00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגיות חמאה וקינמון - פינוקי בוקר

עוגיות חמאה וקינמון

 

מתוך הספר המתיקות שבשכחה (סקירה על הספר הנפלא הזה שהחזיר אותי לאפייה במטבח תבוא בהמשך) 

200 גרם חמאה

כוס וחצי סוכר חום

 2 ביצים

כפית תמצית שקדים

שתיים וחצי כוסות קמח

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה מלח

 

מערבבים את כל החומרים הרטובים יחדיו (סוכר חום חמאה וביצים)

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב

 

יוצרים 3 גלילות  ומגלגלים בסוכר חום וכפית קינמון

מקפיאים את הגלילות למשך כשעה לפחות  ורק אחר כך פורסים דק ואופים

יש לאפות כל גלילה בתבנית נפרדת

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות. רצוי לבדוק את התנור שלכן ולשים לב שהן לא יישמחמו לגמרי באפייה אחרת הן הופכות לשרופות לגמרי תוך שהן מתקררות.

מקררים בתבנית למשך חמש דקות בלבד ולאחר מכן מוציאים מהתבנית בעזרת מרית ומניחים על מגש קר כי הן ממשיכות להאפות בחוץ מן החום הצבור בהן

 

העוגיות טעימות ומזכירות במרקמן ובצבען את עוגיות הלוטוס הקנויות - אפשר ורצוי להוסיף לבצק כפית קינמון וזו עוגיית לוטוס ביתית מושלמת 

לפני שבועיים הכנתי כמות מחרית שנחטפה ונזללה

אחרי יומיים הכנתי שוב

 וכעת מצאתי שיטה חדשה: אני מכינהמספר  גלילות שמה בפריזר בכלי אטום כשהן עטופות בנייר אפייה  ומוציאה בבוקר לאפייה טרייה כל פעם גליל אחד 

 

לדף הרשומה

מרק חרירה חורפי ועשיר

 

מרק חרירה 

 

 

חצי קג בשר חזה בקר עם עצם

עצמות למרק

4 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות

עגבנייה קצוצה 

2 בצל לבן קצוץ דק

חצי  קג חומוס מושרה. קולף

חצי קג עדשים ירוקות מושרות ושטופות

צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
 
גבעולי סלרי קצוצים דק
 
פלפל שחור גרוס 
מלח
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה 
 
 
שולקים את הבשר במים רותחים ומבשלים כרבע שעה. שוטפים היטב
את הבשר, חותכים לקוביות קטנות מאד
 
בסיר עמוק מטגנים בצל,  מוסיפים את הגזר הקצוץ לקוביות ואת העגבניה
 
אט אט מוסיפים את שאר המרכיבים: הבשר , החומוס , העדשים שורשים קצוצים: פטרוזיליה וסלרי
וכן גבעולי הסלרי הקצוצים.
 
מוסיפים מעט מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה
 
לאחר כשעה מוסיפים התבלינים וכל העלים הירוקים הקצוצים: כוסברה פטרוזיליה ועלי סלרי
4 כוסות מים ומבשלים למשך שעה נוספת.
 
רצוי לבשל ללא תוספת רבה של מים על מנת שיתבשל היטב.
אפשר לדלל את המרק במים רותחים לפני הגשה ולתקן טעמים: מלח ופלפל
 
לפני ההגשה יש אפשרות להגיש עם אטריות מבושלות
או להכין רביכה; הרביכה מורכבת מחצי כוס קמח מעורב במים מעורבב היטב ומוסף למרק תוך בחישה מתמדת. 
כחמש דקות לפני סיום הבישול
 
לפני הגשה בודקים ומתקנים תיבול : פלפל מלח ומזלפים מעט מיץ לימון למי שמעדיף, בצלחת האישית
 
בתאבון
לדף הרשומה

קציצות מתוקות

 

דורית חברתי מרימה טלפון ומבקשת מתכון לקציצות מתוקות!

 

מה מתוקות!!!???? איך קציצות יכולות להיות מתוקות!?!?

קצת דיברנו ניסיתי להסביר על קציצות ורטבים והקציצות שחשבתי עליהן התאימו לקציצות ברוטב אפונה עם קינמון

חברתי אמרה שלא!

גם נזכרתי שהשבוע רציתי להכין קציצות בהשראת התכנית בטלויזיה של סלבריטאים מבשלים. 

 

ופתאום הופיע פלאשבק! קציצות ברוטב של המון בצל וקינמון אלו קציצות מתוקות !!!

 

נזכרתי בניחוחות מהמטבח של דודה א׳ 

זכרון הכניסה אליה הביתה והריח שהכה באפי חוזר עכשיו 

התכבדתי אצלה בקציצות למרות שקצת התביישתי להגיד כן 

וטוב שהדודה לא ויתרה

טעם חלום

 

שחזרתי מיידית את המתכון מזכרון

עבור דורית חברתי 

 

ועד שאכין ואצלם אני רושמת כאן

 

מטגנים כארבעה או חמישה בצלים שנפרסו דק דק

 

לאחר שהכל השחים מוסיפים מים רתוחים מעט מרק עוף פלפל מלח קינמון  וכשהרוטב מבעבע מכניסים קציצות שיצרנו

 

מנמיכים להבה ומבשלים לפחות עוד כ50 דקות

 

מרקם הרוטב צריך להגיע מעט קרוב לריבה

 

חברתי הציעה להוסיף סילאן עכשי אני בטוחה שהיה צריך להוסיף טיפטיפונת סוכר 

ומאחר והבקשה של חברתי היתה לקציצות אדומות מתוקות כמובן שמי שאוהת מוזמן להוסיף מעט פפריקה 

 

 

 

 

נכון שהניחוח מגיע גם מעבר לדפים הכתובים!?

 

 

 

לדף הרשומה

אומלט בצל

איזה שם אקזוטי לחביתת בצל - כך הילד אומר - וממש ממש חביתה

אלא שלא כך הדבר.

 

אתמול צפינו כולנו בתכנית החדשה שמלמדת את הסלבס לבשל. כולנו יכולים ללמוד. עוד ועוד.

 

בתחילה קבלתי הרושם שעובדים עלינו בתכנית ואין  מצב שיש שם כמה אמהות שלא יודעות לבשל. מסתבר שיש כמה דברים שגם אני לא יודעת ולמדתי ואני שמחה שצפינו בשידור

אתמול התאמנו הידוענים ובכלל גם פרופסור רולידר בהכנת  אומלט במילוי מגוון מילוים כל אחד לפי בחירתו

 

על מנת להשיג הצלחה באומלט - שהוא לגמרי לא חביתה - יש כללים

 

חוק 1. - לערבל הביצים כמה שיותר ולהכניס אוויר לבלילת הביתים

חוק שניים - גם בעת הטיגון  יש להמשיך ולהחדיר אוייר וזה עושים כאשר מערבבים את הבלילה תוך כדי בישול וטיגון למרקם  של ביצה מקושקשת עד לרגע מסויים שמפסיקים על מנת שנצליח להכין אומלט

ואז מניחים את המלית

מייד אחרי התכנית דגדג לי בידיים להכין

הצלחתי להתאפק עד עכשיו ארוחת צהריים

וכך ניגשתי להכין לנו עכשיו אומלט בצל  תפוח ריחני  ועסיסי

 

המלית - מורכבת מבצל אחד לבן ובצל ירוק שאודו בטיפונת  שמן

 

כנל האומלט טוגן /התבשל בשפריץ שמן בלבד ללא שמן מיותר

 

וזה מה מה שגרם לאומלט לצאת מעט יבש ואולי זה הזמן שצריך לקחת בחשבון וכמובן  שצריך לדעת בדיוק מתי להוריד מהגז. 

 

אני צריכה לאמץ את שיטת טל ברודי שזכה בתכנית בכוכב והיא להמשיך להתאמן עד שייצא מושלם. טל התאמן בשעה שכל חבריו לתכנית יצאו להפסקה  ובפעם השמינית הוא הצליח! 

 

הנה האומלט שלנו מקווה שתפוז יאשר העלאת התמונה 

 

 

 

לדף הרשומה
12345
מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת