00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X
זכויות יוצרים.

מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים לצלשף בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע``י צלשף במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעל הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של צלשף.

מותו של אבי מנהל הבלוג

בצער רב וביגון קודר אני, יערה,

ביתו של יעקב השף המדהים שכולכם כלכך אהבתם,

מודיעה בעצבות על פטירתו

היום בשעה שלוש אחרה"צ נפטר יעקב בבית החולים מדום לב לאחר צינתור מוצלח.

 

לכן לא יהיה עוד מי שימשיך לכתוב מתכונים מדהימים אך אני משאירה את הבלוג כמו שהוא כדי שתוכלו להמשיך ולהנות מהמתכונים המדהימים שלו שילוו אותנו לתמיד.

 

ההלוויה תתקים מחר (יום שישי, 10/1) בבית העלמין החדש בבאר שבע בשעה 11:30

 

ת.נ.צ.ב.ה

לדף הרשומה

פלפל אדום ממולא כרוב,גזר,וסלרי כבושים במלח

רכיבי המתכון:

1 צנצנת 5 ליטר
12 פלפלים אדומים בינוניים
1 כרוב בינוני קצוץ דק
1 סלרי אמריקאי קצוץ דק כולל העלים
3 גזרים מגורדים על פומפיה גסה
2 כפות מלח
1 כפית מלח על כל כוס מים



אופן ההכנה:

לקחת את כל מצרכי המילוי, להוסיף את 2 כפות המלח ולעסות את התערובת עד אשר מאבדת מנפכה, לקחת את הפלפלים ולהסיר את חלקם העליון עם הגרעינים ולמלא אותם בתערובת, לסדר את הפלפלים הממולאים בצפיפות בתוך הצנצנת בשורות אחד על גבי השני, לצקת כוסות מי מלח עד כדי כיסוי, לאטום היטב את הצנצנת ולהניח במקום חמים אך מוצל כ-14 יום. מומלץ להגשה כתוספת למאכלי בשר מבושלים או גריל. בתאבון

 

לדף הרשומה

מאפה גראטן תפו"א קבנוס ופרגיות

רכיבי המתכון:

6 תפו"א קלופים ופרוסים ל-1/2 ס"מ
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי ירח ומטוגנים עד הזהבה
600 גר` פרגיות עוף מטוגנים כסטקיים
300 גר` קבנוס פרוס ומטוגן או כל סלמי מעושן אחר
1 כפית שום כתוש
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
100 גר` חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

בתבנית לפזר 50 גר` חמאה.
מעל לסדר לסדר פרוסות תפו"א חופפות. לתבל בכפית השום, מלח ופלפל.
מעל לסדר את סטקיי הפרגיות.
מעל לפזר את הקבנוס.
לפזר מעל חצי מכמות הבצל ולהניח פרוסות תפו"א נוספות.
לתבל במלח ובפלפל ובשארית הבצל.
לפזר מעל את 50 גר` החמאה הנוספים.
לכסות בנייר כסף ולאפות בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.
להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עוד כ-15 דקות להשחמה.

בתיאבון!

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

לשון בצ'ילי וליים

רכיבי המתכון:

1 לשון מבושלת כשעתיים בסיר לחץ או כ-3 שעות בסיר רגיל

לתיבול:

1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית גרגירי פלפל שחור
1/2 כפית גרגירי כמון
1 כפית מלח גס
1 כף שום כתוש
גרדה ומיץ משני ליים או מלימון אחד גדול
4 כפות שמן לטיגון

להגשה:

1/4 זר כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בוטנים קצוצים

אופן ההכנה:

לקלף את הלשון ולחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
את הפרוסות לחתוך לרצועות של 1 ס"מ.
לחמם את השמן ולטגן את הלשון כ-2 דקות.
להוסיף את התבלינים, השום, המיץ וגרדת הליים.
לערבב היטב עוד כדקה.
להגיש מעל אורז לבן ולקשט בכוסברה/ פטרוזיליה ובוטנים.

בתיאבון

לדף הרשומה

בשר צלעות ללא עצמות במרינדה

09/08/2013

תודה לעורך על בחירת המתכון

רכיבי המתכון:

1/2 1 קילו בשר צלעות ללא עצמות או חזה בקר
1 כף שום כתוש
1/2 כפית שבבי צ`ילי
 מיץ מליים אחד
 1/2 כפית מלח

חצי בקבוק רוטב ברביקיו מעושן

 

אופן ההכנה:

בתוך קערה להכניס את הרוטב הברביקיו, שום כתוש, שבבי צ`ילי, מיץ מהליים ומלח.
לערבב היטב ולהכניס את הנתח לקערה.
לעסות היטב את הנתח, לכסות 
בניילון את הקערה ולהכניס למקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן להניח את הבשר במגש, אני השתמשתי בפיירקס, אבל אפשר גם חד פעמי, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-140 מעלות למשך 4 שעות.
להניח 
לבשר למשך כ-20 דקות ואז לפרוס. 


בתאבון.

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צלשף אלא אם צויין אחרת