00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכון לבשר חזה - בישול איטי

15/01/2017
                                  
 
המצרכים :
קילו בשר חזה פרוס לקוביות עם עצם
פטריות שמפיניון חבילה פרוסות לרבעים
בצל סגול 1 קצוץ גס
בצל לבן 1 קצוץ גס...
פלפל שחור גרוס חצי כפית
מלח בערך חצי כפית להוסיף לפי הטעם
שמן 2כפות
שום 5 שיניים שלמות
טריאקי 2כפות
צ'ילי שום 2כפות
כוס מים רותחים גודל כוס שתייה חמה

אופן ההכנה :
מטגנים את הבצל עד השחמה
מוסיפים פטריות ומטגנים עוד שתי דקות
מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל צד כ 7 דקות
מוסיפים את השום ואת המים מערבבים
ומכניסים לתנור עם סיר מכוסה
בהתחלה 200מעלות כשעה
ועוד שלוש שעות 170 מעלות.

מומלץ :
לאכול בליווי פירה או אורז
מי שרוצה יכול להוסיף תפוחי אדמה לאחר שעה בתנור
תהנו בשר מעולה לבקש מהקצב בלי הרבה שומן.
אפשר לאכול את הבשר בתוך באגט חם
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוף שלם פתוח עם אורז ועשבי תיבול

09/01/2017

 

 

אורז טעים ממש חגיגה הכל בתבנית אחת - מומלץ ביותר

רמת הקושי בנוני קצת התעסקות ויש לכם עוף שלם עם אורז טעים במיוחד

בהכנת האורז שתי שלבים :

1.  שלב ראשון הכנת האורז

2.  שלב שני הכנת העוף וחיבור לאורז

 

שלב ראשון  - המצרכים להכנת האורז:

2 כוסות אורז לבן מבושל

   *אני מכינה אורז במיקרו - בכלי מתאים  -   2 כוסות אורז + 4 כוסות מים רותחים - 1 כף אבקת מרק עוף 1 כף שמן - מערבבת

                 ומכניסה למקרו ל- 20 דקות- והאורז מוכן

2 בצלים גדולים קצוצים דק דק

2 כפות שמן לטיגון הבצל

חבילת כוסברה שלמה קצוצה דק דק 

4 שיניי שום כתוש 

1 כף בהרט גדושה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם 

צריך : תבנית חד פעמית גדולה 

אופן הכנת האורז :

 לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה להוסיף את השום הכתוש והתבלינים בהרט,מלח ופלפל ולערבב

להוסיף את הכוסברה הקצוצה ולבשל כדקתיים  ולקרר,   

להוסיף לאורז המוכן לשטח בתבנית חד פעמית גדולה

 

השלב השני הכנת העוף וחיבור לאורז - פשוט וקל   

שלב שני - המצרכים להכנת העוף:

עוף שלם נקי במשקל 1.800

2 כפות שמן

אבקת שום 1/2 כף  או שום טרי שני שיניים

פפריקה מתוקה 1 כף 

פלפל שחור  1/4 כפית

בהרט כפית 1

רוטב צילי שום 2 כפות

מלח 1/2 כפית

2 כוסות מים רותחים (400מל)

 

אופן הכנת העוף:

1 . לנקות את העוף היטב לפתוח בצד של הבטן לשניים 

2.  בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים ולמרוח על העוף 

3.  להניח על גבי האורז כאשר העוף פתוח והעור כלפי מעלה

4. להוסיף 2 כוסות מים רותחים לפזר על גבי כל התבנית 

 לעטוף את התבנית בנייר כסף ולתנור

 

בתנור :  שעה וחצי ב- 200 מעלות עם נייר כסף 

            ועוד חצי שעה בלי נייר כסף 

         בתאבון 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קציצות דגים ברוטב מרוקאי

מתכון טעים ומומלץ להכנה.... מרגישים שישי בבית ....

ציוד נדרש  :

  • מטחנת בשר
  • וסיר בישול רחב 

המצרכים לקציצות:

  • חצי קג - פילה דג בקלה או מלרוזה 
  • חצי קג - פילה  דג נסיכה 
  • כוסברה 1 חבילה שטופה ומסוננת
  • תפוח אדמה 1 גדול
  • שום כתוש 2 שיניים 
  • פירורי לחם  4 כפות
  • ביצה 1 
  • פפריקה מתוקה בשמן  1 כף 
  • אבקת מרק עוף לללא מונסודיום גלוטמט פרווה  2 כפות - אפשר מלח במקום לפי הטעם
  • כורכום 1/2 כפית
  • פלפל שחור 1/4 כפית .

מצרכים להכנת הרוטב:

  • 2 רסק עגבניות 
  • שום 5 שיניים כתושים
  • פפריקה בשמן 2 כפות
  • כורכום כפית  1
  • 1/4 עד חצי כפית מלח 
  • 1/2 כוס שמן 
  • פלפל שחור 1/2 כפית 
  • 6 כוסות מים גודל חד פעמי 

 

אופן הכנת להקציצות   :

1. מנקים את הדג שוטפים במים היטב פורסים לפרוסות ומסננים.

2. במטחנת בשר - טוחנים את הדגים ביחד עם הכוסברה  , שום  , תפוחי אדמה ומערבבים.

3. לתערובת הדגים שטחנו יש להוסיף את התבלינים  , פפריקה ,אבקת מרק , כורכום , פלפל שחור , להוסיף את הביצה 

    את הפירורית ולערבב היטב , ולהכין  עיגולים.

 

אופן הכנת הרוטב האדום :

1. בסיר רחב מוזגים את השמן מחממים ומוספים את הרסק העגבניות ואת השום הכתוש  וישר מוספים מים -  

אפשר בשלב הזה להוסיף  רק 4 כוסות ולהביא לרתיחה, ואז  ולהוסיף את התבלינים  ,

פפריקה , מלח ,פלפל שחור, כורכום ולערבב שוב ולהוסיף את 2 כוסות מים הנוספים.

2. כאשר הרוטב מבעבע יש להוסיף את הקציצות שמכינים ביחד לגודל כדור טניס ומניחים ברוטב אחד ליד השני ,

ובעזרת כף למזוג מהרוטב על הקציצות.

3. יש להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה עד 30 דקות שהקציצה מוכנה (כדאי לטעום )

בתאבון 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

חומוס מבושל בסגנון מרוקאי

27/11/2016

 

 

מצרכים :

  • 500 גרם גרגירי חומוס (קפואים בשקית)
  • 1 גמבה קצוצה דק
  • 5 כפות שמן 
  • 3 שיני שום כתושות
  • כוסברה קצוצה  - גודל כוס חד פעמי 
  • אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטמט פרווה - 2 כפות - או מלח במקום
  • כמון 1/2 כפית 
  • כורכום 1/2 כפית 
  • פלפל שחור 1/4 כפית 
  • פפריקה אדומה בשמן 2 כפות
  • 2 וחצי כוסות מים (גודל כוס חד פעמי
  • פלפל שחור 1/4 כפית

אופן ההכנה:

לשטוף היטב במסננת את הגרגירי חומוס ולסנן.

לטגן בסיר עם השמן את הגמבה עד שמתחילה להשחים , ומוסיפים את השום הכתוש ומיד את הכוסברה הקצוצה,

מערבבים ומוספים את החומוס , להוסיף את המים , ולהוסיף את התבלינים - כמון,פלפל שחור,אבקת מרק,פפריקה אדומה,כורכום

ולערבב .

לבשל 40 דקות עם סיר מכוסה לערבב מידי פעם .

 

 חמה  :

  • מי שאוהב חריף יכול להשתמש בבפריקה אדומה חריפה , או להוסיף בטיגון הגמבה פלפל חריף חתוך לפרוסות.
  • מי שרוצה רוטב פחות סמיך יכול להוסיף עוד מים (עד כוס אחת נוספת)
  • כדאי לאכול בליווי חלה 
לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

ממרח טחינה עם סילאן אחווה

חברת "אחוה" משיקה מוצר חדש מסוגו בסדרת ממרחי הטחינה החדשנית מתוצרתה:

ממרח טחינה עם סילאן

ממרח הטחינה החדש מטחינה משומשום מלא,

טעים להפליא, עשיר בערכים תזונתיים, ללא כולסטרול,

דל מאוד בנתרן, ללא שומן טרנס,

ללא משמרים וללא צבעי מאכל •

נהדר כממרח מתוק בכריכים לילדים ולמבוגרים

גם בימי החופש וגם בלימודים

מומלץ ביותר וטעים .

מחיר מומלץ לצרכן: 10.90 – 12.90 שקלים לאריזת 400 גרם.

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת