00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חם מהטוסטר...טוסט-קולד מתוק ומפנק

אותי למדו בילדותי המוקדמת שממרח שוקולד זה לא בריא .

בבגרותי גם ילדיי שמעו את אותו משפט שוב ושוב...ממרח שוקולד זה לא בריא,

ואז היגיעו הנכדים...ממרח שוקולד זה מאד מאד לא בריא,

וממרח נוטלה זה בריא? הם שואלים בתקווה, ככה ככה אני עונה בדחילו ורחימו,

שוקולד אמיתי זה הכי בריא .

ושוקולית זה בריא?

בכלל לא...

לומר שוב ושוב לא בריא, לא בריא...זה מעט אכזרי

קמתי ועשיתי...

כוס שוקו מחלב חם מוקצף וכפית שוקולד מומסת לתוכה  

וטוסט שוקולד עם לוחית שוקולד נמסה, נמסה  שהכנתי במיוחד...טוסט-קולד קראתי שמה בישראל.

וממש ממש בקרוב גם לוחיות טוסט-קולד ללא סוכר.

זאת ההמצאה החדשה שלי שנולדה מתוך החורף הקר, טוסט חמים ונהדר.

(אני אכלתי את הטוסט הדוגמן).

וגם פולי קפה טעימים טעימים מצופים בשוקולד להשלמת האווירה.

בתיאבון וסופשבוע חמים ומתוק

לדף הרשומה

דבש בכפית שוקולד ועוגת חנק אחת...

תמיד יש פעם ראשונה...

לכבוד ראש השנה הממשמש ובא החלטתי להכין לבני משפחתי שי מתוק לקינוח ארוחת החג, בעלי שיחיה הביא ממסעותיו מגשי עץ מצויירים יפיפיים אותם התכוונתי למלא בצנצנות רטרו קטנות של דבש, כפיות שוקולד לאכילת הדבש, אריזות שי קטנות שבתוכם מוס שוקולד ודבש בכיתוב 'שנה טובה' וגביע מוזהב של שוקולד ודבש. במקום שנותר יונחו מאפינס דבש והכל יעטף כמו סוכריה גדולה וחגיגית.

את המאפינס אני אופה כבר כמה עשורים בדיוק מאותו המתכון של עוגת הדבש של נירה שווייר (ספר האפיה היחיד שאי פעם רכשתי) ולהוציא שינוי קטן אחד (רבע כוס רכז תפוחים ו3/4 כוס דבש) אני מקפידה על כמויות המרכיבים.ל- 24 מאפינס ועוגה אחת בתבנית אינגליש קייק המרשם הזה מספיק. עד היום העוגות הקטנות והריחניות היו רכות ונימוחות ויפייפיות והיום?...גושי חנק "חינניים" ומאכזבים. (ועל זה אומרים בפולנית: 'שאלה יהיו הצרות שלי')

 

ההתחלה נראתה מבטיחה והסוף מפח נפש.

אני חוששת שהטעות היתה בסוכר, לא היה לי סוכר דמררה ובמקומו השתמשתי בסוכר חום כהה כבד במקצת, אולי...

שנה טובה ומתוקה לכולנו

לדף הרשומה

יום הולדת שכולו שוקולד

 יום הולדת שכולו שוקולד

"עוגה לי עוגה לי עוגה לי חביבה"

חשבנו,  איך נחגוג יום הולדת חשוב כזה שחל ממש עם תחילת שנת הלימודים? עם ילדים חדשים? במסגרת חדשה?.

לפני שנים רבות (אפילו לפני זמנו של סבא שלך) כל ילדי ישראל למדו ב"חדר", ה"מלמד" היה מחלק ל"דרדקים" עוגיות מתוקות בצורות אותיות הא"ב,

כדי שיאהבו ללמוד.

חיוך של נסיכה

לכבוד יום הולדתך השישי הכנו  לך סדנת יום הולדת של שוקולד (למרות שאת אוהבת ללמוד),

כדי שתהיה לך, השנה השביעית של חייך, מתוקה ומחובקת ע"י כל משפחתך,  באהבה כמו כל קודמותיה,

ושתהיה לך התחלה מתוקה בבית הספר.

אז הנה כמה צילומים מסדנת השוקולד שלך ביום הולדתך. רק להביט בצילומים ולראות שהם מבטאים בנאמנות את העונג של לחגוג לך יומולדת.

 עדן הזמינה ביום הולדתה, את כל הכיתה לסדנת השוקולד, והנה הם יושבים על המחצלת ומקשיבים קשב רב להרצאתה של אביטל על ההיסטוריה של השוקולד. ואז רוי, (הילד הראשון בצד שמאל, בחולצה ירוקה) שואל: "סליחה, אפשר לשאול שאלה?" ואביטל עונה: "בודאי!" ורועי ממשיך: "מה זה הריח הזה?" "איזה ריח?" תוהה אביטל, "הריח הנהדר הזה" ממשיך רוי. 

ולפני שהשפים הצעירים מתחיל ליצור מעדני שוקולד הם טועמים את כל המרכיבים כדי ללמוד את הטעמים השונים ואיזה שילובים ניתן לעשות ביניהם.

והם ממשיכים לטעום ולטעום כי קשה להחליט.

מחליפים דיעות ורעיונות (ממש כמו ב"מאסטר שף"

לעדן יש כנראה רעיון ויש לה גם "נקודת חן" של שוקולד על הלחי.

הילדים שקועים ביצירותיהם.

ממש ללקק את האצבעות...

מי שלא מרוצה מיצירתו, אוכל אותה, תרתי משמע.

ילדי הכיתה מתפעלים מהעוגה המפוארת שנאפתה צופתה וקושטה ע"י אביטל אחרי שעדן בחרה יחד איתה את כל הקונספציה והצבעים. 

אמא נעמה מנצחת בהתלהבות על שירת "היום יום הולדת, היום יום הולדת, היום יום הולדת לעדן"

עדן משקיעה מחשבה עמוקה בבחירת משאלה ראויה להזדמנות חגיגית כזו.

לפני כיבוי הנרות, עדן עוצמת את עיניה ומבקשת מכל הלב משאלה, ( מי יתן ותתגשם).

אבא חגי משועשע ואמא נעמה תוהה בסקרנות: "איזו משאלה ארוכה"

עדן נושפת לכבוי הנרות, אבא ואמא תמיד לצידה, לתת לה "רוח גבית"

(שתתגשמנה כל משאלותייך ילדונת)

אבא חגי בעזרת דוד שולי ובעזרת כל הכיתה, מרימים את עדן 6 פעמים ועוד אחת לשנה הבאה

 

סיכום מצוטט מפי עדן: זה היה היום הולדת הכי יפה בחיים שלי!!!



לדף הרשומה

שוקולד זה דבר פוטוגני...

 

שוקולד זה דבר פוטוגני...

 מתוקים...פרלינים, פטיפורים, טרטלטים, גליליות ושוקולד

פרלינים בשלושה טעמים: תפוז - רוזמרי - דובדבן שיכור בקרם וניל.

טרטלטים ממולאים ב...קרם פטיסייר 

לקישוט: פניני שוקולד וופל - לבבות שוקולד - דובדבנים מושרים בליקר קסיס.

גליליות וופל ממולאות ב...

מחית נוגט - אגוזי לוז גרוסים בקרמל (ברס), 

שערות חלבה שוקו וניל ואגוזי לוז שלמים קלויים להפגת המתיקות.

סדנת שוקולד במבט מקרוב

 

מתנה מתוקה

פרנג'ליקו

תפוז (מימין) ועוד...

נוגט

טרפל אמרטו

קוקוס

חלבה

תות

מנטה

בברכת שבוע טוב ומתוק לכולנו

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שוקולדה19 אלא אם צויין אחרת