00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קיש קישואים

24/03/2017

במקום אפשר להשתמש בכל ירק, הפעם השתמשתי בקישואים, והסידור שלהם על הבצק יוצר מראה יפה.

חומרים: 

לבצק:

1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

100 גר` חמאה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

4 כפות מים קרים

למילוי: 

2 זוקיני חתוכים לעיגולים

2 ביצים טרופות

125 גר` גבינה פטה כבשים מגוררת

125 גר` גבינת קצ`קבל מגוררת

מלח ופלפל

הכנה: 

במעבד מזון מעבדים את חומרי הבצק, עד שהוא נהיה פירורי (ולא יותר).

יוצרים ממנו כדור, משטחים אותו ועוטפים בניילון נצמד. 

מכניסים למקרר לחצי שעה. 

מחממים תנור ל- 180 מעלות. 

מוציאים את הבצק מקירור, מרדדים ומניחים בתבנית לפאי, עם שוליים על דפנות התבנית.

דוקרים במזלג על פני הבצק, כדי שלא יתנפח באפיה.

אופים 10 דקות.

בינתיים בקערה מערבבים את הביצים הטרופות, הגבינות והתבלינים.

מוצאים את התבנית עם הבצק החצי אפוי ומסדרים עליה את הקישואים במעגלים עם חפיפה בין הפרוסות.

שופכים את המילוי על הבצק. אופים בתנור המחומם כ- 45 דקות עד שפני הבצק משחימים. 

תחליפים ותוספות:אפשר להשתמש בגבינות שונות - רצוי לנקז מהן את הנוזלים, אם הן רכות כמו קוטג`.

אז מה יש בקיש?

 בקישואים יש ויטמין A, ומעט קלוריות .

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קציצות חוביזה

זוהי עונת החוביזות וכל מה שצריך לעשות זה לפתוח את העיניים ולהסתכל סביב - בשולי הדרכים, בשדות ואפילו בגינות של בתים - צומחים המוני עלים בצורת לב, שאפשר להכין מהם המוני מאכלים. הנה אחד האהובים:

חומרים (ל- 10-15 קציצות): 

1 קילו (כ- 400) עלי חוביזה בגודל בינוני ללא הגבעול

2 ביצים טרופות

4 כפות פירורי לחם

1/2 כוס שמן לטיגון

מלח ופלפל

הכנה

חולטים את העלים במים חמים, עד שהם מתרככים. מסננים, סוחטים את המים וקוצצים את העלים.

מערבבים בקערה את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל, מוסיפים את העלים הקצוצים ומערבבים.

מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בקוטר 5 ס"מ.

מחממים שמן לטיגון בגובה מחצית מהקציצה.

כשהשמן חם, מכניסים את הקציצות, ומטגנים עד שצד אחד משחים. הופכים ומטגנים מהצד השני.

מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

גיוונים ותוספות

אפשר להשתמש בעלי תרד (טריים – באותה כמות, קפואים – חבילה). אפשר להוסיף בצל קצוץ מטוגן ו/או צנוברים לתערובת, לפני הכנת הקציצות. אפשר לתבל באגוז מוסקט מגורר.

אפשר לאפות במקום לטגן: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומניחים עליו את הקציצות. מברישים בשמן זית את החלק העליון של הקציצות ואופים 10 דקות מכל צד.

אז מה יש בקציצות?

חוביזה דומה בערכיה התזונתיים לאלה של תרד ומנגולדויטמינים (C- נוגד חימצון ו- K, שמשפיע על קרישת הדם); מינרלים, כמו סידן, זרחן ומגנזיום, המסייעים לחיזוק העצמות, אשלגן המסייע ללב, וברזל; פלבונואידים שגם הם נוגדי חימצון וכן קרטינואידים ולוטאין, שמסייעים לראייה.

 

לדף הרשומה

סלט קינואה וסלק

סלט בריא בריא בריא - גם קינואה, עם הערכים התזונתיים הגבוהים שלה, וגם סלק, שיש בו המון ויטמינים. 

חומרים (ל- 4 מנות):

לסלט:

1 כוס קינואה

2 סלקים מגוררים (אפשר להשתמש בסלקים בוואקום, ואז יש להם מרקם רך)

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 כף מיץ לימון

1 שן שום מעוכה

מלח ופלפל

הכנה: 

מבשלים את הקינואה כמו פסטה - מרתיחים הרבה מים בסיר, מכניסים את הקינואה ומבשלים 10 דקות, עד שהקינואה רכה. 

כשהקינואה מוכנה, מסננים ומצננים בקערה.

מוסיפים לקערה את הסלקים המגוררים ומערבבים. 

בצנצנת קטנה מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הסלט בקערה. 

מגישים פושר או קר. 

גיוונים ותוספות:

אפשר להשתמש בקינואה בכל מיני צבעים, או להחליף אותה בבורגול או בקוסקוס.

אפשר להוסיף נענע, או להחליף את הפטרוזיליה בריחן או בכוסברה. 

אז מה יש בסלט

בקינואה יש אחוז גבוה של חלבון ואחוז נמוך של שומן. בניגוד לחיטה (בורגול) אין בקינואה גלוטן. קינואה היא מקור מצויין לעמילן, שהוא פחמימה מרוכבת, המתפרקת לאט ותורמת לתחושת שובע. בקינואה יש סיבים מסיסים שמאטים ספיגה של שומן. יש בה ויטמינים כמו C ו- E, שהם נוגדי חימצון, וקומפלקס B, שמסייע במניעת מחלות לב, מינרלים, כמו ברזל, סידן וזרחן (שטובים למניעת אנמיה ולעצמות) וחומצות שומן חיוניות. 

בסלק יש ויטמינים רבים, כמו A (טוב לעיניים), B (טוב ללב ולכלי הדם) ו- C (טוב למערכת החיסון), וכן מינרלים כמו ברזל, סידן, זרחן, מגנזיום ואשלגן.

בתאבון!

לדף הרשומה

לוביה ברוטב עגבניות

לוביה (או רוביה) היא שעועית ארוכה מאוד ובתוכה גרגירים. אפשר לקנות אותה טריה כתרמילים, או מיובשת, כגרגירים (ואז היא נקראת גם "שעועית עין". כדאי להשתמש בלוביה צעירה, כזו שתרמיליה עדיין לא התקשו והפכו סיביים. המתכון מבוסס על מתכון ותיק של אמא שלי, שעועית ברוטב עגבניות.
חומרים:

1/2 ק"ג לוביה חתוכה לפיסות באורך 3-4 ס"מ, ללא הקצוות.

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ לקוביות

1 שן שום מעוכה

1 קופסא (400 גר') עגבניות מרוסקות

1 כוס מים

מלח ופלפל

הכנה:

מחממים את השמן, מזהיבים את הבצל והשום.

מוסיפים את הלוביה ומערבבים.

מוסיפים את העגבניות והמים ומבשלים כרבע שעה או עד להתרככות. משגיחים שהמים לא יתאדו.

מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם או קר.

לדף הרשומה

סלט אצות וירקות

20/09/2016

לאצות יש טעם של ים, ולכן הסלט הזה מושלם לסתיו, ממש אחרי שהסתיימה עונת הרחצה, לכל מי שמתגעגעים לריח המלוח העדין.

חומרים (ל- 4 מנות):

1/4 כוס אצות וואקאמה

1 מלפפון - חתוך לרבעים לאורך ואז לקוביות קטנות

1 גזר - קלוף וחתוך לרצועות דקות (ז'וליאן)

5 צנוניות - חתוכות לעיגולים

1/4 כוס בוטנים - קלויות במשך 5 דקות במחבת ללא שמן

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית שמן שומשום

1/4 כפית חומץ אורז

1/2 כפית רוטב צ'ילי

הכנה:

שמים את האצות בקערה וממלאים אותה במים עד שהאצות צפות. נותנים להן להתרכך, ואז מסננים וסוחטים ומחזירים לקערה

מוסיפים את הירקות החתוכים לקערה.

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת ושופכים על הירקות החתוכים, ומערבבים.

זורים מעל את הבוטנים ומגישים.

גיוונים ותוספות:

אפשר לשנות את הירקות לפי הטעם - נבטי שעועית, קוביות פלפלים צבעוניים, קולרבי ועוד, ו/או להוסיף אטריות אורז או אטריות שעועית, לקבל ארוחה משביעה, שכוללת פחמימות.

אז מה יש בסלט?

באצות יש מינרלים חשובים כמו יוד, שחשוב לתפקוד תקין של בלוטת התריס, סידן, שטוב לחיזוק העצם, וברזל, שמונע אנמיה.

במלפפון יש ויטמין C, סידן ואשלגן. בקליפה מצויים חומרים נוגדי חימצון, אז עדיף לא לקלף. 

גזר, כמו שאר אחיו הכתומים, מכיל בטא קרוטן, שהופך בתוך הגוף לויטמין A, אשר שומר על הרשתית שבעין ומונע היווצרות קטרקט, ו-ויטמין C, שמסייע למערכת החיסון.

צנונית עשירה בויטמין C, בויטמין B6 ובמינרלים אשלגן, סידן ומגנזיום. 

 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת