00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פורים שמח ו...מתוק

משלוח מנות היא אחת מן המצוות הנהוגות  בפורים, על פי מצווה זו, על כל אדם לשלוח בפורים לרעהו מנות מזון, לפחות שתי מנות, לאדם אחד לפחות. מטרתה של המצווה, כפי הנראה, היא ריבוי האחווה והרעות בעם ישראל ובין איש לאחיו.


בונבוניירה...מי לא זוכר את הקופסאות המהודרות עד קיטש שעברו מבית לבית ממשפחה למשפחה מחג לחג , הונחו אחר כבוד בתוך הארון הגבוה ביותר במטבח וחיכו למעבר הבא.

בונבוניירה...לרוב בקופסא לבנה או מוזהבת ורדים מצויירים וסרט .

בונבוניירה...פרלינים במילויים שונים ,צבעי מאכל למכביר בתוך מילוי שמנוני ומעל ציפוי השוקולד מעטה לבן של "ותק".

 הבונבוניירה שבמשלוח המנות הועברה הלאה כי הרי פסח קרב ובא,משם מצאה עצמה עוברת שוב למשפחה הקיבוצניקית שלא מקפידה על כשרות, משם אל המחותנת שכבר שנים שוקולד אינה אוכלת, משם אל הדודה המנומסת שפתחה והציצה אולי אולי היא רק יד שניה ומצב המתוקים לא כל כך נורא, הציצה ונפגעה מהמראה הלא מלבב , סגרה הקופסא, קשרה הסרט והעבירה חיש קל לבית אחר. וכך נדדה לה הבונבוניירה סיבוב שלם...ושוב פורים , ומצוות משלוח מנות אין מצווה חשובה ממנה, התבוננה הבונבוניירה העייפה מנדודים כה וכה , את המטבח הזה אני מכירה חשבה לעצמה וגם את הארון...יכול להיות שעשיתי סיבוב שלם כדי לחזור לאותו המקום?

מן הפח אל הפחת חשבה בעצב,(אף אחד לא אוהב אותי...)

וכמו נבואה המגשימה את עצמה גבירת הבית אשר זיהתה במבוכה את הבונבוניירה מהשנה שעברה החליטה לעשות לזה סוף פעם אחת ולתמיד והשליכה אותה אל פח האשפה.

חג פורים שמח ומתוק לכולנו

לדף הרשומה

חג האהבה לגברת הורדרדה...PINK LADY

  ביקשו אותי לכתוב על תפוח ולא סתם תפוח ,

ביקשו אותי לכתוב על "פינק ליידי" הגברת הורדרדה.

חברת "בראשית" ותפוז הכריזו על תחרות לכבוד יום האהבה החל בעוד יומיים, תחרות מתכונים שהפינק ליידי מככבת בהם במלוא הדרה. למען הגילוי הנאות אוסיף שזו הפעם הראשונה בה פונים אלי וזו בהחלט הפתעה (שפנו ואפילו שמחתי) ומכיוון שפרס נאה מובטח לזוכה ווידאתי שהפרס אינו תלוי לייקים בפייסבוק שהרי אין לי הרבה מאלה וגם לא מספר החברים בתפוז...קיבלתי תשובה ויצאתי לדרך.

את התפוחים באריזה ורדרדה ונעימה לעין אליהם היה מצורף חותכן תפוחים הביא עד אלי שליח חייכן, 8 תפוחים ניחוחיים ויפים ורדרדים עד כמעט אדומים ,

ביום שאחרי ממש עם בוקר החלה המלאכה, קצת התייעצתי קצת התלבטתי אך דבר אחד היה ברור, אל הגברת הורדרדה יתלווה גם שוקולד.

ומה אומרים בדרך כלל על תפוח? שהוא פציח , שיש לו גוון טעם מיוחד, שיש בו עפיצות...ועוד מילים גבוהות כאלו שאיני מרבה להשתמש בהן, אבל התפוח הזה באמת מיוחד בצבעו ובטעמו השילוב הטבעי לי ביותר כחובבת  דלישס זהוב ויונתן הגדול והאדום ,(יפה כמו התפוח המורעל שניתן לשלגיה) כזה שכל נגיסה בו עושה נעים בפה ובלב. בשנים האחרונות אני אמנם ממעטת באכילת תפוחים טריים אך עוגת תפוחים היא העוגה המבוקשת ביותר במשפחה שלי ואפילו לפני עוגת שוקולד..

 

לאפות עוגת תפוחים לתחרות? ככל שתהיה מיוחדת בעיניי, היא תהיה עוד עוגת תפוחים...

חזרתי אל חוה והתפוח, המפתה התנכ"י הראשון

ובקפיצה לימינו הגעתי אל המפתה האולטימטיבי העכשווי, השוקולד...

לכבוד חג האהבה החלטתי לשלב בין שניהם ואליהם הוספתי גם את התות , אני אכין קינוח.

ומה הכנתי? קציפת פינק ליידי בסיידר ושכבות של פינק ליידי דבש קינמון ושוקולד, בגביע שכולו שוקולד. 

ולקינוח של הקינוח הכנתי פרלין פינק ליידי ותות ו...תות טרי מונח על פרוסת תפוח טבולה בשוקולד.

תפוח פינק ליידי ממולא בקציפת סיידר:

4 תפוחים שתכולתם הוצאה כמעט במלואה

מיכל שמנת מתוקה (חלבי או פרווה לפי בחירה)

תפוח וחצי חתוכים לקוביות קטנות ללא הקליפה

3 כפות תרכיז סיידר

3 כפות סוכר חום דמררה

שוקולד מריר כ-200 גר'

להכנה: טבלתי את התפוח עד אמצעו בשוקולד מומס, טבלתי גם את השפה וזאת כדי שצבעו האדום יבלוט עוד יותר.

להכנת המקצפת: את קוביות התפוח זריתי את הסוכר החום וריככתי מעט במחבת, הקצפתי את השמנת ולתוכה הוספתי את הסיידר ואת קוביות התפוח לאחר שקררתי אותן לגמרי. מילאתי בעדינות את "גביעי" התפוח ןמעל קישטתי בלב שקרצתי מהתפוח עצמו. אולי תחשבו שאני משוחדת אבל מי שטעמו מהתפוח הממולא הזה (אני לא הייתי הראשונה) עשו קולות של תענוג עילאי ועד הערב לא נותר אפילו מהניחוח. כל נגיסה הכילה גם את התפוח "המתפצח" (בלשון התפוחנים המומחים) וגם את הרכות המלטפת של הקציפה המתוקה/חמצמצה.

כאשר אני חושבת על תפוח אני חושבת על תפוח בדבש, כאשר אני חושבת על דבש אני חושבת גם על קינמון,

ומכיוון שעל שוקולד אני חושבת תמיד החלטתי לשלב ביניהם.

חומרים: 4 גביעי שוקולד מריר (אפשר גם לרכוש בחנויות המתמחות) את אלו כמובן הכנתי בעצמי.

2 תפוחים - פינק ליידי כמובןן, פרוסים לעיגולים

12 מטבעות שוקולד דקים

2 כפות סוכר חום דמררה

דבש וקינמון לפי הטעם

מעט שוקולד מומס

להכנה: לזרות את הסוכר החום על פרוסות התפוח ולרכך במחבת (חמה וריקה) ולקרר.

להניח פרוסת תפוח בגביע השוקולד, לצקת מעט דבש ומעליו לזרות מעט קינמון (לפי טעמכם כמובן)

להניח מעל מטבע שוקולד ,לסדר שכבה נוספת ומעליה להניח פרוסת תפוח לא מרוככת טבולה בשוקולד.

מובטח לכם שכל נגיסה תהיה טעימה מקודמתה והמראה של הגביע החתוך שבתמונה הוא ההוכחה ,

כזה יופי חייב להיות טעים...לא כך? (איך שאני יצאתי שחצנית....)

 "תפוח ה"פינק ליידי",  הינו זן חדש יחסית של תפוחים, כ- 7 שנים בישראל ותאגיד הפירות בראשית הנו בעל הזיכיון הבלעדי לשווקו בישראל. חפשו את מדבקת לב ייחודית המציינת שאכן מדובר בתפוח פינק ליידי אמיתי.

התפוח הינו שילוב של זני תפוחים האחד "ליידי וויליאמס" והשני "גולדן דלישס" ומוצאו באוסטרליה. צבעו וורוד - אדמדם, צורתו עגולה ומעט פחוסה וטעמו מתוק – חמצמץ. פינק ליידי מתאפיין בארומה עדינה ועסיסיות גבוהה, מרקמו מלא ופציחותו גבוהה.

בזכות הטעם הארומאטי, הצבע היפהפה והעסיסיות המדהימה, פינק ליידי מתאימה במיוחד לעוגות, מאפים, תבשילים, סלט פירות וכמובן, אפילו ממש כמו שהיא". (מצוטט מבראשית)

 וקצת על "בראשית" ועל תפוחים בכלל...

פרי בראשית בפייסבוק

 

 

תפוחים באדיבות תאגיד הפירות בראשית מפסגות גליל - גולן

מאז ומתמיד ידוע המשפט – "תפוח ביום ולרופא שלום". אז בואו נראה למה זה אכן כך:

 התפוח נחשב מזון מאוד קל לעיכול ומתאים לאכילה גם כפרי ראשון אצל תינוקות (ללא הקליפה כמובן) וגם בקרב מי שסובלים מבעיות במערכת העיכול. הוא נחשב אחד הפירות הבריאים ביותר בגלל תכולה עשירה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים (חומרים צמחיים התורמים לבריאות). התפוח ידוע כמתאים לטיפול בעצירות ובשלשולים. הסיבה נובעת כנראה מתכולת הפקטין הגבוהה המאפשרת מחד פעילות תקינה של מערכת העיכול ומאידך, במקרה של שלשול, ספיחה של נוזלים. בנושא העיכול הוא מומלץ גם למניעת צרבת (וכאן רצוי לבחור בתפוחים המתוקים). גם רופאי השינים מכירים ביתרונותיו של התפוח וטוענים כי אכילתו תורמת לחיזוק החניכיים ובאין אפשרות לצחצח שיניים , אכילת תפוח יכולה להוות תחליף לא רע לצחצוח.

תכולה

קלוריות - תפוח בינוני שוקל כ – 150 גרם מכיל 80 קלוריות. זוהי כמות קלוריות הזהה לזו המצויה למשל בפרוסת לחם. התפוח משביע מאוד ולכן בעלות קלורית נמוכה מקבלים ארוחת ביניים שיכולה להקטין את הרעב עד שתגיע הארוחה הבאה.

סיבים - התפוח עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ומכיל כ 3.3 גרם סיבים בתפוח אחד, המהווים כ-13% מהצריכה היומית המומלצת. תוך התפוח ובעיקר קליפתו מכילים כמות גדולה של פקטין שהוא סיב מסיס. לסיבים מסיסים יש אפקט חשוב על תחושת השובע. כמו כן הם מועילים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. מחקר צרפתי הראה שאכילת תפוחים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול. סיבים מסיסים מועילים גם בויסות רמת הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת. שאר הסיבים אינם מסיסים ומועילים בעיקר בתהליך העיכול.

ויטמינים מקבוצה Bהתפוח מכיל כמה ויטמינים מקבוצה זו. הם חשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים.

אשלגן – מינרל חשוב התורם להפחתה ברמות של יתר לחץ דם. תפוח בינוני מכיל 140 מ"ג אשלגן.

ויטמין E – ויטמין חשוב בעל תפקיד של נוגד חימצון המגן על כלי הדם והעור מנזקי החימצון. תפוח מכיל כ – 1 מ"ג ויטמין E שמהווה 6% מהכמות המומלצת היומית של ויטמין זה.

בורון – מינרל חשוב הדרוש לבנייה תקינה של עצם ומצוי גם הוא בתפוח.

איזופלבונים – אלה חומרים נוגדי חימצון המצווים בתפוח בעיקר ממשפחת הפנוליקים. תרומתם העיקרית היא הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב ובסרטן.

פלבנואידים – גם הם חומרים נוגדי חימצון ואלה המצויים בתפוח מקבילים לאלה מצויים ביין האדום. יש להם השפעה מיטיבה על הקטנת סיכון למחלות לב וכלי דם וסרטן. מתוך הפלבנואידים, אחד המיוחדים הוא הקוורצטין. מחקרים הראו שהקוורצטין מגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הדם, וכך מסייע במניעת נזק לגוף על ידי חומרים מחוללי סרטן.

חומצות פרי – התפוח מכיל חומצות פרי שונות כמו חומצה אלגית, מאלית וטרטרית. חומצות אלה מסייעות ככל הנראה בתהליך העיכול ותורמות כמובן למגוון הטעמים החמוץ. התפוח מכיל גם חומצה אסקורבית שהיא למעשה ויטמין C.

ובמחשבה שניה החלטתי להביא גם את עוגת התפוחים המשפחתית שלנו:

חומרים: 5 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי (לא תפוחים חמוצים)

5 ביצים שלמות

3/4 כוס סוכר חום דמררה

2 כוסות גדושות קמח תופח

כפית קינמון

שקית סוכר וניל

3/4 כוס שמן קנולה+ 1/4 כוס תרכיז סיידר

שתי כפות גדושות קונפיטורת תאנים (778 הוכיחה את עצמה)

2 כפות סוכר חום מעורבבות עם 1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה: יש לערבב את הביצים עם השמן הסוכר והריבה (לא נחוץ מיקסר חשמלי)

להוסיף את הקינמון , סוכר הוניל והקמח

לחתוך את התפוחים לקוביות או פרוסות ולהוסיף לתערובת.

מעל העוגה לזרות מהסוכר/קינמון (אשר עורבבו "מבעוד מועד")

לצקת לתבנית (אין צורך לשמן) ולאפות כ-45 דקות בחום של 180 מעלות.

מבטיחה לכם עוגה כה פשוטה להכנה ומה זה טעימה....

 

חג אהבה שמח ומלא אהבה לכולנו

לדף הרשומה

לא סוכר, לא קצפת...רק תותים ושמנת והסרט "שוקולד"

למען הגילוי הנאות אקדים ואומר שלא היתה באמתחתי רשומת שוקולד נוספת עד ט"ו בשבט

אלא ש...צפייה בסרט "שוקולד" אמש בפעם ה - 11 עשתה לי גם דמעות של התרגשות וגם רצון לחלוק אתכם את הסרט הנפלא הזה.

התותים עם השמנת בקעריות השוקולד רק תפסו טרמפ שיהיה גם משהו משלי .

איך אסביר את עצמי?

הסרט "שוקולד" אשר הוקרן בפעם הראשונה בארץ בשנת 2000 גרם ללגיטימציה לתחושות ולקסמים שהשוקולד עשה בי מאז ומתמיד, לתחושות שלפעמים הרגישו לי מופרכות כי הרי לא יכול להיות שזה מה שהוא עושה.

ג'ולייט בינוש הלא היא ויאן הצליחה להביא בכל רגע בסרט את כל מה שלא הרשתי לעצמי להרגיש.

מה השוקולד עשה לי באופן אישי כל מי שמקורב אלי יודע, אני בהחלט חבה לו את חיי.

מה קורה לילדים מיוחדים במגע עם שוקולד אי אפשר שלא לראות , אושר צרוף ורוגע.

ובסרט "שוקולד" כל מי שכף רגלו דורכת במקום המופלא ההוא חייו משתנים מקצה לקצה.

אהבה ותשוקה ושמחה של הלב וגם עצב גדול מתערבבים להם בתוך ספל שוקולד מהביל .

 

ואפילו המתנגד האחרון אשר נלחם מלחמת חורמה בויאן ובשוקולד "נופל שדוד"לטעמו המופלא.

צרפתי מעט קטעי יו-טיוב גם עבור מי שכבר ראה ובמיוחד מי שלא.

ולכולנו שיהיה זה סופשבוע מתוק וחמים

לדף הרשומה

אותיות מתוקות משוקולד ו...מיני קרמבו לא גמור

 

ל- yaelkana   שרק בזכותה גיליתי  שרשומה אחת שלי נעלמה לה , לא ידוע לאן.

וכמו שהבטחתי  הנה אותיות מתוקות משוקולד וסוכריות וגם קרמבו שנוסה היום והמתכון אם בכלל יבוא בהמשך אחרי כמה וכמה טועמים אנינים שיאשרו את הטעם והמרקם .

סיפור הקרמבו הוא כזה: היגיעה לידיי קצפת חדשה , צמחית וריחנית מאין כמוה , ניחוח וניל נעים ומתיקות לא מוגזמת. התבקש שאכין ממנה גנאש אך נפשי חשקה דווקא בקרמבו. אז הנה הוא לפניכם בעיצוב ראשוני , בתוך כל קרמבו מסתתר חצי כדור שוקולד.

ועכשיו אלייך יעל, אותיות משוקולד וסוכריות צבעוניות אותן אפשר להחליף גם בקוקוס לבן או קלוי או מזרה שוקולד חום.

מכיוון שיש צורך בכמות גדולה של סוכריות להכנה עצמה עדיף לקנות קרטון שלם של 6 ק"ג מסיטונאי במחיר מגוחך של 15 ש"ח לק"ג ולא לקנות את הקופסאות הקטנות והיקרות.

הנה ההכנה שלב אחר שלב :

לשים שיכבה עבה של סוכריות בכלי עמוק במקצת

להמיס שוקולד רצוי מריר לשים את השוקולד בתוך שקית ניילון עבה במקצת

לעשות חור קטן ולצייר את האותיות על שכבת הסוכריות

מכסים את האותיות בשכבה עבה של סוכריות נוספות ושמים ל-10 דקות במקפיא

מתחת לגבשושית הצבעונית הזו מסתתרות אותיות מתוקות,

מוציאים את האותיות בזהירות ומניחים על העוגה

ולא רק אותיות....

גם פרפרים ופרחים וכל מה שאתם יודעים לצייר ביד חופשית

לדף הרשומה

בלוג שוקולדה שלי כבר בן שנה...

08/01/2012

בלוג שוקולדה שלי כבר (רק) בן שנה, לא הולך עדיין , מתקדם בזחילה,

עד אליו השוקולד התערבב לו עם טיולים, צילומים, הגיגים ושאר רשומות בבלוג הוותיק.

והנה חלפה לה שנה , היבול לא מי יודע מה , רק 32 רשומות ,

אך מספר המינויים להפתעתי ולשמחתי היגיע ל 100 .

בבלוג הזה מצאתי לי פינה מתוקה להעלות מידי פעם יצירות חדשות משוקולד .

לחלוק את אהבתי עם כל מי שאוהב  ורוצה להכיר ולהבין קצת יותר.

נהנתי לצלם את שלבי ההכנה , לא עשיתי זאת עד כה.

הרשומות האהובות עלי במיוחד הן: 

 מוצרט זה לא רק...וולפנג אמדיאוס

 בואי נכין פרלינים

  • לצייר מנדלה משוקולד
  • גם ארבע שמחות משפחתיות מהשנה הזו מופיעות פה במתיקותן, ולפי הסדר:

    עוגת החתונה שלנו 

    2 עוגות בת מצווה של נכדתי

    עוגה ליום ההולדת שנה של נכדתי הפיצפונית

    עוגת יום ההולדת וסדנת השוקולד לעדן שלנו בת השש

     

     

     

    לכבוד יום ההולדת הכנתי משהו מיוחד: שוקולד ממולא בליצ'י שיכור ובדובדבן שיכור.

    השוקולדים החדשים הם פרי רעיון משותף של יצרן שיכר פירות ושלי.

    אחרי נסיונות לא רבים הגעתי לדבר האמיתי והנה הוא לפניכם.

    כמות האלכוהול הגדולה אילצה אותי להטעים כמה שיותר פיות ודעות ואף לסמוך עליהם,

    אין סיכוי שאני טועמת חריפות שכזאת.

      

    השוקולד השני הוא לוחית שוקולד ללא סוכר באהבה לאיש שלי שנאסרה עליו אכילתו

    בצידו האחד שקף לבבות צבעוני ובצידו השני פולי קקאו קלויים וגרוסים.

    לדף הרשומה
    © כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שוקולדה19 אלא אם צויין אחרת