טורטייה בשר טחון בציפוי פירורית אפוי בתנור
המצרכים :
15 טורטיות
בשר בקר טחון 1.2 קילו מאתיים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
פטריות פורטובלו טריות פרוסות לריבועים
צ'ילי מתוק - 2 כפות
פפריקה גרוסה מתוקה 2 כפות גדושות
3 כמות שמן לטיגון
3 כפות טריאקי
1/4 כפית פלפל שחור - להוסיף לפי הטעם האישי
1/2 כפית מלח - להוסיף לפי טעם אישי
לציפוי הטורטיה
1/2 חבילה פירורית 200 גרם
3 ביצים
רביכה לסגירה של הטורטיה
1 כף קמח רגיל
וחצי כוס מיי ברז
אופן ההכנה :
במחבת מטגנים בשמן את הבצל עד השחמה ומוסיפים את הפטריות מערבבים ומטגנים כ- 4 דקות ואז מוספים
את הבשר , מטגנים עד שהבשר משחים ואין נוזלים .
(במידה ויש נוזלים אפשר בעזרת כף להוציא או לצמצם אותם בעוד כמה דקות בישול)
מתבלים את הבשר בצ'ילי מתוק , טריאקי , פפריקה גרוסה , מלח /פלפל שחור , מערבבים והבשר מוכן ,ולקרר
את תערובת הבשר למילוי.
מילוי הטורטייה : 2 כפות גדושות - מילוי בשר
מניחים בחלק העליון של הטורטייה וסוגרים קצוות ומגלגלים .
מדביקים בעזרת רביכת קמח לוקחים בקערית קטנה כף קמח + מים ומערבבים זה נהיה דביקי
בעזרת מברשת יש להבריש את החלק התחתון של הטורטייה ולגלגל.
בשתי קערות יש להניח את הביצים המשוקשקות ובקערה נוספת את הפירורית
ולצפות בביצה ואז בפירורית.
בתבנית - דף אפיה ולשמן בעזרת ספרי שמן ולהניח את הטוריטות
לאפות חצי שעה בתנור 200 מעלות עד להשחמה .
אפשר להוסיף צנוברים למי שאוהב .
לדף הרשומה