00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פילה מוסר ים ועגבניות שרופות

10/04/2015

 פילה מוסר ים ועגבניות שרופות 

הרבה זמן לא הייתי כאן , הרבה מאד זמן.....הפסקת הפעילות הכי ארוכה מאז שפתחתי את הבלוג בשנת 2007 ....כמעט שנה

ללא פעילות , ללא פוסטים חדשים ,ללא תגובות ובעיקר ללא מוטיבציה לתעד את מה שכן המשכתי והוא להכין אוכל טוב ולצלם  

אותו כשזאת אהבה בפני עצמה .

מודה שקצת איבדתי עניין בהמשך אחזקתו של הבלוג ויש הרבה סיבות . נכון שיש הרבה גורמים מסביב כמו תפוז הבית שכל כך

אהבתי , הממשקים המקרטעים , התקלות 
האין סופיות ,נטישת חברים בלוגרים לטובת מדיות אחרות ובעיקר המעבר החד

של פעילות אוהבי 
האוכל לעולם הפייסבוק . כל הסיבות שמניתי ובנוסף המוזה לכתיבה שנעלמה ואולי בגלל הסיבות

האלה הביאו להעלמות שלי מהבלוג שהיה חלק כל כך חשוב ממני ומאורח חיי .

למה אני כותב עכשיו ? כי חג עכשיו ותמיד בחג נהגתי לברך את חברי כאן וגם כי מצאתי את עצמי ערב חג

עם מספר מדהים של מעל 4.000.000 כניסות לבלוג שזאת כבר  סיבה טוב לחגיגה  .

רוצה לאחל חג אביב שמח לכל מנויי הבלוג ולחברי בבלוגיה . מצטער בפני כל אותם גולשים שלא הגבתי להם 

ומקווה בהמשך שאולי דברים ישתנו .

ואיך אפשר בלי מתכון נחמד .......אז בתקופה שנעדרתי אופי היצירה שלי קצת השתנה . פחות

בשרים , יותר דגים וירקות ובעיקר הרבה אפיית לחמים אשר תפסה אצלי מקום רחב בלב.

 

מצרף מנה טעימה של דג נהדר ולאחר החג אעלה כמה פוסטים של לחמים נהדרים .

 

 פילה מוסר ים ועגבניות שרופות

 

מנה שמשלבת פילה דג ועגבניות שרי אשר ניצלו כל אחד בנפרד בתנור . בהרכבת המנה הוספתי רוטב כוסברה

בשמן זית ולימון .

 

רוטב

שמן זית , כוסברה קצוצה , פרוסות פלפל חריף , פרוסות דקיקות של לימון חתוכות לרבעים , מיץ מעגבניות שרי שסחטנו .

מלח גס ופלפל שחור גרוס .

לערבב ולתת לרוטב לנוח עד שהעגבניות והדג יצאו מהתנור

 

עגבניות שרופות

לתבל את חצאי העגבניות במלח גס, פלפל גרוס ושמן זית . להניח אותן בתבנית כשהצד החתוך כלפי התבנית

ולהכניס לתנור בחום גבוה של 220 מעלות עד חריכה של קליפת העגבנייה .

 

פילה דג

הפעם הכנתי פילה מוסר אבל כמובן כל פילה דג טוב וטרי יתאים . את הדג הברשתי עם נוזלי הרוטב שהכנתי ,

תיבלתי במלח ,פלפל גרוס ופפריקה מתוקה . להניח את נתח הדג בתבנית עם העור כלפי מטה ולצלות בתנור

ב180 מעלות כ 20 דקות .

 

בהגשה לצקת את הרוטב על העגבניות והדג .

לדף הרשומה

לחם סובין קל

  לחם סובין קל

לחם קל , לחם המכיל אחוז גבוה מאד של מים שיוצרים אווריריות גבוהה ומקטינים בעצם את משקל

הלחם יחסית לנפחו . יחס המים כאן הוא   100% ממשקל הקמחיים במתכון מה שהופך את תהליך

הכנת הלחם ללא "קל " בגלל הבצק הנוזלי ,הדביק ודרושה קצת  מיומנות  בעבודה עם בצק כזה .

בבצק כזה אנחנו נעזרים במרכיבים כמו נבט חיטה וסובין חיטה אשר סופחים מים מעבר לתרומתם

לטעם ולערך התזונתי . 

הבצק עוברים 2 לישות של 10 דקות כ"א עם מנוחה של 30 דקות בין הלישות לטובת ספיחת הנוזלים

בקמח. בנוסף הבצק עובר כמה התפחות כפי שתראו בהמשך .



חומרים :

 550 גר` קמח לחם לבן

250 גר` קמח מלא

30 גר` שמרים יבשים

40 גר` גלוטן

100 גר` סובין חיטה

30 גר` נבט חיטה

20 גר` סוכר חום

20 גר` מלח

80 גר` זרעי פשתן

800 גר` מים קרים .


הכנה

לערבב את כל החומרים היבשים למעט המלח בקערת המיקסר ולהתחיל ללוש תוך כדי הוספת המים

איטית של המים , כשהמרכיבים נאספים לגוש בצק יש להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות

בינונית סה"כ 10 דקות .

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר כשהוא מכוסה למנוחה של חצי שעה לטובת ספיחת הנוזלים

בקמחיים .

לאחר המנוחה יש ללוש שוב את הבצק ל 10 דקות נוספות במהירות בינונית ולאחר מכן להעביר

את הבצק למשטח מקומח היטב  לצורך לישה ידנית . הבצק מאד דביק בגלל כמות הנוזלים הגבוהה

ויש להיעזר בקלף פלסטית או חותכן בצק לצורך הרמת הבצק ולישתו .( לא קל ....דרושה מיומנות

וסבלנות בשלב זה ) . לעצב את הבצק לצורת כדור ולהעבירו לקערת התפחה מקומחת היטב .

יש להתפיח את הבצק כשהוא מכוסה עד כמעט הכפלת נפחו .

לאחר ההתפחה להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח , להדק את הבצק למלבן ולקפל אותו

קיפול מעטפה ( שליש ימני למרכז לכיסוי השלישי המרכזי ושליש שמאלי למרכז על הימני ) .

לכסות עם מגבת  לחצי שעה להתפחה ולחזור על פעולת הקיפול פעם נוספת .

לחלק את הבצק ל 2 חלקים  ולעצב אותם בצורת גליל מאורך . להעביר את הבצק לתבניות אפית

לחמים משומנות מעט ,להדק את הגליל בתוך התבנית , לקמח מעט את פניו העליונים של הלחם

ולהתפיח עוד כעשרים דקות .  אני חתכתי פסי חרוץ אבל לא חובה .


לאפות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות למשך 10 דקות ועוד 25 דקות בחום של 200 מעלות .

להוציא את הלחמים בזהירות מהתבניות לצינון על רשת . לחכות לפחות שעה לני שחותכים את

הלחם .


לדף הרשומה

חלת כתר לשבת

חלת כתר לשבת

ושוב שידור חוזר של חלה לשבת לפי מתכון של החבר קונדיטור אמנון עיפגין הפעם חלה לשבת עם מראה של כתר ,

חלה יפייפיה וטעימה  שנאפתה  בין 2 רינגים .

המתכון טוב לחלות לחמניות מתוקות לשבת  . המתכון מובא כמו במקור עם הערות שלי .


החומרים:

1 ק"ג קמח

50 גרם סוכר

15 גרם מלח

60 מ"ל שמן( אני השתמשתי ב 50 גר` חמאה )

10 גרם משפר אפיה( לא חייב ,רצוי)

450 מ"ל מים

ביצה אחת

15 גרם שמרים יבשים


אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל החומרים למעט המלח במיקסר במהירות בינונית .

לאחר שכל החומרים מתאחדים לגוש בצק להוסיף את המלח .

ללוש את הבצק 10 דקות כשבשלב הסופי להגביר את מהירות הלישה

להוציא את הבצק על משטח מעט מקומח .


הכנת לחמניות או חלה

לקרוץ חתיכות של 100 גרם ולגלגל כצינור.

לקלוע קליעת קשר, או שמיניה למי שיודע, או לכדרר עיגול עם כף היד כלפי השולחן

(להפעיל לחץ על הכדור בעזרת השיש /משטח),

למרוח ביצה ,

לתת לחלה /לחמניות לנוח במקרר שעתיים או להשאיר בחוץ למי שממהר

כשהחלה /לחמניות מכפילים את נפחן ותופחים היטב היטב לאפות ב-180 מעלות

כ-18 דקות...(כמובן לבדוק לפני....)עד השחמה נאה .

הערה חשובה שלי :

זמן האפייה בצורה שאני הכנתי שמכילה את כל הכמות בחלה אחת ובין 2 הרינגים ארכה כ35-40 דקות. 

לדף הרשומה

מרק דלעת

 מרק דלעת

ירק מדהים בטעמו שתמיד אני מוסיף אותו למרקים שונים כמשביח טעמים והפעם הדלעת קיבלה את כל הבמה ...

יותר נכון את הסיר . סיר מרק מלא בקוביות דלעת שהופכות לנימוחות ועם עוד כמה חברים מתקבל מרק מדהים וצבעוני .


חומרים

דלעת – חתיכה גדולה מאד חתוכה לקוביות קטנות

2 בצלים גדולים קצוצים דק

5-6 גבעולי סלרי קצוצים

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

5-6 גזרים חתוכים לקוביות

6 עגבניות בשלות מגורדות

100 גר` רסק עגבניות

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

כמון

אבקת מרק עוף ( לא חובה )

12 כוסות מים חמים .


הכנה


לטגן את הבצל במעט שמן , להוסיף את גבעולי הסלרי , קוביות שורש הסלרי ולהמשיך בטיגון עד שהבצל נעשה שקוף .

להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות ,הגזרים וקוביות הדלעת . 
לערבב היטב ולהוסיף את המים .

להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה . להוסיף את עלי הפטרוזיליה ולתבל בנדיבות .

לבשל כשעה וחצי עד שהירקות רכים מאד .

אפשרי בהגשה להוסיף אורז לבן

לדף הרשומה

פשטידת גן ירק

 פשטידת גן ירק

אני לא איש של פשטידות אבל זה מה שקורה לאיש שהולך בשוק מחנה יהודה וקונה עלי מנגולד ופרחי ברוקולי שפשוט

אי אפשר היה לעמוד ביופיים וטריותם ושוכח אותם לימיים שלושה במקרר. 
הפשטידה משלבת גם קישואים , גזרים

וקוביות סלק . 
בדרך כלל בהכנת פשטידות מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים אותם לתבנית אפייה . בפשטידה הזאת

חייבים קצת לטפל במרכיבים , מעיין משחק מקדים שמשביח את טעמי הירקות .


חומרים

צרור עלי מנגולד ( עלי סלק )

4 גזרים מגורדים

4 קישואים מגורדים

ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים

קוביות סלק מבושל

1 בצל גדול מגורד דק

4 ביצים

1.5 כוס קמח תופח

1/4 כוס שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

כמון

1 כף אבקת מרק בטעם עוף ( לא חובה )


הכנה

את הברוקולי יש לפרק לפרחים קטנים ולהסיר את רובו של גבעול הפרח . יש לחלוט את הפרחים כ דקה במים רותחים 

ולהוציא לצינון . 
בעלי המנגולד יש להפריד את החלק הירוק של העלים מהחלק הלבן והקשה שבמרכז העלה . לקצוץ את

העלים הירוקים קיצוץ גס ולהקפיץ אותם מעט במחבת חמה עם שמן זית עד שהעלים מתרככים ,מאבדים את נוזליהם

ואז להוציא את העלים לצינון .

באותו המחבת להוסיף מעט שמן זית ולהקפיץ מעט את הקישואים המגורדים עד שיתרככו מעט ושוב נוציא אותם לצינון

ונחזור על אותו התהליך עם הגזרים המגורדים .

נעביר לקערה את עלי המנגולד ,הקישואים , הגזרים , הבצל המגורד ,פרחי הברוקולי וקוביות הסלק המבושל

( השתמשתי בסלק מוכן ) . אל הירקות נוסיף את הקמח , השמן , הביצים ונערבב היטב את הבלילה . נתבל במלח ,

פלפל שחור , אבקת מרק וכמון , נערבב ונעביר את הבלילה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה .

להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות ל45-50 דקות או עד השחמה נאה .

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת