00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קלצ׳ונה

http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/cookingandtalking/1290f7e2-2094-4c92-8a69-f717a919eb40.jpg

 

בוקר טוב איטליה!!!!!

לאחר שצברתי חצי שנה שזה אינסוף שעות ומגשי פיצה, נפלה אתמול בערב החלטה להכין קלצונה לארוחת עשר  במקום סנדוויץ לבית הספר

הכנו פיצה אחת - על הסיס רוטב עגבניותואנשובי ויתרת הבצק של הפיצה - חולקה לארבע מנות, מילוי הפיצה נכנס לקלצונה והנה יש לנו ארוחת בוקר לבית הספר!

אבל.... תכנונים לחוד ומציאות לחוד מפני שהקלצונות האלו פשוט קרצו לכמה מבני הבית.

הבוקר מבלי להתעצל - במקום להכין כריך הכנתי קלצונה והתוצאה היא מאפה חם וטרי על הבוקר. אין כמו מאפה כזה לרומם את מצב הרוח. הבצק שנח לילה שלם במקרר רק השביח ומאחר והקלצונת של הבוקר היו מעט עבות המרקם היה כמו של פיתה חמה וטעימה

מתכון לבצק מבוסס על בצק לפיצה דקה ופריכה של מנה שטורם.

מאז שהתוודעתי לבצק הזה אני מכינה אותו לפחות פעם או פעמיים בשבוע והיתרון הוא שמכינים רק חצי קילו אז זה קל לעשייה לרידוד והכנה ואין צורך להמנע מהכנה כי זה קשה או כי מתייאשים 

 

חצי קילו קמח
רבע כוס מים חמימים
25 גר שמרים טריים או כף מחוקה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
3 כפות שמן זית
כוס מים קרים מאדדדדדד


ראשית מנפים קמח שמים בקערה יוצרים גומה שמים בגומה שמרים סוכר ומים חמימים
מערבבים לתוך הגומה בעדינות את הקמח שבקרבת הגומה

בשולי הקערה שמים את המלח ומערבבים עם יתרת קמח

כעת שמים מים קרים מאד ומתחילים ללוש
מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש

מנוחה עשר דקות

לישה חוזרת חמש דקות

מנוחה בחוץ חצי שעה

ולמקרר לפחות לשעתיים עד יום

כשמכינים פיצה הבצק מתאים לשתי פיצות דקות ופריכות

מעל יוצקים רוטב עגבניות זיתים גבינה צהובה או מוצרלה או כל מה שאוהבים על הםיצה

הבצק הזה מבוסס על הבצק של מנה שטורם לפיצה דקה והוא הצלחה !!!!!!
להכנת קלצונהשהתרגום הוא כיס או כיסן 

מרדדים חתיכת בצק לעיגול ממלאים במילוי שאוהבים, מכסים במחתית בצק וסוגרים היטב השוליים
אפשר לסגור בסגירה יפה - אחפש קישור כיצד יוצרים -

מברישים ביצה מעל ושומשום ואופים בחום גבוה 200 מעלות כעשר דקות

עד 15 דקות

גם את הפיצה אופים בחום גבוה כעשר עד 15 דקות

 

כותבת בלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2660007    

 

חצי קילו קמח
רבע כוס מים חמימים
25 גר שמרים טריים או כף מחוקה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
3 כפות שמן זית
כוס מים קרים מאדדדדדד


ראשית מנפים קמח שמים בקערה יוצרים גומה שמים בגומה שמרים סוכר ומים חמימים
מערבבים לתוך הגומה בעדינות את הקמח שבקרבת הגומה

בשולי הקערה שמים את המלח ומערבבים עם יתרת קמח

כעת שמים מים קרים מאד ומתחילים ללוש
מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש

מנוחה עשר דקות

לישה חוזרת חמש דקות

מנוחה בחוץ חצי שעה

ולמקרר לפחות לשעתיים עד יום

כשמכינים פיצה הבצק מתאים לשתי פיצות דקות ופריכות

מעל יוצקים רוטב עגבניות זיתים גבינה צהובה או מוצרלה או כל מה שאוהבים על הםיצה

הבצק הזה מבוסס על הבצק של מנה שטורם לפיצה דקה והוא הצלחה !!!!!!
להכנת קלצונהשהתרגום הוא כיס או כיסן 

מרדדים חתיכת בצק לעיגול ממלאים במילוי שאוהבים, מכסים במחתית בצק וסוגרים היטב השוליים
אפשר לסגור בסגירה יפה - אחפש קישור כיצד יוצרים -

מברישים ביצה מעל ושומשום ואופים בחום גבוה 200 מעלות כעשר דקות

עד 15 דקות

גם את הפיצה אופים בחום גבוה כעשר עד 15 דקות

 

כותבת בלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2660007    

לדף הרשומה

הבודהה בעליית הגג - ג׳ולי אוטסוקה

 

 

המלצה חמה מאד. 

אבל רגע האם אני יכולה להמליץ מאד מאד על משהו שאני אהבתי על מנת שגם אחרים יקראו ואולי לא כולם אוהבים סיפורים מעין אלו!?

הספר ״הבודהה בעליית הגג״. שחרר לי אתמול לגמרי את הסתימה של צום הקריאה לאחר כמעט שישה חודשים של קריאה זוחלת של ספרי שואה בעיקר. 
קראתי אותו בנשימה אחת עם הפסקה אחת תוך יממה אחת. 

הבטחתי הבטחתי לעצמי שאני לא מביאה ספרים מהספרייה עד לאחר שאני מסיימת כמה מטלות בענייני ספרים אבל ביקור בספרייה להחזרת הספרים וסיור קטנטן לראות מה חדש לא השאיר אותי אדישה. כותרות הספרים קראו לי ולקחתי את הספר והוספתיו לערימה שבידי מייד לאחר קריאת התקציר.


הסיפור מספר את סיפורן של קבוצת נשים גדולה מיפן שהובאה מיפן לארצות הברית על מנת לשמש נשים לגברים יפנים שכבר שוהים כאזרחים בארצות הברית. לנשים הובטח עתיד וורוד יותר ממה שהיה מצפה להן ביפן; עוני, עבודה קשה, ומחייה שהיא כל כולה הישרדות.

לצערן של הנשים זו בדיוק המציאות שאליה הן נקלעו בארצות הברית. ההבטחות לגברים צעירים וחסונים, בתים יפים וחיי אושר  ושפע נגוזו כשהנשים גילו את התרמית עם רדתן מכבש האנייה. התמונות שנשלחו אליהן הן תמונות של גברים צעירים אך הן קיבלו גברים מבוגרים חלקם ורובם כמו אלו שאיתם היו מתחתנו אילו היןפו ממשיכות לגור ביפן.

אני מספרת על כולן יחד וזו בדיוק שפת הספר. בגוף יחיד רבים מספרת הסופרת ג׳ולי אוטסוקה את סיפורן של כל הנשים יחד. אם הסצינה מתחוללת באנייה  אזי כל אחת מקבלת התייחסות על מה שעובר עליה, בקטע הבא שבו מדברים על חלומה של אחת, היריעה מתרחבת ומכלילה את חלומותיהן של כולן, וגם במקצב הזה ממשיך לפעום הספר : לילה ראשון, תינוקות, בוגדים, יום אחרון, היעלמות - אלו פרקי הספר.


הפתיחה של הספר כולה הבטחה הן לקוראים ובעיקר לנשים ״על האנייה רובנו היינו בתולות. היה לנו שיער ארוך שחור וכפות רגליים רחבות שטוחות, ולא היינו גבוהות במיוחד. חלקנו לא אכלנו כלום בילדות מלבד דייסת אורז, ולפיכך רגלינו היו מקושתות קצת , וחלקנו היינו רק בנות ארבעה עשר  ילדות בעצמנו. חלקנו באנו מהעיר, ולבשנו בגדים עירוניים אופנתיים, אבל רובנו באנו מהכפר ועל האונייה לבשנו את אותם חלוקי הקימונו שלבשנו בנשך שנים - ירושות דהויות מאחיותינו שהוטלאו ונצבעו מחדש פעמים רבות. חלקנו באנו מההרים ומעולם קודם לכן לא ראינו את הים מלבד בתמונות וחלקנו היינו בנות דייגים וגדלנו ליד הים כל חיינו.... וכעת הגיעה שעתנו להמשיך בדרכנו״. אך תיכף ומייד מתבררת המציאות הנוראה שאליה הן נוחתות. הקורא מלווה את הנשים בתחנות חייהן בארצות הברית. לנשים האלו אין רגעי נחת לכל אורך הסיפור וגם בסופו. הסוף החותם את הספר מתרחש בשלהי המלחמה כאשר היפנים המתגוררים בארצות הברית נאספים כולם ודינם הגלייה מחשד לשיתוף פעולה עם האוייב. כאן נאלצות הנשים לוותר שוב על זהותן כאשר כל פרט מהבית עובד השמדה וכיליון. 

כשלקחתי את הספר הנחתי שאוכל לקרוא ולספוג הרבה מהתרבות היפנית. את הדבר מקבלים במנות מאד קטנות שאותן משלבת הסופרת בעלילה. 
״מה יהיה איתנו, תהינו, בארץ זרה כל כך? ראינו את עצמנו עם קטן להפליא חמוש בספרי ההדרכה של עצמו בלבד - נכנסות לארץ של ענקים״

ספר מקסים. משמעות שמו מתבררת רק לאחר סיום הקריאה. חיי הרוח והתרבות מאופסנים בעליית הגג. 

מסמך מעניין שנכתב בידי סופרת שלא נולדה ביפן אך את העדויות כפי שאפשר להסיק לאחר קריאה, אספה אחת לאחת והגישה ספר שמתאר בצורה אמינה ביותר את חיי הנשים היפניות בפרט והקהילה השלמה כולה כמהגרים בארצות הברית. 


ממליצה לקרוא למי שאהב עד כה. 

 

הבודהה בעליית הגג
ג׳ולי אוטסוקה
הוצאת ידיעות ספרים
138 עמודים

 

 

לדף הרשומה

נתחוני חזה עוף בניחוח תפוזים ושומשום

המתכון הזה התקבל בתודה מא` לאחר שתורגם מאנגלית.

לאוהבי האוכל האסייתי  - אם כי במקרה הזה ניחוח וטעם התפוזים הוא מאד דומיננטי. למי שלא אוהב מומלץ להמיר את התפוזים בלימון

 

 

 

נתחי חזה עוף בניחוח תפוז ושושמשום 

 

תמונה זו מצד שמאל היא תמונת המתכון המקורי

 למשרה :

 

 

חומרים למשרה : 

חזה עוף חתוך לנתחים (כמו לעוף מוקפץ)

½ כוס קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה (לערבל בקערה קטנה)

½ כוס מים

3 כפות קורנפלור

מעט מלח

1 כף שמן


לרוטב :

¼ כוס קטשופ

¼ כוס דבש

2 כפיות סוכר

2 כפות חומץ לבן

½ כוס מים

2 כפות קורנפלור

1 כפית שמן שומשום

מיץ מחצי תפוז

כפית גרידת תפוז

שומשום

אופן הכנה :

לערבב את כל חומרי המשרה. זה אמור להיות מספיק סמיך לצפות את הנתחים, אבל דליל מספיק כדי

"לשחות" סביב הנתחים. להכניס את נתחי העוף לקערת המשרה ולערבב כך שכל הנתחים יכוסו.

לטגן את הנתחים להזהבה (נוצר מעין ציפוי סביב הנתחים) ולהניח על נייר מגבת סופג.

בינתיים לערבב בקערה נפרדת את כל חומרי הרוטב. לשפוך התכולה לווק ולבשל עד שמסמיך מעט

ומבעבע.

להוסיף לווק את נתחי העוף המצופים והמטוגנים. להגיש עם אורז לבן.

 

לדף הרשומה

איך מפרידים חלמון מחלבון בקוריאה

 

 

"הבלוגרית הקוריאנית גרייסי קים מצאה שיטה מגניבה להפרדת ביצים:

 

היא שוברת את הביצה לתוך קערית ושואבת החוצה את החלמון בעזרת בקבוק ריק. 

 

אותנו זה ממש הגניב וגרם לנו ללכת ולחפש בקבוק ריק"

 

המאמר המלא וההדגמה באתר מאקו:- 

 

 http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-00f5c05d6bd4931006.htm&Partner=facebook_share

 

 

 

-

לדף הרשומה

ארוחת בוקר בקקאו

[[לחיצה על התמונה תגדיל אותה]]]

 

 

ארוחת בוקר ברשת קקאו. מוגשת בטוב טעם, ובסטייל, שהייתי חייבת לצלם ולהעלות לבלוג.

בכל פעם שאנו אוכלים ארוחת בוקר אני מסתכלת על הכלים שבם מגישים את הארוחה. 

אף פעם לא נתקלתי בכזו אסטטיקה ויופי. אז דקה לפני שאכלנו. צילמנו.

והרשומה הזו היא כמובן עצמאית לחלוטין ופרטית. ולא למען שום קידום.

מקווה שהתמונה תעלה.

 

 

לדף הרשומה
מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת