00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אז מה אם היא קצת קיצ`ית?...

לנכדתי הפיצפונית מלאה שנה , מזל טוב מתוקה שלי אהובת לבי הקטנטנה.

אילו ידעה כבר לדבר איזו עוגת יומולדת היא היתה בוחרת לעצמה?

עוגת לב או דובי או אולי נסיכה אבל עד אז בחרתי בשבילה...

חשבתי וחשבתי ונפלה ההחלטה ,

שתהיה צבעונית ופורחת כמו הגוונים הנפלאים שהבאת איתך לחיינו ,

פריחה נהדרת ושמחה אין קץ.

אז מה אם היא קצת קיצ'ית ?

שתי קומות של עוגת שוקולד וקרם מתוק בין שכבה לשכבה וגינה פורחת של פרחי סוכר.

 

מזל טוב אהובתי הקטנטנה.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

חג האהבה ל...שוקולד וקפה

ט"ו באב של אז 

"טו באב הוא יום שכולו אהבה ואחדות בעם ישראל ומהווה תיקון לתשעה באב בו נחרב בית המקדש בגלל שנאת חינם.
ט"ו באב חל במחצית חודש אב, בליל ירח מלא. השמחה הגדולה ממילואה של הלבנה היא מכיוון שבני ישראל נמשלו ללבנה. כמו הלבנה שדווקא לאחר שהיא מתקטנת ויורדת, מתחילה העליה שלה. כך ט"ו באב מסמל את שיא העליה, שלאחר הירידה הגדולה של עם ישראל בימי האבל של בין המצרים וט' באב. בט"ו באב היו נוהגות בנות ישראל לצאת לחולל בכרמים בבגדים לבנים. מתוך אהבת ישראל ועל מנת שלא לבייש את מי שאין לה, לבשו כולם בגדים שלוו מאחרות. בנות ישראל היו רוקדות ומונות את מעלותיהן בפני בחורי ירושלים. ביום זה היו נרקמים זיווגים רבים ובעקבותיו הוקמו בתים כשרים בישראל"

והיום?

יום שכולו שוקולד ופרחים ולבבות ועוד מיני פינוקים ויש המבלים יום זה בתפילה , תפילה לשידוך וזיווג.

מידי שנה אני מחליטה שלא להכנס לסחרור הלבבי הזה הרי מדובר רק ביום אחד ועד שבא לי רעיון כבר מגיע המחר.

אבל טלפון אחד בהול השכם בבוקר "את חייבת, את חייבת להכין לי משהו מיוחד כל שלום הבית שלנו תלוי

רק בך"....

מכיוון שמדובר בזוג חובבי קפה הבחירה לא היתה קשה ולמרות הלבבות שמחתי לתוצאה .

ואם כבר ירדה עליי ההשראה יש עוד כמה שישמחו לפגוש קפה עם שוקולד.

זו הקופסא לבני וכלתי , שכניי , ולבת הגלילית וחתני הבטחתי לשמור במקפיא כדי שלא ירגישו מקופחים.

לא הכנתי הרבה כי ימיי עמוסים, אבל כל מי ש"עבר על הדרך" הציץ ונפגע.

אז מה הכנתי בכל מגש? שני ספלי שוקולד במילו פרפה קפה/וניל וליקר שוקולד, על אחד הוספתי לב נוגט ועל השני פולי קפה מצופים בשוקולד .

לספלים הכנתי תחתיות, דפי שוקולד בהדפס עדין של לבבות.

4 גלילי וופל ממולאים בקרם קפה,נוגט וגאנש וטבול משני קצותיו בשוקולד.

2 כפיות שוקולד קפה לערבוב והמסה ו...פולי קקאו מצופים שוקולד לרוב.

שתי כוסיות לב ממולאות בליקר קפה.

את הכל ארזתי בסלסלה נאה ונתתי לה מראה של סוכריה.

חג אהבה מלא אהבה לכולם.

לדף הרשומה

לחיים....שוקולד עם קרם דה קסיס

מתוק נימוח ואלכוהולי...

ליקר עדין, נשי (לדעתי) עם 16.5% אלכוהול בלבד. בשוקוליה הוא משמש אותי בסדנאות , שוט קטן בגביע שוקולד ומצב הרוח מתקרב לעננים. וגם בתוך שוקולד אני מאד אוהבת אותו ובערבוב נכון של גנאש שוקולד מריר 1:1 שמנת מתוקה ושוקולד , ליקר קסיס בנדיבות ופולי קקאו קלויים וגרוסים.  טבילה בשוקולד מריר 70% ,אוכמניות בודדות לקישוט ומעט שוקולד לבן גם הוא לקישוט. בין כל השוקולדים האלכוהוליים הוא האהוב עליי ביותר למרות שאינני משתייכת לחובבי האלכוהול.

 

קרם דה קסיס (Crème de Cassis) הוא  ליקר אלכוהולי מתוק בצבע אדום ובטעם ענבי שועל מה זה? (BlackCurrants).

ליקר זה הוא מרכיב עיקרי באפריטיף "קיר".

הגרסה המודרנית הראשונה של משקה זה מקורה באזור בורגונדי שבצרפת בשנת 1841 . המשקה מיוצר מענבי שועל המרוסקים לתוך אלכוהול מזוקק, תוך הוספת סוכר. המשקה מיוצר בעיקר בבורגונדי, אולם גם בלוקסנבורג ובקוויבק שבקנדה.

הסינדיקט "Appellation d'Origine Contrôlée", שמטרתו לוודא ייצור מקומי נאות תוצרת צרפתית, מוודא זאת גם לגבי הקרם דה קסיס של בורגונדי, אשר רק הוא יכול לשאת את השם "Crème de Cassis de Bourgogne".

מדי שנה מיוצרים בבורגונדי 16 מיליון ליטרים של קרם דה קסיס – מרביתם לתצרוכת מקומית, וחלקם המועט לייצוא.

 קרם דה קסיס מדיז'ון:

קרם דה קסיס הינו ליקר המבוסס על פירות יער שחורים (דומדמניות) אשר מקורן בחבל דיז`ון, צרפת. צבעו אדום דם וטעמו מתקתק. נראה כי כבר במאה ה-16 השתמשו בו נזירים צרפתיים, בעיקר נגד הכשות נחשים וצהבת.
ליקר קרם הקסיס מבוסס על מרכיבים טבעיים. ניתן ליהנות מהמשקה כמות שהוא או כמרכיב בקוקטליים שונים, בעיקר עם יינות לבנים, שמפניות וסודה.
מומלץ להגיש צונן

אחוז האלכוהול: 16.5%

קוקטייל על בסיס ליקר קרם קסיס:

Kir Royal
• 30 מ"ל ליקר קרם קסיס
• שמפנייה
למזוג את הליקר לכוס שמפנייה ולהוסיף שמפנייה עד שהכוס מלאה
 
 
 

שבת יפה ומתוקה לכולנו.

לדף הרשומה

וזו השניה...עוגת תפוזים בציפוי מרציפן

אחרי ש"הראנו" במסיבת הבת מצווה לילדי השכבה לכל הסבתות/דודות/אימהות מוכשרות

איך מכינים עוגת בת מצווה מדוגמת וענקית מצופה כולה בבצק סוכר שביר ולא ידידותי אבל מה לעשות...אופנתי,

היגיע תור העוגה למסיבה המשפחתית בדיוק כזו שכולם אוהבים.

עוגת תפוזים פשוטה וכל כך טעימה מצופה במרציפן אמיתי מתוצרת עצמית.  

עוגת התפוזים המופלאה של א.

חומרים: כוס סוכר

2 כוסות קמח תופח

כוס מיץ תפוזים טבעי +3/4 כוס נוספת

4 ביצים שלמות

3/4 כוס שמן

סוכר וניל

מערבבים את החומרים (ולא משנה באיזה סדר)

יוצקים לתבנית 24 ואופים כ-3/4 שעה ב-180 מעלות.

מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה יוצקים מעליה את 3/4 כוס מיץ התפוזים ומקררים.

מכיוון שאתמול לא היו תפוזים בנמצא השתמשתי (בדחילו ורחימו) בפריגת תפוזים קפוא

ויצא נהדר.

אני ציפיתי במרציפן...המוןןןן מרציפן

אבל גם ציפוי דק של גנאש שוקולד עושה לה טוב.

ועוד מזל טוב מעייני מתוקה שלנו

לדף הרשומה

עוגת בת מצווש או חזרה גנרלית לחתונה?

 

 

 ה- RFM הוא בצק סוכר שהומצא ב- 1988 על ידי השף הישראלי רוני פרדי מרדכי ושמו ונגזר מראשי התיבות של שמו Roni Fredy Mordechai. בצק ה-RFM נמצא בשימוש נרחב בקונדיטוריות בעיקר לצורך קישוט של עוגות חתונה ועוגות מיוחדות. הבצק עשוי מאבקת סוכר, ג'לטין, גלוקוז, שומן מוקשה ולעיתים חלבון ביצה. מרבית עוגות החתונה כיום מצופות ב RFM . שעליהם מפסלים בבצק צורות שונות, וצובעים אותן עם צבעי מאכל בדומה למרציפן. נהוג לפרוש את עלי בצק הסוכר על עוגות בחושות, או עוגות שאינן זקוקות לקירור, משום שהוא רגיש ללחות במקרר. על מנת לצפות עוגה בבצק הסוכר, מצפים את העוגה בשכבה דקה של קרם או ריבה, כדי שהבצק ידבק היטב.  בצק RFM לרוב מגיע בצבע לבן אך אפשר לצבוע אותו במכחול עם צבעי מאכל או ללוש אותו עם הצבע. והוא נשמר למשך זמן ממושך.
שמות נוספים :  Sugar dough RFM,Satin Ice, sugar gum ,gum paste  .

אני שייכת מן הסתם לתקופת הטרום RFM מתוצרת הארץ ותמונות מעוגות חתונה בציפוי המתוק הזה ראיתי רק בז'ורנלים וספרים מחו"ל .

עד לעוגת בת מצווש של נכדתי הכנתי שתי עוגות חתונה ועוגת יום הולדת אחת בציפוי בצק סוכר ובכל פעם מחדש נשבעתי שזו הפעם האחרונה.

את הראשונה הכנתי ב1988 ואת השניה ב1994. מובן שהעוגות הוכנו לבני משפחה ולא למכירה .

ב פברואר1994 קיבלתי מיבואן של אביזרים לקונדיטוריה את הספר המדהים הזה ומיד הזמנתי כמה אביזרים לעוגת חתונה שאמורה היתה להתקיים בחודש מאי בל"ג בעומר באותה השנה.

את המרשם לעוגה הרצויה שמרתי בתוך הספר, מרשם שהתפרסם ב"זמנים מודרניים" בדצמבר 1993. אתמול מצאתי במקרה את הספר בשוקוליה ובתוכו עיתון מצהיב עם המרשם ההוא.

 

כזו עוגה הכנתי אז , את הפרחים ציירתי בצהוב חלמון והיה לי גם המתקן היפה הזה שכמוהו לא מצאתי הפעם.

הכנת העוגה ארכה מספר ימים ואם הייתי צריכה לתמחר אותה אפשר שהיתה נחוצה משכנתא שמנה כדי לרכוש אותה. הבצק היה דביק ולא חברותי ובכל פעם מחדש נאלצתי לרדד עלה חדש ולהתחיל הכל מהתחלה. גם את החתן כלה בחרתי מהספר, החתן שנושא את כלתו לחדר הכלולות היה הנחמד מכולם. מיותר לומר שאת העוגה לא חתכו בחתונה , אף אחד לא אעיז לחרב את היצירה המושקעת.

השנים חלפו להן ונכדתי האמצעית חוגגת בת מצווה , בחודשים האחרונים כבר חגגו כל בנות הכיתה ואחרי כל בת מצווה היא שלחה לי מהפייסבוק תמונה של העוגה "המהממת" שהיתה (וכמובן שגם את השמלה והתסרוקת והבוק) כדי שאדע עד היכן היגיע הרף...

אחרי שכבר בחרנו שמלה נהדרת ונעליים תואמות ומקום להכניס אליו את 100 ילדי השכבה וקוסמטיקאית ותופרת וכל מה שעשו בעבר רק לקראת החתונה היגיע תור העוגה.

התרגשתי כל כך להכין אותה והשתדלתי שהיא תהיה "הכי יפה" כי גם אותה יריצו בפייסבוק ...

שבועיים התרגשות, יום להכנת קישוטים וליפוף שיפודים וקשירת סרטים סביב לבבות שוקולד ויום אחד לעוגה עצמה.

לשמחתי הכל התנהל ברצף ללא תקלות ובצק הסוכר "התנהג יפה" לא נקרע ולא נשבר וזוהי התוצאה.

זו העוגה הראשונה למסיבה של השיכבה ואת השניה למשפחה אצפה במרציפן .

.

שבת שלום לכולנו ומזל טוב למעייני הנכדה המתוקה בעולם.

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שוקולדה19 אלא אם צויין אחרת