00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חג אביב מתוק...חרוסת ושוקולד

30/03/2012

חג הפסח כבר כמעט כאן ואיתו המתוקים המסורתיים של פסח, עוגיות בוטנים, עוגיות קוקוס, לפעמים מצופות בשוקולד או מצופות חלקית ועוגיות היין (החונקות במקצת). והמצות, המצה הקלאסית, מצה שמורה, מצות ביצים, מצות מקמח מלא או מקמח קוסמין ו...מצות מצופות בשוקולד.

ואם כבר "חטאנו" באכילת שוקולד מדוע שהוא לא יהיה העיקר?

המצות אותן ציפיתי חלקית בשוקולד הן מקמח מלא ככה סתם בשביל המצפון והבריאות. החרוסת הכל כך אהובה עלי גם היא ממשפחת "הבריאותיים", מרציפן? כאשר הוא ברובו שקדים ורק מעט סוכר גם אותו אפשר לצרף לחבורה.

ומה עוד הכנתי?קרצתי עגולים ממרציפן מרודד, שמתי עליו מעט מהחרוסת ואגוז מלך שלם וטבלתי פינה אחת בשוקולד.

מלאתי גביעי שוקולד שהכנתי מראש מלוא הכף חרוסת וקישטתי בעלה שוקולד.

החרוסת שלי:

חבילת תמרים מגולענים באריזת ואקום (או גביע ממרח תמרים מוכן למי שהסוכר ידידותי לו)

כוס אגוזי מלך מרוסקים גס (אני מכניסה אותם לשקית ניילון ומרסקת עם מערוך בתנועות רידוד)

תפוח עץ חמוץ מגורד

3 כפות ליקר אמרטו

כף מיץ לימון סחוט

מעט גרידת לימון

2 כפות קמח מצות

1/2 כוס צימוקים בהירים

קינמון,ציפורן ואגוז מוסקט לפי הטעם

אופן ההכנה: אני ממש לא אוהבת חרוסת כממרח אלא כזו שמתפצפת בפה עם כל הטעמים.

מכניסים את התמרים למעבד מזון עם הליקר, מיץ הלימון וקמח מצות. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים תוך כדי ערבוב.


המרציפן שלי:

 1 כוס שקדים טחונים

1 כוס סוכר

1 כוס גלוקוזה

כפית מיץ לימון טרי

2 כפות אמרטו

1/3 כוס מים

אופן ההכנה : אפשר לחלוט שקדים במים רותחים לקלף לייבש ולטחון ואפשר להשתמש באבקת שקדים מוכנה.להכין סירופ מהמים,גלוקוזה,ליקר אמרטו,מיץ לימון והסוכר. לשפוך לתוך מעבד מזון ולהוסיף פנימה את אבקת השקדים. להפעיל במהירות גבוהה כ-8 דקות ולצקת על שיש לקרור. ללוש ולעטוף בנייר אפייה. לא לשמור מרציפן במקרר , הסוכר סופח נוזלים והופך את המרציפן לדביק . ליקר האמרטו משמש גם כחומר משמר וגם כתמצית טעם נוספת שהרי הוא ליקר שקדים.

חג פסח שמח כשר ומתוק לכל בית ישראל

לדף הרשומה

חנוכה חג האור והשוקולד

סדנאות שוקולד בחנוכה


חג החנוכה קרב ואיתו סדנאות השוקולד המתוקות

ב"הפטיפורים של אביטל" בבנימינה.

בכל ימי החנוכה (להוציא שבת) מיום ה- 28 לנובמבר ועד ה- 5 לדצמבר

תערך סדנת שוקולד פתוחה בכל יום בשעה 11 .

הסדנא מותאמת לילדים ולמבוגרים, ילדים מגיל 5 ומעלה

(ועם הקטנטנים הסליחה). 

ההשתתפות רק בתאום מראש טלפונית או דרך האתר.

054-4760557 או 04-6288689 סדנאות שוקולד בחנוכה

חג חנוכה מתוק ומואר לכולנו

לדף הרשומה

ט"ו בשבט של שוקולד

בכל שנה מחדש אני מחליטה שלא להכין פטיפורים מיוחדים לט"ו בשבט , "ט"ו בשבטים" בפי ילדיי וחבריי. חיתוך הפירות היבשים והתאמת הצבעים והטעמים מכניסים אותי לסחרור וכפייתיות יתר ומבלי להתכוון אני מכינה עוד ועוד סוגים איתם אני יכולה להאכיל את בנימינה כולה.

גם השנה הכנתי פרחים ממשמש על גבעול קוקוס בתוך עציץ שוקולד ו"אדמת" טרפל.

הכנתי גם טרטלטים ממולאים בגנאש שוקולד ופירות יבשים

ו....הכנתי גם פאדג שוקולד עם כל חיתוכי הפירות היבשים ממילוי הגביעים ועליו ציירתי מנדלה שוקולדית להשלמת פרץ היצירה.

ואיך שכחתי גם הפרחים הללו משוקולד

 ט"ו בשבט ירוק ושמח לכולנו

לדף הרשומה

חצרות היוצרים בבנימינה...וגם סדנאות שוקולד

כמידי שנה בחול המועד סוכות יפתחו אמני בנימינה את ביתם וליבם במשך 3 ימים לאורחים מרחבי הארץ.
פסטיבל חצרות היוצרים יתקיים בימים ד-ה-ו , 3-4-5 באוקטובר.
פרטים בדף הפייסבוק
www.facebook.com/hatzrot.hayotzrim.bin.ga
 
וכמובן שגם אנחנו...
סדנאות שוקולד בחול המועד סוכות

                                                    בין ה-2 לאוקטובר ל-5 באוקטובר תערכנה סדנאות שוקולד
                                          פתוחות למבוגרים ולילדים
.
                                                    הסדנאות מתאימות לילדים בני 5 ומעלה ובתיאום טלפוני מראש
.
                                                      
                                                                   054-4760557     04-6288689

מקום קטן וידידותי שהוא גם בית מתוק ומפנק לאוהבי השוקולד מזמין אתכם למסע קסום ,להריח,לטעום  ולהתרגש מהמתוק המתוק הזה.
אתם מוזמנים להתחיל במסע פה באתר שלנו ולהמשיך איתנו לבנימינה .

באהבה ויצירתיות מכינה אביטל פטיפורים משוקולד בשלל טעמים כבר 23 שנים.
הפטיפורים מיוצרים משוקולד בלגי משובח עם תוספות טריות באיכות ובטעם מעולה. לכל טעם צורה ואופי משלו, חיתוכים, זילופים וציורים בעבודת יד.



כל אחת ואחד מכם מוזמן להתנסות באחת מסדנאות השוקולד שלנו. סדנת שוקולד חווייתית,
להקשיב להרצאה מעניינת ,לטעום כאוות נפשכם ולהכין במו ידיכם שוקולדים לרוב.
סדנת שוקולד ליום הולדת, סדנאות שוקולד לילדים בחגי ישראל ובחופש הגדול. סדנת שוקולד זוגית
אינטימית לכל האוהבים, סדנת שוקולד למסיבת רווקות או רווקים וסדנת שוקולד לגיבוש צוות.
כמו כן מתקיימות אצלנו סדנאות שוקולד לילדים אלרגים.

ומי שאינם משתתפים באחת מסדנאות השוקולד מוזמנים להריח מלוא ריאותיהם שוקולד חם ולהתפנק
עם פטיפורים טעימים הנמכרים במקום...לדרך.

חג סוכות שמח לכל בית ישראל
לדף הרשומה

פאדג` גבינה ושוקולד לחג השבועות

פאדג' שוקולד, גבינה, צימוקים ואגוזים מסוכרים

חומרים: 300 גר' שוקולד מריר מומס

ועוד 100 גר' שוקולד מריר או חלב לציפוי

2 מיכלים שמנת מתוקה חלבית או צמחית

(עדיפות לשף הלבן, למען הגילוי הנאות אין פה פרסום סמוי או גלוי, זה הטעם)

קופסת גבינת שמנת טבעית

3 כפות ליקר שוקולד

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס שברי אגוזים מסוכרים

הכנה: לערבב את השוקולד המומס עם שמנת מתוקה מחוממת ,לערבב היטב עד לקבלת קרם חום ומבריק,

להוסיף את שאר החומרים תוך כדי ערבוב ולצקת על יריעת ניילון בכלי עם שוליים נמוכים,

להקפיא כשעה.

להמיס 100 גר' שוקולד מריר או חלב ולצפות עם מרית את התחתית, לצנן שוב , להפוך ולצפות את החלק העליון.

אפשר לקשט כיד הדמיון הטובה עליכם או לפזר אגוזים על השוקולד המומס.

אגוזי מלך מסוכרים:

250 גר' אגוזי מלך יפים וטריים

3/4 כוס סוכר חום דמררה

כף דבש

3 כפות מים רותחים

ההכנה: להניח את האגוזים על תבנית, לפזר מעל את הסוכר , לערבב את המים הרותחים עם הדבש ולצקת אותם על האגוזים, לערבב עם הידיים עד לפיזור שווה של הסוכר והדבש ולהכניס לתנור ל- 20 דקות בחום של 180 מעלות, להוציא ולערבב שנית ולהחזיר לתנור עד לקבלת גוון זהוב. כאלה טעימים לא אכלתם עדיין....

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שוקולדה19 אלא אם צויין אחרת