לבלוגי, שעבורי בטוח יספיקו ועד ליום הבלוג הבא שיחול שוב באותו תאריך 31.08.

לדף הרשומה

ארוחת בוקר



חזרנו לבית הספר.


בשעה טובה ומוצלחת, התחיל לו שבוע הלימודים, מוקדם מהרגיל השנה, והלוואי שכך יהיה גם בהמשך. ארוחת הבוקר בבית הספר היא דבר חשוב מאד. השאלה היא מה קורה כשצריך להיערך לארוחת בוקר כפול שניים בעיקר כשמערכת הלימודים  מתפרסת על שמונה שעות ביום ולפעמים אף יותר. ממש יום עבודה מלא.

בשנה שעברה היה לנו תמיד ויכוח על ארוחת הבוקר. זה לא וזה לא וזה לא, עד שהייתי נשברת ונותת כסף לקנות בקיוסק הבית ספרי. גם אם הקצבתי יומיים בשבוע לכך, לפעמים גלשנו ונתנו יותר. רק שיהיה שקט בבית. 

השנה, התחלנו ברגל ימין. צריך להיערך מבחינת אוכל ליום מלא, אז יש פחות ויכוחים. כי כאן כבר אי אפשר להתפנק.

ביום הראשון כשהילד החזיר חצי סנדוויץ הביתה, פתחתי לראות מה סוד הקסם בסלט הטונה של הקיוסק!. שום כלום, זה טונה, מעט מלפפון חמוץ קצוץ דק דק, ומיונז.

אבל זה יותר טעים משל אמא. 

אז אמא החליטה להתחכם והכינה את אותו סלט. וכך הילד לקחת סנדויץ אחד כזה למחרת, ואחד נוסף עם חביתה. שניהם חוסלו. 

היום החלטתי קצת לשנות ולשפר והוספתי גם שניצלונים של תירס טבעול. שוב הילד לא רוצה, שוב שמתי בתיק עם האמרה הקבועה:  "לא תרצה, תחזיר, או מכסימום ילד אחר ישמח לקבל".

מאחר ונשארו לנו עוד חמש דקות עד ליציאה מהבית, שאלתי את הילד אם ירצה גם "ספרינג רול" איזו שמחה היתה בבית.

עד היום, רוב הירקות שהיינו קונים היו נזרקים לפח. מאז שהספרינג רול נכנס לביתנו, לפני כחודש, בעקבות נסיעה של הבת לוויאטנם, צריכת הירקות עלתה כאן פלאים.

הכנת הספרינג רול - ליחיד לא גוזלת זמן. את ריבוע בצק האורז שמתי במחבת גדולה, יצקתי עליה מעט מים רותחים, הרמתי והנחתי על קרש חיתוך, והירקות שנקצצו הונחו על דף האורז וקופלו לרול.

כשהראיתי לילד את התוצאה העיניים נצצו. הבנתי שהוא רוצה את ארוחת הבוקר עכשיו. אז השמחה עכשיו אצלי היתה בלב, אין כמו לצאת ללימודים אחרי ארוחת בוקר וכשאוכלים דברים בריאים אז הרווח הוא כפול במיוחד אם אוכלים פירות וירקות על הבוקר.

כמובן שעוד רול אחד הוכן מייד ונארז בתיק האוכל.

זו הזדמנות לצלם, להסביר ולהראות את הדבר הזה שנקרא "ספרינג רול"

מור בתי אומרת שבוויאטנם כשהם גילו שהרול הזה טעים במיוחד כשלווה לו רוטב דגים, וגם זה פתרון לשומרי כשרות, הם הזמינו כזה כל יום. וכל יום חיכתה להם הפתעה אחרת בתוך הרול כי הם היו בהמון מקומות בויאטנם ובכל מסעדה הכינו אחרת. משום כך היא הביאה אתה את הדפים משם ואנו שמחים כמובן שבארץ כיום ניתן להשיג הכל ולהכין גם. כאן אנו לא יכולים למצוא עדיין את רוטב הדגים אז אנו מאלתרים רוטב לכל אחד כפי שהוא אוהב: סויה, טריאקי וגם רוטב צילי חריף או מתוק. לפעמים אנו עושים שילוב של המרכיבים וזה תמיד טעים. 

הכנתי עכשיו שוב, צילמתי והנה כאן "מיני סדנא" להכנת ספרינג רול

אלו הם דפי האורז

 

   

 

הירקות חתוכים מראש ; מלפפונים, גזר, גמבה, בצל ירוק, חסה ופטריות. אפשר לגוון ולהוסיף עוד ירקות שורש וכל ירק אהוב. הרעיון הוא שהירקות ייחתכו דק דק ל'גפרורים'. 

 

 

מחבת גדולה ורחבה על מנת ליצוק מים רותחים על דפי האורז.

יוצקים מים רותחים, ממתינים כשלושים שניות ומרימים את דף האורז. מניחים בעדינות על קרש חיתוך. 

 

 

הנחת הירקות על גבי הספרינג רול 

 

קיפול הספירנג רול - כמו שמקפלים לאפה או MEAT AND ROLL

מניחים את הירקות במרכז העליון של דף הרול. מקפלים את החלק התחתון של הדף מעל גבי החלק העליון, וכעת ניגשים לגלגל מצד ימין לשמאל תוך כדי הידוק.

המיומנות לקיפול נרכשת ככל שמכינים יותר. רק בפעם השלישית כשקיפלתי את הרול הבנתי שאני צריכה להדק וסוף סוף התגלה הסוד של איך הם מצליחים ב"מיט אנד רול" לקפל כל כך מוצלח המון תוכן בתוך דף הבצק של הטורטייה, שהוא לא גדול יחסית. 

וכאן מוכן עם רוטב טריאקי וצ'ילי מתוק. 

אמנם יצא קצת "מקומט" אבל כל פעם יוצא משהו אחר וזה הקסם של המנה הזו, במיוחד אם לא צריך להתאמץ ולהכין לאירוח אלא הכנה מהירה לבני הבית. 

 

 


בתאבון.

זה טעים, מזין והפלא ופלא גם משביע מאד. שלושה רולים לארוחת צהריים, בשבילי כמובן, בהחלט מספיקים.





לדף הרשומה

"תודה אמא"

 המותגים שלנו

חברת "פרוקטור את גמבל" החליטה לגמול לאמהות הספורטאים באולימפיאדה, ולבנות עבורן מתחם ששם תוכלנה לשהות, לנוח, ולהיות ליד הילדים שאותן הן מגדלות להצלחה. המוטו של החברה אומר שאחרי כל מצליח או מצליחה עומדת ... אמא.


וברוח הדברים האלו, והאולימפיאדה שמאחרינו, חברת פרוקטור חברה גם לתפוז שלנו והחליטה לצ'פר גם אותנו האמהות הבלוגריות במארז מפנק. האמת שמאד התרגשתי לקבל חבילת שי, עם מכתב "תודה לך אמא", ואפילו מדלייה. בו ברגע החלטתי שאת המארז הזה ואת המדליה אני מעניקה לשני בני. אני יודעת שהם גאים בי ושמחים שאני אמא שלהם. אצלי בכלל לא חשבתי על לגדל ילדים לאליפות אולימפית, אבל עצם ההתמודדות וגידול ילד מיוחד זו ריצת מרתון למרחקים שאין ואי אפשר אפילו לכמת אותם. לילד הגדול מגיע גם מדליה ממני בתור אח לילד מיוחד. 

אז החבילה נשמרה לילד הבכור שמגיע לחופשה מאילת. גם הוא אלוף בפני עצמו. ילד שלקח אחריות על החיים שלו, בצבא, ולאחר הצבא. וכיום עומד ברשות עצמו. החבילה המפנקת חיכתה לו. שמחתי להעניק לו אותה והוא בתמורה העניק לי חזרה את המדליה. יש דבר משמח יותר מזה?

  לוגו מדליון.JPG

לא ידעתי שחברת "פרוקטור את גמבל" היא נותנת החסות הרשמית לאולימפיאדה. גם לא ידעתי ש"בית המשפחות" שהוקם עבורן על מנת לתת להן נוחות של בית, טיפולי יופי, וחדרים משחקים וחדרי הרגעות להורים ושירותי כביסה, ומועדונים לצפות בתחרויות וארוחות, וגישה לאינטרנט ועוד. 

עצם ההצדעה שלהם באמירה כזו לכל האמהות בעולם הוא דבר משמח בפני עצמו. ההוקרה שלהם היא ל"אמהות שמגדלות ספורטאים מצטיינים ואמהות שמגדלות ילדים נפלאים". אני שמחה להיכלל בין אמהות אלו. ומודה לחברת פרוקטור את גמבל שאומרת לי "תודה אמא"!

שמחתי להעניק את האפשרות שנתנה תפוז להענקת שי שרשרת שתי בלוגריות מקסימות: שוגי וגלי האחת והיחידה. מקווה לקרוא רשמיכן בהקדם. 

ושמחתי להעניק לבני את חבילת השי : מוצרי צריכה: מרכך כביסה לריח נעים בכביסה, שמפו ושמפו "הד אנד שולדרס" מברשת שיניים ומשחת שיניים, ואפילו סבון נוזלי לכלים, כבר עשיתי שיטוט ברשת למצוא תמונות על הפרוייקט הזה ומצאתי מאמר שאומר שהחברה עושה אפלייה בין אבות לאמהות עם המסר שהמוצרים נועדו לאמהות כמוצרים שנועדו לחזק את האפלייה למין הנשי.  אני לא רואה זאת כך. בוחרת לראות את הצד היפה שבפרוייקט הזה. 

לדף הרשומה

"חגיגה בסיר" - אורז עם ירקות

09/09/2012

 

 

אצלנו אורז נאכל לבן. תמיד. בעצם, לבן או צהוב. ומעליו כל התוספות והרטבים למיניהם שבושלו בסיר אחר.

השבוע, כשמלאי האורז אזל מסיר התבית [חמין עירקי], הילד ביקש אורז-תבית'. 

הבטחתי להכין. אבל כשניגשתי בערב למלאכה, לא בא לי על ריחות של טבית במטבח. יותר בא לי משהו משביע ומזין וגם שיהיה חגיגה לעיניים.

וכך נולד לו סיר של אורז וירקות. אמנם זו לא המצאה שלי ובטח יש מיליון גירסאות בכל מקום, אבל מאחר וזו פעם ראשונה שאני מכינה [אולי הכנתי פעם מזמן אבל לא זוכרת שהיה לזה ביקוש], 

אז אני פותחת לכבוד האורז רשומה חדשה.

כך הכנתי:

בצל אחד שלם ודי גדול נקצץ דק דק לקוביות וטוגן ארוכות.

לסיר הצטרפו קוביות גזר די מדוייקות מגזר אחד בלבד

כשהתאחדו המרכיבים הוספתי קערית של אפונה קפואה

ומייד אחרי זה, קופסת שימורים אחת של תירס  גמדי ללא תוספות סוכר וכו'.  [285 גר' לאחר סינון של שופרסל]

לאחר טיגון ערבוב נוספו שלושה כוסות אורז שהושרו, וסוננו מנוזלים.

גם האורז טוגן עם שאר המרכיבים, וכשהכל היה די יבש ואחיד בסיר, הוספתי מים רותחים: פלפל ... מלח... מעט אבקת מרק, ו4 קוביות שמיר קצוץ וקפוא של דורות.

ומעט כורכום כמובן!!!

המים החמים לא נמדדו, הוספתי לפי העין. מי שרוצה כמות מדוייקת, מוזמן להוסיף 6 כוסות מים רותחים.

עשרים דקות בישול על להבה הכי קטנה והיה לנו אורז תפוח, מזין ובריא. כל מי שהתנגד לתוספות באורז בתחילה, אכל בהנאה וביקש עוד :-)

יוצא טעים טעים. 

בתאבון 

לדף הרשומה
מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת