00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שלום וגם קצת שבועות :)

וואו! כמה זמן לא כתבתי. הפעם האחרונה היתה לפני שנה בערך ביום העצמאות של 2012 . מאז הספקתי ללדת עוד בת והחיים היו קצת מאתגרים והנה עברה לה שנה והגיע חג השבועות שאני כה אוהבת והחלטתי לפנק אתכם במתכון פשוט לבלינצ`ס שכל ילד בגן יכול להכין לבד.

אני זוכרת שבתור ילדה בלינצ`ס היה נראה לי אחד הדברים המסובכים לעשייה. סבתא שלי ז"ל , היתה מכינה אותם בכמויות מסחריות בכל חג ומי שמכיר ידיים של סבתות וזכרונות של ילדות , תמיד הבלינצ`ס מתוק מאוד והידיים עסוקות מאוד .

השנה אני מארחת את המשפחה שלי אצלנו לחג השבועות ואני מקווה לערוך שולחן נחמד עם שלל מטעמים חלביים. כמו שבטח כבר אמרתי בפוסטים הקודמים בשבועות - אם היה אפשר לחגוג את שבועות כל השנה , אני הייתי הראשונה שעומדת בתור. אני מאוד אוהבת מאכלים חלביים ונורא נהנית מההכנה שלהם אז בלינצ`ס שהוא באמת מאכל כיפי וקליל להכנה זה תמיד נחמד שיהיה על שולחן החג.


בלינצ`ס של סבתא - 10 מנות 

כוס קמח

כוס חלב

2 ביצים

כף סוכר+חצי שקית סוכר וניל

כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח


למלית :

500 גר` גבינת סקי 5% או כל גבינה לבנה אחרת

150 גר` סוכר

כפית תמצית וניל

צימוקים לפי הטעם 



אופן הכנה


1. מכינים את המלית ומכניסים למקרר על מנת שתהיה קרה לחלוטין בעת המילוי. 

2. מכינים את חומרי הבלילה , טורפים היטב בקערה בעזרת מטרפה עד שהבלילה חלקה ונטולת גושים.

3. מחממים מחבת קטנה ומרססים עליה מעט ספריי שמן.

4. באמצעות מצקת לוקחים מעט מהבלילה ושופכים על המחבת החמה , מזיזים את המחבת על מנת שהבלילה תכסה את כל המחבת [שכבה דקה] , תוך כמה שניות הצד שעל המחבת מוכן ויש להפוך .

5. ממשיכים את טיגון החביתיות אחת אחרי השניה [ממש קליל] .

6. מצננים לחלוטין. 

7. לאחר שהצטננו החביתיות , לוקחים את המלית  ובעזרת כף מניחים כמות נכבדה באמצע העיגול. מגלגלים גלגול רגיל ומניחים על מגש או בתוך קופסא. מקררים כשעתיים לפני ההגשה.

8. אוכלים בהנאה! :)


עד כאן מתכון לבלינצ`ס. אני אשתדל להעלות עוד מתכונים שטרם עלו כאן בבלוג ובינתיים אתם מוזמנים להציץ ללקט שבועות שהעליתי לכאן בשנה שעברה .

בינתיים המשך יום מקסים לכולם ולכו להתאמן בהכנת בלינצ`ס! 

 

 

לדף הרשומה

ולנו יש פלאפל ....

יום העצמאות ה-64 של מדינת ישראל הגיע ומעבר לכל חגיגות הכחול לבן ונשיאת הדגל בגאון חייבים לאכול משהו ומה יותר ישראלי בעצם מ...פלאפל ?

הפלאפל שתראו במתכון שאציג מיד הוא קליל , טעים ומזין . שלא כשלל מתכוני הפלאפל השונים , הוא אינו מכיל סודה לשתיה אבל מי שרגיל בהחלט יכולה להוסיף לתערובת גם סודה לשתייה ליצירת כדורים אווריריים יותר . אני בחרתי שלא לעשות זאת ויצא מעולה גם ללא הסודה.

יש סיבה למה אנחנו כישראלים אוהבים פלאפל . מדובר על מזון מזין , טעים וזול .המרכיבים של הפלאפל מכילים בסה"כ חומוס איכותי , בצל , שום , פטרוזיליה ותבלינים וזה לכשלעצמו מספיק על מנת להיות מתכון מנצח . הניסיון הראשון שלי עם הפלאפל צלח עד כדי כך שחשבתי על פלאפל מבוקר עד ערב , כל הבית הריח ריחות של פלאפליה ורק הפיתה , הטחינה והחמוצים היו חסרים כדי למלא את החלל [אל דאגה , הוא מולא מהר מאוד  ] .האיש שלי נקרא לארוחת צהריים בבית ומאז היסטריה והיסטוריה. 

אין בפלאפל הזה שום מרכיב סודי , אפשר לשחק עם התבלינים איך שמתחשק , אני טוענת שכמה שיותר במקרה הזה , יותר טוב אבל במינון נכון . אז הרי לפניכם המתכון + קצת Food Porn או בעברית פורנוגרפיית אוכל  באדיבות אפליקציית האינסטגרם האהובה עליי עד מאוד .


שימו לב - המרכיבים הם לכמות ענקית של כדורים - 60 בקירוב , אני הכנתי את כל הכמות והקפאתי כדורים. אפשר כמובן להשתמש גם בחצי כמות .


מרכיבים :

500 גר' חומוס יבש

בצל 

2 שיני שום

10 ענפי פטרוזיליה

2 כפיות מלח

כפית וחצי כמון

רבע כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור טחון 

כף מחוקה פפריקה מתוקה [או חריפה למי שאוהב פלאפל פיקנטי]

כף וחצי שומשום

כף שמן 


הוראות הכנה :

מתחילים יום קודם לטיגון. מניחים את החומוס בקערה וממלאים מים. מכניסים למקרר ליום-יום וחצי , בזמן הזה מחליפים פעמיים את המים. 

מוציאים את החומוס מהמקרר , שוטפים היטב ומסננים. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או מטחנת בשר ומעבדים היטב . יוצרים כדורים בידיים ומטגנים היטב בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום יפה [לא שרוף] .


 

טיפ  - לכדרר לכדורים ולהקפיא על מגש שטוח. מי שאוהב ארוחת צהריים זריזה , לאורחים בלתי קרואים [או קרואים] , זה בסה"כ דורש הכנסה הכדורים לשמן הרותח , לקצוץ סלט קטן , קצת טחינה , פיתות או לחם ואתם מסודרים. מצוין גם לפעוטות . הכדורים נשמרים היטב בהקפאה ותענוג לאכול פלאפל חם כל השנה כך שאל תהססו להכין ולהקפיא .



הכדורים מוכנים לקפוץ לשמן [בתמונה הם מהקפאה]

גם הצ'יפס ממתין לתורו

 

מוכן! עכשיו אפשר לעבור לטיגון הפלאפל 

 

בינתיים , דאגנו לסלט כדי להעביר את הזמן.....

 

טא דא!!!


הקרבתי מעצמי ונתתי ביס כדי שתראו איך זה נראה בפנים [היה טעים , לא מתלוננת  :P

 

גם דאגתי קצת לפטריוטיות ישראלית

 

מסדרים יפה בפיתה עם חומוסצ'יפסלט ונהנים! 

 

מקווה שנהניתם , זו יכולה להיות אחלה ארוחת יום עצמאות למי שאין חשק לצאת החוצה או למי שאין בידו זמן/חשק/מקום לנפנף כמו כל עמישראל  ובסה"כ מדובר על מתכון קל ופשוט . אז מה אתם עוד עושים מול המסך ? 

 

שיהיה חג עצמאות שמח !  


 

 

לדף הרשומה

חג אביב שמח!

המון זמן לא עידכנתי [אני יודעת , אני יודעת , אני כותבת את זה בכל פוסט לאחרונה אבל אין ברירה] . 

פסח בפתח והוא מביא איתו חוץ מכאבי בטן מהמצות גם רצון גדול לספק את בלוטות הטעם שלשבוע שלם תהיינה מוגבלות ולכן לכל מי שמחפש מתכון מוצלח לעוגה שהיא גם יפה וגם מוצלחת אני מציעה להציץ במתכון המאלף שצירפתי כאן לפני 3 שנים והפך להיות להיט גדול מאוד בקרב רבים מחבריי בתקופת הפסח וגם בימי חול :

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1415868

עוגת הפאדג' שוקולד ופטל היא בעצם שינוי קל במתכון המקורי שהוא פאדג' שוקולד ודובדבנים . אני חושבת שהפטל משדרג את העוגה הזו בכמה רמות אבל למי שממש לא אוהב פטל , דובדבנים היא החלופה המקורית והיא טובה לא פחות רק שימו לב שקשה להשיג בעונה הזו דובדבנים ולכן קפואים הם האופציה היחידה.


בפסח הנוכחי התבקשתי להכין שתי עוגות . מכיון שאין יותר מדי אופציות מבחינתי ומכיון שאני יודעת מי הנפשות הפועלות שיאכלו מהעוגות הללו ומה הדרישות שלהן , החלטתי להיות קצת יותר יצירתית ולהכין עוגת שוקולד [עם טוויסט קל] ותחתית קוקוס ועוגת שקדים ותפוחים.

 

את טארט השוקולד קוקוס לקחתי מכתבה של XNET והמתכון שייך לערן ועידית כ"ץ מהבלוג "אוכל טעים" ואילו המתכון השני , עוגת השקדים והתפוחים המפוארת הזו לפסח , לקחתי מכתבת וידאו של איילת הירשמן האגדית.


הצעה :

אני אערוך פוסט נפרד על שתי העוגות הללו אבל רק רציתי לומר שבעוגת השוקולד החלטתי לערוך שינוי , התחשק לי מאוד שבכל הטעם השוקולד הזה יהיה באמצע ביס של מרציפן ולכן הכנתי מכמות של 100 גר' מרציפן את ציפוי המרציפן מהעוגה של איילת הירשמן , חילקתי את כמות השוקולד לשניים , מילאתי חצי כמות , הנחתי על השוקולד וכיסיתי שוב בשוקולד הנותר . מתאים לחולי מרציפן כמוני שלא איכפת להם לקבל מרציפן בכל מקום :) ולי זה הזכיר ממש במקצת את השוקולד "מוצארט" , לא יודעת למה [אולי בגלל המרציפן?] ....

אני מקווה שחסכתי לחלקכם חיפוש מאסיבי ברחבי הרשת , אני יודעת שזה לא פשוט למצוא מתכונים לפסח שלא מכילים בתוכם קצפות , מוסים , טעמי מוקה משונים וים של אגוזים ולכן אני חושבת שדווקא אלו יכולים בהחלט להיות גם קלילים וגם מהנים באופן יחסי להיצע הקיים.


אני מאחלת מכאן לכולכם חג פסח שמח והתחלה של אביב חדש ונעים !!! 

לדף הרשומה

והפעם: גאדג`טים בטבח

 

וואו , לא כתבתי מאז יוני . הבלוג שלי הוזנח קשות לטובת עיסוקים אחרים בחיים שממלאים כל רגע ורגע. אני עדיין נמצאת המון במטבח אבל לא מספיקה תמיד לצלם או לערוך פוסטים . דווקא החורף הזה שבא אלינו בצעדי ענק , מביא איתו חשק גדול לבלות במטבח ליד התנור החם , כי כשאין אופציה לבלות בחוץ , אין ספק שבפנים , בבית שלנו , המקום שחמים ונעים לנו תמיד לחזור אליו , הוא המקום לשרוץ בו בימים חורפיים וקפואים .

עובדה אחת שלא ידעתם עליי : אני מתה על גאדג'טים במטבח ובכלל. אני חושבת שכל מה שיכול להקל על חיינו באופן כללי ויש לו יתרון בעשייה , הוא מבחינתי דבר מבורך. על כן כשקיבלתי לידיי את המכשיר הזה ליצירת עוגיות מבית OXO , מצד אחד פחדתי שהוא יאכזב אותי ["מי באמת צריך דבר כזה?" תהיתי לעצמי]  ומצד שני , אני כ"כ אוהבת עזרי מטבח שהחלטתי לתת לו את הצ'אנס שמגיע לו .

אז מה זה עושה בכלל ולמה אנחנו צריכים את זה ?

מכירים את זה שלפעמים אנחנו רוצים ליצור עוגיות ונורא רוצים שהן תצאנה יפות וסימטריות כמו בספרים או  בתוכניות הבישול למינהן? לא תמיד העין שלנו מסוגלת ליצור עוגיות יפות מאוד או סימטריות מאוד . לזכותי ייאמר שאני וסימטריה הולכים יד ביד מאז ומתמיד ולכן אני נורא אוהבת שכל העוגיות שלי שוות בגודלן , אוהבת פחות לכלוך לידיים ובעיקר לתקתק עבודה . אז בשביל זה המציאו את המכשיר המדליק הזה שאני בטוחה שכולם מכירים אבל לא כולם מבינים את היתרונות הגדולים שלו .

אז נעים להכיר : כף להכנת עוגיות [זה ייעודה העיקרי] של חברת OXO !

הפטנט העיקרי של המכשיר הזה הוא שהבצק לא יידבק לכף וירד בקלות לתבנית. על כן , בעזרת לחיצה על המלחציים , משתחררת סכין שנמצאת בדופן הקעור ובעצם מסלק את הבצק לתבנית . הכף שברשותי היא כף בינונית אבל אם אינני טועה ניתן להשיגה בגדלים שונים.  כמו כן , המכשיר הזה מתאים למדיח [ומי שכמוני מכורה למדיח שלה , שמחה על זה לא פחות] והוא מעוצב בצורה מקצועית ומושכת את העין. מי שמכיר קצת את מוצרי OXO יודע כמה הם סקסיים במטבח :) .

אז כמו שאמרתי קודם , בחרתי לתת למכשיר הזה צ'אנס והחלטתי להכין איתו עוגיות שוקולד צ'יפס חלב מריר ואגוזים שכבר הוצגו פה בבלוג ממתכון של לא אחרת מאשר קרין גורן. . המתכון הזה מאוד אהוב עליי כיון שהוא קל ,ובעיקר טעים נורא והכף הזו יכולה להוות שימוש נהדר עבור בצק מהסוג הזה.

כפי שאפשר לראות המתכון הזה יותר עוגיות נפלאות אבל הייתי שמחה אם בתמונות , העוגיות היו יוצאות פוטוגניות יותר . על כן , לא התעצלתי והכנתי שוב את העוגיות הללו ללא אגוזים הפעם והשתמשתי בכף והתוצאות לפניכם :

 

 

 

 

 

 

 

 

אז כמו שאפשר להבין הכף הזו מאוד יעילה , כיפית לעבודה, מנצלת בצורה מעולה את כל החומר שבקערת המיקסר , נשטפת בקלות ובעיקר עשתה לי נעימי בלב. מצאתי לה אפילו שימושים נוספים כמו שימוש בה לקריצת קציצות בשר עגולות ויפות מבלי לגעת בבשר עצמו בידיים [נו טוב...למעט הלישה] , גלידה כמובן , חיתוך כדורי מלון/אבטיח ואפילו פומלה! 

מחירה של הכף הזו הינו 119 ש"ח והיא תהפוך לחברה הכי טובה שלכם בטבח יותר ממה שתיארתם לעצמכם. אז מי אומר לא לחברים טובים ? אני ממליצה שגם אם אתם מתחילים במטבח וגם אם ברמה מתקדמת ואוהבים את המטבח , קחו לעצמכם דקה וחישבו מה חסר לכם ומה ישפר את תנאי העשייה שלכם באופן משמעותי . כל מה שיכול לעזור - מבורך.

את הכף הזו אפשר לרכוש דרך אתר האינטרנט של יבואן OXO ישראל או בדף הפייסבוק שהוא גם חנות מקוונת .

אני מאחלת לכולכם חורף חמים ונעים והרבה עשייה במטבח 

להתראות בפוסט הבא 

לדף הרשומה

וחג שבועות תעשה לך....[הרבה אוכל! וגם ביכורי קציר חיטים זה בסדר]

שלום לכולם ,


חג שבועות בפתח ומכיון שהמון זמן לא הייתי כאן , החלטתי לרכז עבורכם את מגוון מתכוני שבועות הנבחרים והמוצלחים וכמובן גם האהובים עליי בבלוג.

מכיון שאני טיפוס שמעדיף לחגוג את שבועות כל השנה , אוהבת חלבי יותר מבשר ונהנית מכל רגע , אני חושבת שכדי להקל עליכם את החיפוש במתכוני שבועות הריכוז של כל המתכונים הכיפיים [ויש לציין שחלקם ממש קלילים להכנה] הוא ממש חובה.

החלטתי שארכז את המתכונים לפי רמות הצפייה שלהם בבלוג ומי עוקב אחר הבלוג שלי בודאי ינחש מה המתכון במקום הראשון - 

1. לא טעיתם , לזניית גבינות קלה , טעימה ויותר מהכל מהירת הכנה : לזניית גבינות  , מדובר באחת הלזניות [אם לא ה...] הטעימות ביותר והפשוטות ביותר. לא מעט מכם כתבו לי שתמיד הם חשבו שלזניה היא עניין מסובך , ובכן , מקווה שהתבדיתם. הלזניה הזו זכתה במעל 32,000 צפיות והמון תגובות נלהבות. בהחלט ראויה למקום הראשון  .


2. במקום השני זכה פאי התותים וקרם הפטיסייר המעולה . פאי מלכותי לאירוע חלבי כמו שבועות שבקלות אפשר לשחק עם מבחר פירות העונה מעליו. תותים הם דבר מתבקש מעל פאי שכזה אבל אין ספק שכעת אפשר להחליפם באפרסקים או יותר מזה , בפירות יער ואוכמניות מתוקות שנמצאים כעת בשווקים והחמצמצות הקלה של חלקם תתןניגודיות טובה למתיקות של הפאי .


3. ואיך אפשר בלי שבועות ועוגת גבינה ? עוגת גבינה קרה ופירורים היא אחת העוגות האהובות עליי . זו עוגה טובה , יציבה , וממכרת שתסגור לכם את חג השבועות בצורה הטובה ביותר . חובבי עוגות הגבינה יהנו ממנה מאוד וכמו בכל עוגת גבינה אני מזכירה לכם לא לפספס את הטוויסט הלימוני שמשדרג ברגע את העוגה.

4. לנוסטלגים מביניכם שרוצים לחזור לטעם של בית סבתא [או אמא] אני ממליצה דווקא על עוגת גבינה אפויה . עוגה פשוטה מאוד שתמיד כיף לאכול בכל מצב ולא רק בחג השבועות. היא לא עוגה מפוארת במיוחד אבל למי שאוהב משהו פשוט וצנוע , העוגה הזו תעמוד בדרישות ותחבוק עימה זכרונות נעימים של פעם


5. אם אתם בכלל טיפוסים של מלוח וטעים , אני ממליצה לנסות את הבואיקוס XL שלי. גרסה משלי לבואיקוס גבינה עם זיתים ותוספות למהירי החלטה שאוהבים לזרוק , לערבב ולשלוח מיד לתנור. הבואיקוס הללו היו הברקה ברגע של רעב קשה ולא דורשות שום דבר מיוחד מלבד לרוקן שאריות של גבינות מהמקרר. 


כמו כן , כדי לשדרג את שולחן החג אני ממליצה מאוד להציץ בכמה מתכונים מעניינים וקלילי הכנה שאפשר להכין בכמות גדולה ולגרוף תגובות אוהדות ונלהבות. נסו את מקלות בצק העלים והפרמז'ן  , או פירושקי מקמח מלא , מקלוני שום עסיסיים נוטפי חמאה ,מאפינס גבינות טעים לקטנטנים ולגדולים או אולי בכלל קרקרים [יש לציין הורסים!] שיוגשו לצד צלחת גבינות משובחת .

כמו שאפשר לראות , יש אינספור רעיונות לחג השבועות והצצה בסרגל השמאלי עם קטגוריות האוכל השונות, יכול לענות על כל הצרכים שלכם , הרגישו חופשי לחפש. לטעמי אלו הרעיונות המרכזיים שמתאימים לחג השבועות שאני יודעת שיתאימו לשולחן החג שלי ומקווה שגם לשלכם. שיהיה לכולכם חג שבועות שמח , טעים ומלא בכל טוב    .

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ני3נו3ית אלא אם צויין אחרת