00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחם שיפון בסיסי

 לחם שיפון בסיסי

מי שמכיר אותי מקרוב כבר יודע שנדבקתי חזק בשיגעון אפיית הלחמים ואני אופה הרבה לחמים לאחרונה , הרבה

התנסויות , הרבה סוגי  קמחים , הרבה טעמים וריחות ...הצלחות וגם כישלונות.

מביא כאן מתכון נהדר ללחם שיפון בסיסי המשולב ב 30% קמח שיפון .


מרכיבים

700 גר` קמח לחם

300 גר` קמח שיפון

30 גר` שמרים יבשים

30 גר` גלוטן

20 גר` מלח

50 גר` סוכר

600 מ"ל מים קרים

100 מ"ל שמן זית


הכנה

מכניסים את כל המרכיבים היבשים למעט המלח לקערת המיקסר ומתחילים ללוש תוך כדי הוספה הדרגתית של הנוזלים .

לאחר שהמרכיבים התאחדו יש להוסיף את המלח . סה"כ זמן הלישה 
כ 10 דקות במהירות בינונית . מתקבל בצק חלק

ונוח למגע .

מורידים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו עוד כדקה לישה ידנית ויוצרים כדור בצק חלק .

מניחים את הבצק בקערה משומנת מכוסה להתפחה עד הכפלת נפח הבצק .

להעביר את הבצק למשטח משומן קלות ולחלק אותו ל 2 חלקים שווים .

לרדד כל חלק למלבן ולגלגל אותו תוך כדי מתיחה ולחיצה ( כמו שמגלגלים רולדות ) .

את קצה הבצק יש לצבוט היטב ולגלגל את הגליל על משטח העבודה לקבלת שטח פנים חלק ואחיד .

לפזר על משטח העבודה מעט קמח תירס ולגלגל עליו את הלחמים שהכנו . קמח התירס נועד למניעת הדבקות ,

נותן מראה כפרי יפה ומרקם פריך לקרום הלחם .

להניח את הלחמים כשהתפר בבצק כלפי מטה על תבנית מרופדת בניר אפייה ולהתפיח שוב .

לאחר שהלחמים תפחו בתבנית יש לחרוץ אותם בסכין חדה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות

למשך 15 דקות ולהמשיך עוד 15 דקות ב חום של 200 מעלות .

לדף הרשומה

פילה בקר ותפוחי אדמה מעוכים

07/02/2014

 פילה בקר צרוב ותפוחי אדמה מעוכים

נתחי פילה בקר צרובים במחבת עם תפוחי אדמה שניצלו בתנור . עוד מנה משובחת שמוכיחה שלא צריך להיות גאון גדול

במטבח כדי לאכול טוב ויסלח לי הגאון יונתן רושפלד 
על התאוריה שלי .


נתח שלם של פילה בקר כ 500 גר` . לעסות את הנתח היטב בשמן זית ולתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס . לצרוב את

כל הנתח במחבת חמה מכל הצדדים עד השחמה נאה . לחכות שהנתח יתקרר ולפרוס אותו לפרוסות עבות . לצרוב את

הפרוסות שחתכנו במחבת חמה מ 2 צדי הפרוסה לפי מידת העשייה הרצויה .

תפוחי האדמה בושלו על קליפתם חצי בישול ,נמעכו והועברו לצלייה עם מלח גס ,פלפל שחור גרוס ,פפריקה מתוקה

ושמן זית .

מנה מעלפת חושים . 

לדף הרשומה

צלעות כבש בתנור

03/02/2014

 צלעות טלה בתנור

הרבה זמן לא כתבתי בבלוג , כתיבה בבלוג מצריכה הרבה יותר מסתם הקלדת מתכונים ויש תקופות שפשוט אין מוזה

לשבת מול המחשב ולכתוב . מתנצל בפני קוראי הבלוג שלא הגבתי לתגובותיהם 
אשתדל בתקופה הקרובה להשלים

את החסר .
צלעות כבש בתנור , מתכון שהכנתי בימים האחרונים , מנה טעימה ביותר .

האמת שאין כאן שום תחכום , כמו שמכניסים עוף ותפוחי אדמה לתנור ? אז על אותו העיקרון . מכניסים תפוחי אדמה גזר

ובצל לתנור ולקראת סוף ההכנה מצרפים את הצלעות . באמת שלא סיפור


צלעות טלה בתנור על מצע תפוחי אדמה , גזר ובצל .

לחתוך תפוחי אדמה לרבעים , גזרים לפרוסות עבות ובצלים לרבעים ולהכניס לקערה .

לתבל במלח גס , פלפל שחור גרוס , פפריקה מתוקה , תימין או רוזמרין ושמן זית בנדיבות .

לערבב את הירקות בקערה עד שיעטפו היטב בתבלינים ולהעביר לתבנית ותנור בחום של 200 מעלות .

לצלות את הירקות כ 30 דקות עד השחמה נאה .

בזמן שהירקות ניצלים בתנור יש לתבל את הצלעות במלח גס , פלפל שחור גרוס ,פפריקה מתוקה מעט סילאן או דבש ,

שמן זית ולעסות את הצלעות היטב .

כשהירקות בתנור משחימים יש להניח את הצלעות על הירקות למשך 20-25 דקות . השומן שעוטף את הצלעות נמס

בחלקו על הירקות ומשביח מאד את טעמם .

בשר הצלעות רך מאד , תפוחי האדמה במגע עם השומן נחרכים ,הגזרים מקבלים טעם מתקתק

והבצלים מתקרמלים . מנה טעם גן עדן .


הערה : התהליך הנכון לגבי הצלעות הוא קודם לצרוב כ 2 דקות מכל צד על מחבת ורק לאחר מכן להעביר לתנור .

אני דילגתי על השלב הזה בגלל העשן והריח .

לדף הרשומה

סלק ברוקולי וכל החברים ממחנה יהודה

13/01/2014

 סלק ברוקולי וכל החברים ממחנה יהודה 


אני , שוק מחנה יהודה , סלק  וחברת שטראוס  בקורת ורשמים טובים יותר וגם פחות  טובים .  עוד סיבוב לנשמה בשוק

מחנה יהודה , עוד פעם לראות להריח ולטעום את ירקות השוק הטריים את האווירה הקסומה , להביט בהשתאות וחיוך

באותם טיפוסים ירושלמים ,רוכלי השוק דוברי השפה הירושלמית המיוחדת טיפוסים שרק בירושלים אפשר לראות. רוכלי

השוק שהבינו את הפוטנציאל התיירותי האדיר של השוק המיוחד הזה והפכו אותו לנקודת חן בנופה  של ירושלים . השוק

שמיום ליום משנה את פרצופו והופך למקום מלא  תוכן ,סיפורים ירושלמים , סיורי שוק  וסדנאות  אוכל שוק מדהימות .

את הסיור הפעם עשינו קבוצת בלוגרים בחסות חברת שטראוס ובהדרכתה של  השפית טלי פרידמן , אישה מבינת שוק

 המחוברת היטב לסוחרי השוק ,מנהלת את ועדת התרבות של שוק מחנה יהודה אישה שהביאה הרבה כבוד והערכה

לשוק הקסום הזה .

מה החיבור של חברת שטראוס לשוק מחנה יהודה ? מיזם חדש של חברת שטראוס המביא סדרת סלטי שוק מיזם  שבא

להראות ולהדגיש את החיבור של ירקות טריים ומובחרים למוצריה של החברה ושוק מחנה יהודה הוא בוודאי המקום הנכון

להדגיש מהם ירקות טריים ומשובחים . במיזם הזה שמה חברת שטראוס  את הסלק כירק המוביל את הקמפיין ופתחה

עבורו דוכן מכירות " רק סלק " בו ניתן לטעום ולקנות מגוון מוצרי סלק טריים המשלבים סלק כמנות סלטים  עם ירקות

ופרות שוק טריים ,  גלידת סלק ומשקה סלק הדומה לבורשט / חמיצת הסלק הקלאסית אבל בטעמי שוק מפתיעים .

החנות מקסימה ומעוצבת כדוכן שוק כמו בחו"ל ,. המקום מושך תשומת לב , וההתקהלות סביבו עצומה .

אנשים אוהבים סלק ושמחים לראותו בשוק במיטבו כמו שהוא מוצג בדוכן .

הסיור היה קסום והסתיים  בארוחה קלה ויין טוב באטליה של טלי פרידמן  עם תדרוך על פניה החדשות של חברת

שטראוס כחברה מובילה בתחום הסלטים המיוצרים מירקות טריים ומשובחים .

 

במסגרת הסיור קיבלנו ערכות סלטים כולל מוצר הדגל של הקמפיין והוא סלט קוביות הסלק המוכן

.את חוות דעתי על המוצרים נחלק ל 2 קבוצות , הסלק ושאר המוצרים .

אהבתי את קוביות הסלק המוכנות כמוצר שאמור להוות בסיס ושילוב להרבה מנות סלטים ,דגים קינוחים ועוד. טעם הסלק

כמוצר טבעי כמעט נטול תיבול הוא נהדר ולכן גם טעמו מודגש . לאניני הטעם  אולי יפריע מעט טעם המלח לימון שבסלק

אבל הוא יעלם כשהסלק ייטמע במנה מכל סוג שנכין .

מצרף כאן מתכון שהכנתי לאחר הסיור של

 סלט סלק  טרי ועוד חברים מדוכני השוק


סלט משגע בטעמיו שהכנתי מהסלק וירקות טריים מהשוק , שילוב נהדר של הסלק כבסיס לסלט המשולב בירקות . 

המנה מאד פשוטה להכנה וניתנת לשינויים במרכיבי הירקות  . כל הירקות במנה חתוכים וטריים למעט הברוקולי שנחלט

כ2 דקות במים רותחים . 
את הברוקולי החלוט והמצונן הנחתי בקערה והוספתי בצל ירוק קצוץ , צנוניות פרוסות דק ,

פרוסות פלפל אדום חריף , פרוסות דקיקות של שומר ועגבניות שרי חצויות . הירקות תובלו במלח גס , פלפל שחור גרוס

,שמן זית משובח ומיץ  מלימון טרי . 
את הירקות ערבבתי קלות ביד כדי לשבור את פרחי הברוקולי והנחתי אותם

בצלחת ההגשה .

באותה קערה שמתי את קוביות הסלק ותיבלתי שוב במלח גס ,פלפל שחור , מיץ לימון ושמן זית .  ערבוב קל ולפזר את

קוביות הסלק על ראש ערמת הירקות  שכבר הנחנו בצלחת ההגשה .  את הסלק ערבבתי בנפרד משאר הירקות כדי

שהסלק לא יצבע את שאר הירקות באדום . את המנה עיטרתי בצנוברים קלויים . 

סלט טעים בטירוף המדגיש מאד את טעם הירקות הטריים  כיאה לשוק מחנה יהודה .


אז עכשיו נגיע לחלק הפחות מלהיב ויסלחו לי המארחים של חברת שטראוס אבל זאת דעתי והיא מתבססת על טעמי

האישי ורמת הציפיות שלי מהמסר שקיבלנו .

המסר דיבר על תפיסת עולם חדשה , על שימוש בירקות טריים ומשובחים על טעמים ואווירת שוק  ולכן גם גרמו לרמת

ציפיות של עולם חדש של סלטים משהו שונה , משהו מיוחד ,משהו של שוק . לצערי לא זאת התוצאה שחשתי בפי ואני

מדגיש שוב שמדובר בטעמי האישי .

אני מקבל באמונה שלמה את המסר של יצור מוצרים מירקות משובחים אבל לצערי לא ראיתי את תוצאות  השימוש

בחומרי הגלם במבחן הטעימה .

סלט החומוס – חומוס חלק עשיר בטחינה " החומוס של אבי " , חומוס בינוני , אינו שונה מסלטי חומוס אחרים של

שטראוס ואני מדרג אותו בציון 5

סלט קישואים – סלט בטעם טוב עם מרקם גרגרי ולא נעים בפה . מרקם שמתקבל כנראה מריסוק  ועודף נוזלים .

לטעמי מרקם משחתי כמו בסלטי קישואים אחרים בשוק היו משפרים אותו . מדרג אותו בציון 5 .

סלט טחינה עם פטרוזיליה – מזל שיש פטרוזיליה  בסלט והיא עושה את הטעם אבל את טעם הטחינה המצופה לא

מצאתי . מדרג בציון 5 .

סלט מטבוחה עם פלפלים קלויים – הסלט טעים למרות שלא חשים מספיק את הטעם הקלוי של הפלפלים והעגבניות

שולטות בטעם . תערובת הסלט דלילה וסובלת מעודף נוזלים מה שלא אמור  להיות במטבוחה . מדרג את הסלט בציון 6

סלט פלפלים קלויים – למרות שאין מספיק שום ולמרות שהפלפלים קלויים למחצה ואינם נימוחים עדין הסלט טעים

ואני מדרג אותו בציון 8

סלט תורכי – סלט מאכזב דייסתי ועתיר נוזלים .  לא טעים . מדרג אותו בציון 5 .

לסיכום נושא סלטי השוק , איני רואה בשורה בקו החדש , איני רואה שוני לעומת סלטים דומים  שיוצרו בעבר ואני מקווה

שחברת שטראוס תקבל את הביקורת שלי כמבחן טעמו של הציבור  שמצפה למשהו אחר .

תודה לחברת שטראוס ומשרד פטל על הסיור והאפשרות לבקר את מוצריהם .



לדף הרשומה

פילה דג על חצילים ועגבניות בתנור

 פילה דג על חצילים ועגבניות בתנור


מנה טעימה להפליא של דג עסיסי צלוי בתנור על מצע חצילים קלויים הספוגים במיצי עגבניות צלויות ....מנה שהטעימה

הראשונה ממנה ממש  מבלבלת את כל חושי הטעם . 
הרעיון מאד פשוט לעומת התוצאה של מנת גורמה מדהימה .

ההכנה מסתכמת בקליית חצילים בתנור  בנפרד צולים את העגבניות ולבסוף מחברים את החצילים העגבניות ופילה הדג

למנה אחת  שנכנסת לתנור ויוצאת כמנה שכל מרכיביה מחוברים בטעמם .


הכנת החצילים

ממליץ להשתמש בחציל מסוג בלאדי . לחתוך את החציל לאורכו עם הקליפה לפרוסות בעובי של 1   ס"מ . להבריש את

החצילים בשמן זית בעזרת מברשת . חשוב שהברשת השמן תהיה נדיבה ואחידה לקבלת אחידות בצלייה . להכניס

לתנור בחום של 180 מעלות

על תבנית מרופדת בנייר אפייה . להפוך את פרוסות החציל מידי פעם עד שהחציל מקבל גוון שחום חזק . החצילים בדרך

ההכנה הזאת מקבלים מראה וטעם כמעט כמו של חצילים מטוגנים .



הכנת העגבניות

מדובר בצלייה של עגבניות שרי ואני ממליץ מאד להשתמש בעגבניות מדם יובל שהן העגבניות בעלות המראה המנומר .

אלה עגבניות בעלות אחוז ליקופן גבוה ביחס לעגבניות אחרות ובעלות טעם ומתיקות כמו של העגבניות של פעם .

את העגבניות יש לחתוך לאורכן לתבל במלח גס ,פלפל שחור גרוס , עלי תימין טרי ושמן זית . לערבב היטב את העגבניות

עד שיעטפו היטב בתבלינים ושמן הזית ולהעביר אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה .

לצלות אותם בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה או עד קבלת מראה מעט חרוך/מיובש .



הכנת הדג

מדובר בנתחי פילה דג ואפשר להשתמש ברוב סוגי הדגים הנפוצים . אני משתמש בדרך כלk בדניס , לבראק , מוסר

,אינטיאס  וברור שרק בדגים טריים . המנה הזאת הוכנה עם דג דניס.  את נתחי הפילה חתכתי לרצועות .

את הדג מברישם קלות במעט שמן זית ומתבלים במלח , פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה .


הכנת המנה

בכלי חסין אש ( אני השתמשתי במחבת אלומיניום שגם שימשה להגשת המנה ) לסדר את פרוסות החציל הקלוי ומעליהן

לפזר את העגבניות שצלינו . את העגבניות לפזר ללא הנוזלים שניגרו מהן בזמן הצלייה . העגבניות עדין עסיסיות ונותרו

בהן מספיק נוזלים להמשך הצלייה . מעל החצילים והעגבניות להניח את נתחי הדג המתובלים כשהעור כלפי מעלה

 ולפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק . להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 12-15 דקות תלוי בסוג ובעובי

הדג .


כשהמנה יוצאת מהתנור הדג בעל מראה צרוב בצד העור אבל בשרו רך ועסיסי ומשתלב נהדר עם החצילים והעגבניות

שספוגים זה בזה .


מנה מהסרטים 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת