00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאכול עם העיניים - Eating with our eyes

לאכול עם העיניים...
Naava`s ©
...והמשפט הזה, מזמן איננו מצניע כל אחת מפרשנויותיו, משום שמקובלת ולגיטימית כל אחת מהן.. הוא הפך לחלק משיגרת דיבור, מטבע לשון מקומית ואוניברסלית.

 

כרוך בו ההסבר הפשוט המתאר איך מקדים חוש הראייה באופן "לא טבעי" את חוש הטעם, יש בו גם מן הסרקזם על טבע האנוש?... אולי רמיזה על "מותר האדם"?.. כך או אחרת – הכל אמת.

 
     בסה"כ פתיתים...

בחלקו, זו מהותו של הבלוג. לא בהכרח ימַצאו בו מתכונים עם מרכיבים מפוארים, מרביתם יתאימו לכל כיס. השאיפה – אסטתיקה ופרקטיות מבלי הכרח להיצמד לקונבנציונאלי.

 

בעולם הקולינארי  של ימינו, החיבור אל מה שעדיין נקרא "בלתי קונבנציונאלי" – קל ונוח מכל סיבה אפשרית. סיבותיו תרבותיות, כלכליות או יצירתיות, כאשר כל אחת מאלו משנה את מקומה ההיררכי על פי הצורך המישני בקיומם של השניים האחרים.

 

ולראיה, פרוסה המרוחה בחמאה משני צידיה תפתיע אך ורק את אותם אלו שעדיין משתמשים בביטוי הציני הידוע האומר כי "אי אפשר למרוח את הפרוסה משני צידיה"...

 

ומילה אחרונה על הטעם, לא נפקד מקומו תרתי משמע.. שהרי "אין טעם" אם אין טעם והכל בסופו של דבר - עניין של טעם.

 

עד כאן,

אני תקווה כי  ימצא כאן עניין ו..טעם. רעיונות, השגות, טענות, הארות והערות -  "חופשי על הבר"... ועל מושגים  גון אלו הקשורים וגזורים מן העולם הקולינארי - עוד ידובר..

 

לדף הרשומה

בלוג לא פעיל

 

הבלוג איננו פעיל

מאוגוסט 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

חטיפים הודים פיקנטים וחמוצים - נשנוש

צוייר על-ידי דונ/ה קישוט ©
המונדיאל נגמר כבר?...

לטוב או לרע את אלו גיליתי רק השבוע, ויש עוד כמה בדרך על בסיס קמח חומוס דומים ושונים מחטיפי הפלאפל המוכרים... אלו וגם אלו נפלאים כמלווים לבירה או קוקטיילים. הבצק יכול גם לשמש כציפוי למתאבן קטנטן, בקיצור יש פוטנציאל והטעם נפלא.

 

 

אין לי כוונות ללמד סנגוריה על דברים מטוגנים שאני מביאה לכאן, רק כדאי מאד לקרוא את הפיסקה האחרונה ברשומה זו, משום שמתוך ניסיוני למדתי שניתן לווסת את כמות השמן בכל דבר מטוגן אפילו ב-50%, כל זאת מעבר לעובדה שצריך לטגן ממילא בשמן חם.

 

    החטיף במיטבו - מיועד להגשה מיידית...

 

 חטיפים פיקנטים

1 כוס קמח אורז [שמתי מלא]

1 כוס מים

1-2 כפות עדשים [דאל / כתומות]

1 כפית כמון זרעים [שמתי אבקה מופחת]

1 כפית - שומשום

1 כפית אבקת צ `ילי [שמתי כתוש]

1 כף שמן או גהי [שמתי שמן זית]

מלח לפי הטעם, 

שמן לטיגון עמוק

 

להשרות את העדשים ואח"כ לבשלם קצרות, להרתיח את המים עם העדשים, לסגור את האש ולהוסיף את קמח האורז לערבוב זריז, להשאיר לקירור את המאסה ואח"כ להוסיף את כל התבלינים לבצק רך.

 

ההמלצה לגלגל את הבצק כמו כעכ ולשים בשמן לטיגון, הבצק שלי יצא רך ומתאים לשקיק זילוף. תוך הכנתו למדתי שניתן לעשות חישוקים על כף יד לחה ולהעבירם לשמן בצורה יותר מושלמת.אך גם ה"שרוכים-המבולבלים" הניחו את הדעת והיו בהחלט מצודדים..

 

 

 הערות והארות:

◄ כדאי להתנסות בתיבול אחר, אורגנו, קימל, כוסברה יבשה וכל מיני.  

     באופן אישי כמות הצ`ילי בשבילי היתה יותר מידי... הרבה יותר מידי..

 

◄ ניתן להכין מראש, אך בחלקו החטיפים מתרככים,

     הפיתרון הכנסה לתנור בחום  בין 75-100 מעלות לזמן קצוב.

 

הוספתי כורכום ושיניתי את כמויות התבלינים בר"מ.

 

◄ מומלץ מאד בזמן החימום ואפילו סתם לאחר הטיגון, לשים את החטיפים

    על רשת עם תבנית מתחתיה או ע"ג נייר סופג בתנור, מאחר והחטיפים מגירים

    בחימום הרבה מתוך השמן שנספג בהם ובאופן הזה לקבל תוצר עם אחוזי

    שומן מופחתים בהרבה. ההמלצה הזו  טובה גם לטיגונים אחרים שסופחים שמן.

 

 

המקור

 

וקצת חמוצים מסולסלים על הדרך

גאדג'טים תמיד מתאימים לי וזה המכשיר שהופך כל ירק לספגטי ארוך מאד - גם חוסך ממני לעיסות מיותרות וגם תורם לחיזוק האמונה שמזון אוכלים עם העיניים... המצ"ב חמוצים סיניים (חמוץ מתוק) ואפשר כמובן כיד הדימיון הטובה להכין המון דברים אחרים.

    ולאחר יום הירקות שקופים יותר אך עדיין קריספיים  

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
ועכשיו גם ב"מאקו" - אוכל

לדף הרשומה

קערת בצק לגולאש

צוייר על-ידי דונ/ה קישוט ©
 900 ג` בשר ל-6 סועדים

תרבויות שונות לימדו אותנו מקדמא, גם מטעמי כלכלה לשמה וגם מטעמי טקסיות לשמה או שלא.. איך חוסכים במוצרי מזון  ואיך "מותחים" מוצרים מועטים למנות גדולות, לרוב שולבו ירקות וקיטניות עם בשר וגם שילוב דגנים עשה את העבודה היטב.  אזי כשעומדים חמישה בדלת ובסיר רק 900 ג` גולש, אפשר גם להוסיף תפוח"א וגם להוסיף קערה אכילה. כל אלו לצד סלט כרוב מאולתר והבטן נרגעת.

 

ללא כל קשר לכתוב מעלה, גם הדאווין מככב במחוזותינו ואפשר פשוט להגיש מנות בקערות בצק ואפילו להוסיף מכסה עם ידית [איך, איך יכולתי לפספס את הביצוע העיצובי הזה?...] ולקצור קריאות התפעלות מהמסובין.  המצ"ב בהשראת מתכון מבלוג טורקי.

 

ו..ת`אמת, בתחילה הלכתי שולל אחרי ההצעה לעטוף את התבנית מבחוץ - מניסיון חוזר זה יוצא הרבה יותר יפה בפנים התבנית כמו קיש, למעט שבתבנית קיש קונבנציונאלית, אין מספיק גובה להכיל מנה גדושה - כדאי לחפש משהו עמוק יותר.. 

 

 

 קערת בצק – 5 יחידות אישיות

2 כוסות קמח

1/2 כוס מים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית פפריקה

1/4 כפית כורכום

1 כפיות מלח

1 כפית קימל כתוש היטב

3-4 כפיות שומשום

1 חלמון ביצה

 

לערבב החומרים יחד, הבצק צריך להיות לח ודביק [בעת הרידוד אפשר להוסיף קימוח]. לתת לבצק מנוחה במקרר כמחצית השעה, לרדד דק [הבצק לאחר האפייה קשה מאד] שימון והנחת הבצק על צידה החיצוני או פנימי של תבנית אפייה, 180 מעלות בערך 35 דקות

 

 

 הערות והארות:

מתוך התנסות חוזרת, הגעתי למסקנה נחרצת כי עדיף לרפד תבנית קיש נאה בחלקה הפנימי דווקא, בתנאי שהיא עמוקה מספיק. הרידוד לא יותר מ-1/2 ס"מ ואפייה עיוורת עם השלמת אפייה לאחר כמה דקות. באופן הזה מרוויחים חזות חיצונית נאה של הקערה ואת הפנימית הרי ממילא ממלאים.

 

הבצק הוכיח את עצמו כקשיח ועמיד בפני נוזלי הרוטב של הגולש אפילו 3 שעות אחרי המזיגה. לאחר האפייה הוא נוקשה במיוחד, אבל אם מרדדים דק הוא שווה בהחלט נישנוש..

 

ולמה הבצק הזה מתאים עוד: מאחר והוא טעים מאד, גם עמיד וקשיח וגם נגיס - מתאים כחטיף או קרקר, אפשר ליצור איתו עניבה לאספרגוס או שעועית או כל דבר אחר שישמש קיבולת... ולא לשכוח מכסה..

 

אפשר ומומלץ בהחלט לשנות טעמים מבחינת תיבול.

לדף הרשומה

כרובית מטוגנת ברוטב יוגורט

צוייר על-ידי דונ/ה קישוט ©
 

איך אומרים כרובית בטורקית ?..

בעצם.. ממילא.. וביומיום.. מרבית הבישולים שלי נסמכים או דומים לבישול הטורקי [הרבה תואמי בריק, חיבה לטחון וגבינות כמלית..];) כך שלכאורה לא אמור להיות דבר חדש, אלא שמידי פעם צץ לו איזה מתכון עם טוויסט קטן-גדול והם לרוב הכי פשוטים שיש - משהו שם בקואליציית המרכיבים עושה את הדבר הזה לעונג קולינארי.

 

אז למרות שנשבעתי לעצמי להתאפק, לא להכניס יותר מרשומה אחת ביום ואפילו פחות מזה, הייתי חייבת לשלח לחופשי את המתכון הנפלא הזה שמצאתי בבלוג טורקי ועשיתי בו שינויים ממש מינורים..

 

    עונג, בפירוש עונג...

 

 

   ויקרא שמה מעתה "הכרובית של אתא-טורק"...

 

 הבלילה לכרובית קטנה

1 ביצה

1.5 כף קמח

1.5 כף סולת

3 כפות יוגורט

1 כף קנולה בתוך הבלילה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מל"פ, 1/8 כפית פפריקה

שמן לטיגון

 

 לרוטב

1 גביע יוגורט

1 שן שום שמנמנה

פטרוזיליה קצוצה

מלח

 

 לקישוט

פטרוזיליה קצוצה

 

יש לחלק את הכרובית לפרחים קטנים, אפשר לחלוט כ-2 דקות ברותחין [אני וויתרתי], לערבב את חומרי הבלילה, לטבול את פרחי הכרובית בה ולטגן להזהבה קלה. בנפרד לערבב את מרכיבי היוגורט, אפשר לדללו [רק אם סמיך מידי -  לא דיללתי] בכף מים או יותר ולהגיש בצלוחית בסמוך למנת הכרובית.

 

המלצתי - לא לחסוך ברוטב !!

 

   ותודה לסולטנית מאיסטנבול על התרגום - כרובית = Karnabahar

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
ועכשיו גם ב"מאקו" - אוכל

לדף הרשומה
12345
♥

MySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace LayoutsMySpace Layouts

. .

................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................

................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................

...
................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................ ................................................
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דונה קישוט אלא אם צויין אחרת