00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחמניות זעפרן שבדיות מתוקות (Lussekatter)

24/01/2013

משבדיה באהבה

מי שמכיר אותי היטב, יודע שאני מאוד אוהב את שבדיה, את התרבות, המוזיקה והאוכל. רוב האנשים חושבים שהשבדים אוכלים דגים ומאכלי ים. נכון. אבל יש המון המון אוכל שבדי שלא כל אחד יודע עליו והוא טעים! אחד מהם זה לחמניות זעפרן מתוקות. בשבדית הוא נקרא "לוסקאטר" או "Lussekatter". בדרך כלל אוכלים אותן ב-13 בדצמבר כאשר חוגגים את חג הלוסייה הקדושה. הלחמניות מדהימות. יש להן ריח מקסים של זעפרן ווניל וכשהן טריות אי אפשר להפסיק לאכול אותן. 

לפני שבועיים חזרתי משבדיה מביקור חברים. אחת מהחברות הטובות שלי שרה שמה מאוד מאוד אוהבת את ישראל והכינה איתי את הלחמניות על פי המתכון שלה. הייתי חייב לצלם את שרה מסבירה את אופן הכנת הלחמניות. ערכתי את הסרטון, תרגמתי אותו משבדית לעברית, והנה הוא כאן לפניכם כולל המתכון המשופר שלה. אגב, את הלחמניות אפשר לקלות כמו חלת שבת.

 

מצרכים:

175 גרם חמאה + 75 גרם חמאה מומסת למריחה על הבצק
1.5 כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
3 כפות מים פושרים
1/4 כפית מלח
2 כוסות סוכר
900 גרם עד 1 ק"ג קמח לבן
1/8 כפית זעפרן טחון היטב
1 ביצה
2 שקיות של 10 גרם סוכר וניל כל אחת (אני טוחן את הסוכר וניל במטחנת טבלינים לקבלת אבקת סוכר וניל).

לזיגוג:
סוכר גבישי (בחנויות זה נקרא גם סוכר בלגי)
1 ביצה טרופה

למי שלא אוהב להתעסק עם שמרים והמסה שלהם יכול להחליף את הקמח, המים הפושרים והשמרים בקמח שמרים של אסם. ניסיתי את זה עם הקמח שמרים ויצא מצוין גם כן. בחירה שלכם. חשוב להזכיר שיש זעפרן שהוא חיקוי ולכן כדאי לכם לבדוק היטב ולהשתמש בזעפרן אמיתי. הטעם של הזעפרן והוניל עם נימוחות המאפה הוא פשוט מדהים. לכן חשוב שהשמרים יהיו טריים והזעפרן אמיתי.

אופן ההכנה:

1. בסיר להרתיח את החלב עם 175 גרם חמאה עד שהחמאה תימס. לערבב היטב להוריד מהאש ולהניח להתקרר.
2. בקערה נקיה להניח את השמרים הטריים עם המים הפושרים לערבב היטב עד שהשמרים נמסים.
3. להוסיף את הזעפרן הטחון ולהמתין כדקה-שתיים עד שהוא יתפשט והשמרים יקבלו צבע אדמדם. להוסיף את הביצה והסוכר ולערבב היטב. הבלילה תתחיל לקבל צבע צהוב-אדום.
4. לאחר שהבלילה חלקה להוסיף את תערובת החלב לבלילת השמרים ולהמשיך לערבב היטב.
5. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמח. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהוסיף לתוך הקמח את תערובת החלב בהדרגה. לאחר כדקת לישה להוסיף את המלח למיקסר ולהמשיך ללוש את הבצק במיקסר למשך 8 עד 10 דקות לישה על מהירות בינונית על מנת לאפשר לגלוטן להתפתח ולשמרים לעבוד. לכסות את הקערה במגבת ולהתפיח שעה.
 


רידוד הבצק:

6. לקמח משטח נקי, להוציא את הבצק מהמיקסר בעדינות ולשטח אותו בצורת ריבוע גדול ודק (תמונה). אפשר באמצעות מערוך או בעזרת הידים.
7. למרוח את החמאה המומסת על הבצק (תמונה) ולפזר את סוכר הוניל על החמאה. לאחר מכן לקפל את הבצק לחצי (כפי ששרה מראה בסירטון). להדק את קצוות הבצק בעזרת כריות האצבעות (תמונה) שהחמאה לא תנזל.

הרכבת לחמניות הלוסקאטר (כפי שמופיע בסירטון):

8. בעזרת סכין לחתוך רצועה מהבצק, להחזיק ביד אחת וביד השניה לגלגל את הרצועה ליצירת ספירלה.
9. ללפף צד אחד לכיוון אחד ואת הצד השני ללפף לצד השני (שבלול מכל צד).
10. להניח ולסדר אותן בתבנית מקומחת על נייר אפייה ולכסות למשך 30 דקות לתפיחה.
11. לאחר התפיחה, למרוח עליהן ביצה טרופה ולפזר מעל סוכר גבישי.
12. לאפות בתנור בחום 180 למשך 15 דקות. להוציא ולקרר בטמפרטורת החדר.

את הלחמניות יש לשמור בתא ההקפאה. על מנת לחמם את הלחמניות מתא המקפיא, יש לשים את אותן בתוך מגבת ולהכניס למיקרוגל לדקה. שיהיה לכם טעים!


 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

סופגניות ירוקות אפויות בציפוי שוקולד

זה לא מצחיק אבל ראיתי לפני חודש (באוקטובר) מישהו ברחוב הולך עם סופגניה ביד. עד חנוכה יש הרבה זמן אבל תמיד מקדימים את החגים אצלנו בישראל. מעניין למה? אם יש למישהו תשובה אז בבקשה.... :-)

הצד האמריקאי שלי החליט שהשנה כדאי לנסות סופגניות אמריקאיות ואפויות. אני יודע שיש הבדל גדול בין הסופגנית המטוגנות לבין האפויות והן ממש קלות להכנה אבל לא משנה, סופגניות רגילות טעימות ולא בריאות כי כמות השמן היא ענקית ולי זה גם עושה צרבת נוראית אז החלטתי לשחק עם קצת חומרים ולעשות אותן מעניינות עוד יותר. למי שאוהב תה ירוק אז וניל הולך מצויין איתו. לתערובת הקמח הוספתי 2 כפות מדידה של "מאשה" שזה תערובת תה ירוק ואפשר למצוא את זה בחנויות תה סיני/יפני. (זו אבקה ירוקה של תה ירוק). הסופגניות יוצאות ירוקות מגניבות כאלו עם טעם מזכיר של תה ירוק. אם אתם מוסיפים את המאשה אז להוסיף 2 כפות מדידה של תמצית וניל. אם לא אז כף תמצית וניל מספיקה.

ציפוי השוקולד המומס יכול להיות שוקולד לבן היות ותה ירוק ווניל / שוקולד לבן או חלב הולך מצויין ומוסיף לו הרבה טעם אז תמיסו את השוקולד באמבט מארי ואז לצפות את הסופגניות. יש לאפות אותן כ-5 עד 8 דקות בחום גבוה. ואם יש לכם תבנית סופגניות אמריקאיות זה אידאלי (עם החור באמצע).

אני ממליץ להשתמש בשקית זילוף כאשר שופכים את הבצק לתוך התבניות היות והבצק הוא מאוד דביק.
וכמו בכל מתכון אפיה - לא לשכוח להשתמש בכוסות ובכפות מדידה - אנחנו אופים כאן :-)

המצרכים:

1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות אבקת תה ירוק "מאשה"
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כוס ריוון או אשל
2 כפות תמצית וניל
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה מומסת

100 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב לציפוי

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-220 מעלות. לשמן תבנית של סופגניות אמריקאיות או קוקוטים מנייר.

1. במיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים מעט.
2. בקערה בינונית לערבב את החומרים הרטובים (ריוון או אשל, תמצית וניל,ביצה וחמאה).
3. לשפוך את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ולערבב היטב במהירות נמוכה ל-2 דקות.
4. להכניס את תערובת הבצק לתוך שקית זילוף ולזלף לתוך התבנית או קוקוטים מנייר (ששומנו כבר).
5. לאפות בחום גבוה 5-8 דקות להוציא, לקרר למרוח את השוקולד המומס... לפזר מעט סוכריות שיהייה חגיגי ויאללה !!

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

נתחי פילה סלמון עם רוטב ירוק

 

למה אומרים שאני רק אופה? אני גם מבשל... :-) את המתכון הזה הכנתי כאשר החלטתי לשים לב למה יש במקפיא שלי לאחרונה. מצאתי הרבה עוף ודגי סלמון קפואים. מדהים מה שיש לי שם במקפיא... מזג האויר עדין חם עכשיו ולכן לא כדאי להעמיס על הבטן יותר מידי. החברים שלי שהזמנתי לארוחת ערב הסכימו איתי (כל עוד שמדובר גם בקינוח מושקע הם תמיד מגיעים.. הממממ..) :-) הפעם אני משקיע בסלמון וברוטב שיתאים לו. את הסלמון תכננתי לאפות בתנור ל-10 עד 13 דקות עם הרוטב.

טיפ לדג הסלמון (תודה לאמא היקרה שלי): עדיף להשתמש בדגים טרי אך אם הם קפואים יש לדאוג שלאחר ההפשרה מיד לייבש היטב על נייר סופג כדי שלא ישארו נוזלים ולא לאפות אותם יתר על המידה כי אז הם אמנם מוכנים, אבל יבשים ולא טעימים. בקיצור ברגע שהדג הפשיר, לייבש ולאפות - לא להשאיר אותו בשקית של עצמו.

אפשר להגיש על מצע אורז אבל החלטתי ללא פחממות הערב אלא לצרף לארוחה ירקות אפויים גם כן. יצא מעדן. הרוטב הוא חמצמץ עם שילוב של אנשובי, צלפים ושום הוא נותן טעם יוקרתי לדג. שונה לחלוטין. הכי פשוט שיש וקל להכנה. מכניסים הכל למעבד מזון, מורחים על הדג, אופים 10-13 דקות וזהו.

במאמר מוסגר: כן היו פחממות הערב... מהקינוח... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2062641

מצרכים:
4 נתחים של פילי סלמון טריים
חופן גדול של פטרוזיליה
חופן גדול של שמיר
חופן גדול של נענע
חופן קטן של צלפים שטופים היטב במים
8 אנשובי
כף חרדל דיז'ון
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-200 מעלות.

1. להכניס את כל החומרים (חוץ מהשמן) לתוך מעבד מזון ולטחון במשך דקה. ואז להוסיף בהדרגה את השמן ולטחון עד אשר נוצר רוטב לטעמכם.
2. להניח את הדגים בתבנית כאשר החלק של העור נמצא כלפי מטה למרוח את הרוטב על הדגים ולאפות למשך 10-13 דקות. להוציא מיד ולהגיש.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת מישמשים הפוכה

הקיץ הזה עושה לי חשק להכין עוגות והרבה. את רוב העוגות שאני עושה אני באמת אופה למטרה מסויימת. כלומר, אין מצב שאני אופה עוגה והיא נשארת אצלי בבית ליותר מיום... זה תמיד לעבודה, לחברים, למשפחה, אפילו לשכנים אבל שום עוגה לא נשארת אצלי בבית - זו סכנה! אמיתית! הנה עוגה פשוטה שהכנתי באמת לארוחת בוקר שהוזמנתי אליה אצל חברים. הגעתי לחברים, הנחתי אותה בסלון וכשהגיע הזמן לאכול ממנה - חברה שלי ואני ירדנו על חצי ממנה. אני חושב שהשילוב של סוכר חום, וניל ומשמישים אפויים כל כך מושלם שלמרות שגם אני וגם גלית (החברה) למרות ששומרים על כושר מצאנו את עצמנו משכנעים אחד את השני "טוב, חתיכה אחרונה בסדר?"... ואמרנו את זה פעמיים... גלית, אם את קוראת את זה - הייתי חייב :-) אז ככה, העוגה קלה להכנה - תהליך ההפיכה שלה הוא קל רק צריך טיפה סבלנות. אפשר להשתמש בשזיפים אפילו בחמוציות טריות (אם יש לכם) אבל לא ממליץ על פרי שהוא רך מידי. והדבר הכי חשוב באפיה ובייחוד במתכונים שאני יוצר כאן - תדאגו שיש לכם כוסות, כפיות וכפות מדידה! באפיה זה חשוב מאוד.

תבנית עגולה 22 ס"מ שאפשר להשתמש בה גם על הכיריים.

המצרכים:

140 גרם חמאה
3/4 כוס מדידה סוכר חום
10 מישמשים חצויים לחצי ללא הגרעין

1/2 1 כוסות מדידה קמח
2 כפיות מדידה אבקת אפיה
קורט מלח
3/4 כוס מדידה סוכר
2 ביצים
1 כף מדידה תמצית וניל
1/2 כוס מדידה חלב
1/4 כפית מדידה אבקת קרם טרטר (לא חובה אך מומלץ)

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות.

הכנת הבסיס:
להניח את התבנית על הכיריים אש נמוכה ובתוכה להמיס את הסוכר החום ו-100 גרם חמאה עד אשר הכל נמס. מיד לאחר מכן להוריד מהאש ולסדר את המישמשים כלפי מעלה (החלק העגול כלפי מטה) על גבי כל התבנית בזהירות ולהניח בצד.

הכנת העוגה:
1. לערבב את החומרים היבשים ולהניחם בצד: קמח, אבקת אפייה, וקורט מלח.
2. בקערת מיקסר לערבב את 40 גרם החמאה שנותרה עם הסוכר עד לקצף תפוח.
3. לתוך הקערה להוסיף את 2 החלמונים (אחד אחרי השני), את כף תמצית הוניל ולערבב היטב.
4. להוריד את מהירות המיקסר לנמוכה מאוד ולהוסיף חצי כמות החלב, חצי כמות תערובת החומרים היבשים. לערבב היטב ולהוסיף את שאר החלב, לערבב ולהוסיף את כל החומרים היבשים.
5. בקערה יבשה ונקיה להקציף את 2 החלבונים עם אבקת קרם טרטר עד לקצף קשה. לקפל את התערובת של החלבונים לתוך תערובת העוגה בתנועות עדינות.
6. לצקת את התערובת לתוך התבנית עם המשמישים, להכניס לתנור ולאפות בתנור במשך 50-55 דקות עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
7. לאחר האפיה להוציא את העוגה ולקררה לחלוטין לפחות שעתיים-שלוש.

הפיכת העוגה:
1. כשהעוגה התקררה לחלוטין יש להניח את התבנית איך שהיא על הכיריים על אש נמוכה ואחרי כמה שניות הסוכר החום ינמס בתחתית העוגה. כשהיד על העוגה להתחיל לסובב אותה בעדינות בתוך התבנית עד שהיא מסתובבת בקלות.
2. להוריד את התבנית מהכיריים ולהפוכה מיד אל צלחת שטוחה.
 

לדף הרשומה

פאי גבינה עם חמוציות בוודקה

05/07/2012

טוב אז שבועות מאחורינו והיו הרבה עוגות ודברים טובים. אני רוצה להביא לכאן אחת מהעוגות שכיכבה אצלי בחג. פאי גבינה מתוקה עם שכבה של חמוציות בוודקה.
הכי מעניין בעוגה הזו הוא הטעם המיוחד של החמוציות הטריות שמתבשלות במים עם מעט סוכר ו-וודקה שמוסיפה עידון ושוברת מעט את החמיצות. כל מי שטעם לא יכול להבחין בוודקה ולא מבין מה עושה את הטעם מיוחד כל כך. את הרוטב הזה אני מכין כל שנה בחג ההודיה. הפכתי את הרוטב הזה לציפוי של עוגת הגבינה רק השתמשתי בהרבה פחות סוכר שהחמיצות תשאר אך תהייה עדינה. מילוי העוגה מתוק ויחד עם החמוציות הוא יוצר ביס של חמוץ מתוק נימוח בפה.  יש לאפות בחום נמוך למשך 30-40 דקות. ולצנן מיד.  את העוגה יש להכניס למקרר ולהכין אותה יום-יומיים לפני ההגשה...

מצרכים לרוטב החמוציות:
2 כוסות חמוציות טריות קפואות
2 כפות מדידה סוכר
2-3 כפות מים
1/3 כוס וודקה

מצרכים לבסיס העוגה:
125 גרם חמאה
1/2 2 כוסות מדידה פירורי ביסקוטים של טירמיסו (2 חבילות)

מצרכים למילוי העוגה:
250 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת שמנת 5%
1/2 כוס מדידה אבקת סוכר
1/2 כוס מדידה שמנת מתוקה להקצפה
100 גרם שוקולד לבן (להמיס באמבט מרי)
1 כף מדידה תמצית וניל
1 כף מדידה קורנפלור
1 ביצה

אופן ההכנה:
הערה לאפייה: לחמם את התנור לחום בינוני/נמוך 160 מעלות. להניח תבנית עם מים במקום התחתון בתנור ומעל את תבנית עוגת הגבינה. לאחר אפייה של 15 דקות להגביר את החום ל-180 ולהמשיך לאפות לעוד 20-25 דקות עד אשר העוגה מתייצבת.

1. הכנת הבסיס: לרסק את הביסקוטים במעבד מזון. להמיס את החמאה ולערבב עם הביסקוטים ולשטח בתבנית.
2. הכנת החמוציות: בסיר קטן לבשל את החמוציות הטריות עם מים, סוכר כ-15 דקות עד אשר הן הופכות כמעט לריבה. להוריד מהאש. לקרר מעט ולהוסיף את הוודקה ולערבב ולהניח במקום מוצל.
3. הכנת מלית העוגה: לערבב את כל החומרים. לשפוך את המלית על בסיס העוגה ולאפות לפי ההוראות למעלה. בסוף האפיה להוציאה מהתנור, לקרר ולשפוך את רוטב החמוציות על העוגה ולהכניס למקרר לפחות ל-24 שעות.
 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayalgersh אלא אם צויין אחרת