00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מרק שעועית בשר ועצמות מח

 מרק שעועית בשר ועצמות מח

עוד מרק עשיר מסדרת מרקי החורף  למרות שהחורף עדיין לא נראה באופק . מרק שעועית עשיר

בטעמי בשר ועצמות מח , צבע אדום עז וריח משגע . מרק שעושה חם בבטן וגם בנשמה .




חומרים

500 גר` שעועית לבנה לאחר השריה של לילה. אני מעדיף את שעועית הבובס שהיא בשרנית

וטעימה יותר לטעמי .

400 גר בשר בקר חתוך לקוביות   . השתמשתי בנתח אונטריב אבל כמובן אפשרי עם כל נתח בשר

אחר שמתאים לבישול ארוך

3 עצמות מח

 2 בצלים קצוצים דק

2 כפות קמח

200 גר`  רסק עגבניות  

10 כוסות מים רתוחים

4-5  גזרים חתוכים לקובי

4 עגבניות מגורדות

פטרוזיליה קצוצה

מלח ,

פלפל שחור ,

פפריקה אדומה בנדיבות .

 כמון


הכנה

לחמם מעט שמן בסיר המרק ולצרוב בו את נתחי הבשר עד שישחימו היטב מכל צדיו. בתהליך הצריבה

הבשר נדבק מעט לתחתית הסיר ולכן יש לגרד את הבשר שנדבק עם כף עץ . שאריות הבשר שנדבקו יהיו

בהמשך בסיס הטעם של המרק .

לאחר שהבשר נצרב יש להוציא אותו מהסיר ולהכניס לשמן החם את הבצל הקצוץ . לגרד את שאריות

הבשר שנדבקו לתחתית הסיר ולבחוש אותם יחד עם הבצל . הבצל מקבל טעם בשרי וגוון חום ממיצי

הבשר  מה שמוסיף בהמשך הבישול טעם נהדר למרק .

בשלב זה יש להוסיף את 2 כפות הקמח ,לבחוש במהירות תוך כדי הוספת חלק מכמות המים על מנת

שהקמח לא ידבק .

להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות , נתחי הבשר והעצמות ואת השעועית המושרית .  .

לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ויתרת נוזלי הבישול , במידה וכמות הנוזלים אינה ממלאה

את הסיר לכמות הרצויה יש להוסיף מים רתוחים .

להביא לרתיחה ולהעביר לאש נמוכה . לאחר כשעה של בישול יש לתבל לפי הטעם .

להמשיך לבשל על אש נמוכה כ 3 שעות , הבישול הארוך חשוב מאד ולא לקצר הליכים לטובת

הבשר ,השעועית ושילוב הטעמים ביניהם .  

לדף הרשומה

מאפה בשר ועגבניות בסגנון הסיניה

 מאפה בשר ועגבניות בסגנון הסיניה


מאפה בשר בסגנון מאפה הסיניה הידועה והטעימה מהמטבח הערבי . המאפה דומה ברעיון רק ששונה בדרך ההכנה

ובמרכיבים . הבשר הטחון שוטח בתבנית ,מעליו הנחתי חצאי עגבניות  מנומרות מזן יובל כשהמאפה ניצלה בתנור .

נסו רק לדמיין מה קורה לבשר בתנור שספג את מיצי העגבנייה , שמן הזית , הפלפל החריף , הבהרט .....ולבסוף

הטחינה החמימה עם הצנוברים .

העגבניות שהשתמשתי במתכון הן עגבניות מזן יובל , זן חדש ומשובח של עגבניות קטנות כמו עגבניות השרי בעלות צורה

מוארכת וגוון אדום מנומר . עגבניות ברמת איכות וטעם שעוד לא נתקלתי עד היום , מתוקות מאד ומזכירות את טעם

העגבניות של פעם .



תערובת הבשר

800 גר`  בשר בקר טחון ( עדיפות לבשר שמן )

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס

כמון

בהרט

מעט שמן זית

 

לערבב את כל המרכיבים ולהניח את עיסת הבשר למנוחה של חצי שעה לפחות לספיגת טעמים .


העגבניות


לחצות כ 10-12 עגבניות לחצי לאורך העגבנייה ולהניח אותן בקערה .

לתבל את העגבניות במלח , פלפל שחור גרוס , שום כתוש ולהזליף מעל שמן זית .

לערבב את העגבניות בקערה כדי שיעטפו היטב בתבלינים ובשמן הזית .


הכנת המאפה


יש לשטח את תערובת הבשר על תבנית נמוכה מרופדת בנייר אפייה ( אפשר גם במחבת ) .

בעזרת האצבעות ניצור בבשר שקערוריות שבתוכן נשים את העגבניות . השקערוריות גם  ישמשו  לקליטת נוזלי

העגבנייה והשמן זית .

לאחר שהנחנו את העגבניות על הבשר ויצקנו את שארית שמן הזית של העגבניות לפזר מעל מעט פרוסות דקיקות

של פלפל חריף  . הכמות כמובן תלויה במידת החריפות של הפלפל החריף ובמידת אהבתכם לחריפות .


להכניס את התבנית לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך כ20-25 דקות עד שהבשר משנה את צבעו, נחרך מעט

בקצוות והעגבניות מקבלות מראה צלוי . הבשר בזמן האפייה מגיר נוזלים ורצוי מידי פעם במהלך האפייה להפטר

מהנוזלים . 
צריך להיזהר מצליית יתר שעלולה ליבש את הבשר .


בהגשה יש להעביר את הבשר לצלחת או להגיש בתבנית האפייה , לפזר מעל טחינה טובה וצנוברים קלויים .



לדף הרשומה

פיצה או פוקאצ`ה

  פיצה או פוקאצ`ה ? 



קשה להחליט כי בקצוות זאת פיצה חרוכה , באמצע זאת פוקאצ`ה רכה ולמעלה לבה רותחת של מוצרלה .

מתכון מדהים של ידידי הקונדיטור אמנון עיפאגין 


1 קילו קמח

80 גרם סוכר

15 גרם מלח

15 גרם שמרים יבשים

50 גרם שמן

ביצה אחת

450 מ"ל מים

10 גרם משפר אפיה

10 גרם גלוטן...(לא חייב, רצוי )

לערבב את כל היבשים ללא המלח , ללוש במיקסר 8 דקות במהירות בינונית ( את המלח להוסיף

לאחר שכל החומרים מתגבשים לבצק . לתת לבצק לנוח כ 5 דקות וללוש עוד 3 דקות


לחכות שהבצק יתפח עד הכפלת נפחו . להוציא את הבצק ,להוציא אוויר וללוש ידני כדקה ,לחלק את

הבצק ל 6-8 כדורים ולתת להם לנוח כ 5 דקות . הבצק מאד רך ,נוח לעבודה ואינו דביק .

 

לעצב את הכדורים לעיגולים דקים או אליפסות מוארכות כמו פוקאצות




למרוח את רוטב הפיצה ( עגבניות מרוסקות /מגורדות עם כף רסק ,שום כתוש , מלח ,פלפל שחור

,אורגנו ועלי בזיליקום ) כך שהשוליים ישארו ללא הרוטב . לא להגזים עם כמות הרוטב . לפזר מעל

את מה שאוהבים ( זיתים ,פטריות ,בצל וכו` ) לפזר מעל גבינת מוצרלה .


לאפות בתנור בחום גבוה כ250 מעלות 12-15 דקות .

לדף הרשומה

מרק עדשים שחורות , ירוקות ועצמות מח

22/11/2013

 מרק עדשים שחורות ,ירוקות ועצמות מח


מרק עדשים עשיר בטעמים וצבע המשלב עדשים ירוקות ,עדשים שחורות ועצמות מחמרק חורפי בעל מרקם סמיך , צבע חום כהה

וטעם מדהים של העדשים שספגו את טעמי עצמות המח
 .


חומרים
 

250 גר` עדשים שחורות

250 גר` עדשים
ירוקות 

2  בצלים 

6  גבעולי סלרי 

6  גזרים 

3-4 עצמות מח 

 

4  שיני שום 

צרור פטרוזילייה 

100 גר` רסק עגבניות 

9-10 כוסות מים 


מלח 

פלפל שחור 

כמון 

פפריקה מתוקה 



הכנה 

לשטוף היטב את העדשים , אין צורך להשרות אותן כי ממילא מדובר בבישול ארוך

לקצוץ את הבצל , הגזרים וגבעולי הסלרי דק ולטגן אותם בשמן עד שהבצלים מקבלים מראה שקוף . להוסיף את עצמות המח ולטגן

אותם עוד כ 2-3 דקות ואז להוסיף את שיני השום הקצוצות והפטרוזיליה הקצוצה . לערבב היטב עד שמריחים היטב את ריח השום
 

ואז מוסיפים את העדשים השטופות , רסק העגבניות והמים

להביא לרתיחה , להנמיך לאש נמוכה ולבשל כשעה . לתבל בנדיבות ולהמשיך לבשל עוד שעתיים על אש נמוכה . זמן הבישול ארוך

על מנת שהעצמות ישביחו היטב את המרק
.

לדף הרשומה

כרובית וקאשקבל וגם פרגון לבלוג צעיר

 כרובית אוהבת קאשקבל ? וגם פרגון לבלוג צעיר

בטח שאוהבת ועוד איך אוהבת ....גם אני . כרובית אפויה בתנור עם מעטה גבינת קאשקבל .....

אתם לא מסוגלים לדמיין  את הריח המטריף שלא נדבר על הטעם , 
לא מדובר כאן בהמצאת הגלגל אבל

אין ספק שמעט הגבינה שניתכה על הכרובית הפכה אותה 
למעדן נהדר . 

לפני שנטעם מהכרובית אני רוצה לפרגן לבלוג צעיר שנתקלתי בו אצלנו בפרדס ואהבתי מאד 

הבלוג של ספיר ממן    . יש לי חולשה למתכוני סבתא ,למתכונים שעוברים מסבתא לנכדה כמו בבלוג של ספיר 

כנסו לבלוג כדי לראות את המחזה המרגש של סבתא ונכדה מבשלות ממטעמי המטבח העיראקי . 



בעייני בלוג צעיר  שכתוב יפה ומבטיח עוד הרבה ריחות מטבח משובח . 



וכעת נעבור לכרובית הטעימה ...




הכנה

לפרק את הכרובית לפרחים לא קטנים מידי ,לחלוט אותם כ2  דקות במין רותחים ולהוציא לצינון.

להניח את פרחי הכרובית בתבנית אפיה ולתבל במלח , פלפל שחור גרוס ,פפריקה מתוקה .

לערבב בקערה שמן זית עם שום כתוש וחרדל דיז`ון .  להבריש בנדיבות בעזרת במברשת את פרחי

הכרובית  במרינדה שהכנו ולהכניס לתנור . 
לאפות את הכרובית בחום של 200 מעלות עד שקצוות

הכרובית נחרכות מעט . 
לפזר בנדיבות מעל הכרובית גבינת קאשקבל מגורדת ולאפות עוד כ5-10

דקות עד שהגבינה ניתכת 
ועוטפת את הכרובית .




.

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת