00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שעועית ירוקה מוקפצת

חג שמייח חברים!!

הפעם בחרתי לפנק אתכם במתכון קל וטעים  משעועית ירוקה עם מצרכים שתמיד יש בבית,

כזה שמכינים בשניה וברגע האחרון.

אני מכינה אותה כמעט תמיד כשמארחת, זו תוספת שנחטפת surprise

מאחלת לכם שנה נפלאה, שנה של בריאות שפע ואהבה

אשמח לראותכם כאן גם בשנה הבאה 

מצרכים:

שקית של שעועית ירוקה קפואה

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס רוטב סויה בסגנון סיני 

1/4 כוס דבש

2 שיני שום 

אופן ההכנה:

לחמם את השמן בווק (או במחבת גדולה)

להכניס את השעועית ויתר המצרכים

להקפיץ עד שהשעועית מתרככת ומתערבבת ברוטב.

(אפשר לשנות את כמויות הסויה והדבש בהתאם לטעמכם האישי)

תהנו 

לדף הרשומה

עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ושוקולד ציפס

היום זה כבר היום ה-24 למלחמת צוק איתן angry

כמו לכולם גם לנו אין מצב רוח לצאת ולבלות וגם אנחנו די חוששים מהטילים..

הימים  עוברים עלינו בבית בעיקר באירוח חברים ושכנים מהבניין.

הבוקר אחרי שמיצינו את כל משחקי הקופסא הכנתי לבנות בצק לעוגיות חמאה

ואני התפנתי לאפות עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ושוקולד ציפס 

המתכון המקורי נלקח מהבלוג- אוכל ורק אוכל עם שינויים קטנים שלי.

מצרכים: 

100 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר
1 ביצה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס (אני השתמשתי בשוקולד ציפס של אופנהיימר)

1/4 כוס חמוציות ללא סוכר
כוס קמח

כוס ורבע שיבולת שועל, קוואקר
קורט מלח

1/2 כפית אבקת אפייה 

1/2 כפית סודה לשתיה
 

אופן ההכנה:

 

שמים את כל המצרכים בקערה אחת ובוחשים לתערובת סמיכה.

יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים. 

אופים כ-15 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מצננים על התבנית, העוגיות מתקשות כשמתקררות. 

זה הזמן להרתיח את המים בקומקום, להכין קפה ולהנות devil

שולחת לכולכם חיבוקים ומאחלת לכולנו ימים שקטים יותר, ימים של בשורות טובות ושכל חיילינו ישובו לביתם לשלום 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת הפתעה ליומולדת של מקסימאיה

היום יום חג במשפחתנו, מקסימאיה שלי בת 7!! 

חגגנו היום עם המשפוחה בצל האזעקות אבל גם הן לא קילקלו לנו את השמחה.

שני תחגוג שלוש בעוד שלושה שבועות ומכיוון שהיא כל כך מחכה ליומולדת שלה

צירפנו גם אותה לחגיגה היום ולכבוד שתיהן הכנתי עוגת הפתעה 

המתכון של העוגה מנטע המקסימה (מנהלת פורום אומנות בעוגות של תפוז)

 עוגת שוקולד טעימה שתמיד מצליחה-

1 קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח+ 1 אבקת אפיה )
1 כפית סודה לשתיה
1 מרגרינה נמסה
2 כוסות סוכר
3 כפות קקאו גדושות ( אני שמה קקאו מאד איכותי-)
1 אשל
2 ביצים
טיפה תמצית וניל
טיפונת מלח

לערבב הכל במיקסר, לשפוך מעל כוס מים רותחים, לערבב.
תבנית 26 עד שיוצא יבש.

* אפיתי את העוגה בתבנית קוגלהוף

בחור מילאתי סוכריות עדשים

כיסיתי את החור עם חתיכת נייר כסף

ומרחתי קרם אינסטנט פודינג בטעם וניל מעל ומסביב 

והנה ילדת היומולדת 

ש

לדף הרשומה

עוגת גבינה עם פירורים ללא גלוטן

איזה כיף- שבועות כבר פה devil

כמה אני אוהבת את החג הלבן הזה! 

אוהבת כל כך פשטידות, סלטים, מאפים...

בקיצור- זה החג שלי 

הערב אנחנו חוגגים עם המשפוחה ואני אחראית על מאפה עם ממרח עגבניות ופרומעז 

ועל עוגת הגבינה.

תמרי בת אחותי בת הארבע מאוד אוהבת עוגות גבינה אבל היא רגישה לגלוטן ולכן

הכנתי עבורה עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן בצנצנת אישית devil

אז חג שמייח חברים שלי,

שיהיה לכם חג טעים ונעים,

תהנו מהביחד ומהחופש הארוך 

מצרכים:

500 גר' גבינה לבנה

2 חבילות אינסטנט וניל

500 גר' שמנת מתוקה 

1/2 כוס סוכר

שרוול של חבילת ביסקוויטים ללא גלוטן

קפה המורכב מכף נס קפה עם מים חמים

אופן ההכנה:

לסדר 2 שכבות של ביסקוויטים בתבנית.

לשפוך מעל מעט מהקפה המוכן  (אני שופכת עם כף עד שהביסקוויטים רטובים מעט)

לערבב היטב את מצרכי המלית ולשפוך אותה על הביסקוויטים.

לפורר את הביסקוויטים שנותרו ולפזרם מעל המלית.

לקרר היטב ולהנות 

* את המתכון לעוגה הזו ניתן בקלות להפוך לעוגה עם גלוטן אם ממירים את הביסקוויטים הנטולים לפתי בר.

לדף הרשומה

בורקס בשרי

27/05/2014

מה מתבשל אצלכם היום לארוחת הצהריים? devil

אצלי כבר מפשיר לו בשר טחון שיטוגן עם בצל ותבלינים ויכנס לתוך בצק עלים, שומשום ולספא surprise

מתכון פשוט פשוט שתמיד קוצר מחמאות!

המצרכים:

חצי חבילת בצק עלים מופשרת

500 גר' בשר טחון

1 בצל גדול קצוף גס

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס צנוברים

מלח/פלפל

כמון לפי הרגש

ביצה טרופה 

שומשום

אופן ההכנה:

להזהיב את הבצל והשום, להוסיף את הבשר טחון ולפורר אותו עד שמאפיר.

להוסיף תבלינים ולבשל עוד כ-10 דק'.

לרדד מעט את הבצק לצורת עלה,

לפזר את הבשר לכל אורכו של העלה במרכז,

להשאיר שוליים חשופים.

לקפל את השוליים אחד על השני ולהדק בקצוות.

למרוח מעל הרולדה ביצה ולפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.

תהנו 

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yaam1 אלא אם צויין אחרת