00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סלט פלפלים קלויים ובטטה.

המצרכים:

פלפל בכל הצבעים בחתיכות גסות.

קוביות בטטה

כמה שיני שום כתושות.

 

לסדר את הפלפלים בתבנית תנור, לתבל במלח , פלפל ושמן. לערבב.

לאפות על חום גבוה ולערבב מדי פעם.

לקראת הסוף, רואים שהפלפלים כבר רכים אך עדיין לא עד הסוף, מוסיפים את קוביות הבטטה שגם מתובלות בשמן מלח ופלפל.

מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שהכל רך.

כשהתבנית יוצאת ועדיין חמה, כותשים כמה שיני שום ומערבבים.

 

יש לכם סלט מוכן :-)

לא כתבתי כמויות , כי זה באמת לא משנה. זאת לא  עוגה שצריכה יחס מדויק בין הקמח , הביצים והסוכר.

כמה שתשימו, מה שתשימו, תמיד יצא טעים.

לדף הרשומה

עוגת בסקויטים, פצפוצים וטחינה.

עוגה פשוטה להכנה, ללא אפיה ומאד עשירה בטעם.

המצרכים:

4  כוסות בסקויטים טחונים. (350 גרם)

4 כוסות פצפוצי אורז

קופסא טחינה גולמית. (500 גרם)

400 גרם  שוקולד מריר.

150 גרם חלבה.

 

ממיסים בסיר את השוקולד והטחינה, מוסיפים פנימה את פירורי הבסקויטים והפצפוצים. מערבבים היטב ושוטחים בתבנית תנור. (או תבנית ח"פ ענקית)

מלמעלה מגרדים ומפזרים את החלבה.

מכניסים למקרר לס' שעות עד שהכל נקרש ומתייצב.

זהירות, אסון כמה שזה טעים!

לדף הרשומה

תותית - קינוח או מנת פתיחה .

המצרכים:

בקבוק משקה קל בטעם תות בננה

ריץ' כפול

חבילת ג'לי בטעם תות.

שופכים את כל המצרכים למעבד מזון (פוד פרוססור/מג'ימיקס) מפעילים על המהירות הכי גבוהה במשך 5 דק'. וזה מוכן!!

 

אממה? שקערת מעבד המזון לא תצליח להכיל את כל הכמות הזאת בבת אחת. לונורא, שופכים חצי כמות מכל מוצר, לפי העין, ועושים זאת ב2 "נאגלות". לא צריך לשטוף את הקערה בין לבין.

מתקבל 3 ליטר משקה.

להגיש בכוס גבוהה, עם קשית.

(להערכתי זה יספיק לכ15 סועדים. אבל זאת רק השערה, ניתן למדוד על ידי מס' הכוסות שנכנסים בליטר)

לדף הרשומה

סופלה. לערבב, לאפות, לחסל...

המתכון מגיע מחברתי בעלת הניק- שדותים.

הוא זכה להרבה הלל ותשבחות.

הגיע הזמן שגם יונצח בבלוג לטובת כל אלו שמבקשות שוב ושוב את המתכון "הסופלה של שדותים".

להמיס בסיר :
200 גר שוקולד מריר (מגדים)
200 גר מחמאה

עד שנעשה קרם חלק
לכבות את האש!

להוסיף כוס סוכר ולערבב
להוסיף 4 ביצים שלמות ו - 2 חלמונים ולערבב אחרי כל ביצה

להוסיף 2/3 כוס קמח לערבב היטב

1/4 כפית מלח.

מספיק ל 10-12 תבניות קטנות אישיות חד פעמיות .

לאפות 12-18 דקות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש תלוי במידת האפיה שרוצים.

להגיש עם גלידה וניל טובה אפשר גם קצפת/ אגוזים מסוכרים מעל הגלדיה וסירופ שוקלד .


טעים טעים !!

לדף הרשומה

הציור עושה את העוגה.

28/06/2012

את כל הקרדיט אני נותנת לאורלי - היא אופה בחסד עליון, ומוכרת את תוצרתה.

היצירות שלה טעימות ויפייפיות, אני מקווה שהפוסט הזה לא יוריד מערך יצירותיה. כי בניגוד אליה אני בורה ועמת הארץ באפיה אומנותית.

ולכן, כשהחלטתי לפנק את בני לכבוד "סעודת חומש", נעזרתי באורלי צעד אחר צעד. לפי הוראותיה והסבריה.

אז מה אנחנו רואים כאן בתמונה?

עוגה כושית פשוטה וטעימה.

עליה קרם פשוט וטעים. (4 כפות מים 4 כפות סוכר 2 כפות קקאו. מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרם מרגרינה)

ועליו ציור בשוקולד לבן.

 

ואיך עושים את הציור?

בוחרים תמונה. (גם כאן התמונה באדיבות אורלי, שהשיגה אותה באדיבות גוגל)

מדפיסים ומכניסים לשמרדף- (ניילון של קלסר)

ממיסים מעט שוקולד בשקית, עושים חור קטן, ומציירים על השמרדף. פשוט מעתיקים את הציור שבתוכו.

כאן כדאי להקפיד על ציור גס, עם קווים עבים. ככל שהשוקולד עבה יותר, כך הוא ישבר פחות בהעברה)

נותנים לציור להתייבש, מקלפים אותו מהשמרדף ומניחים אותו מעל הקרם שעל העוגה.

הנה לכם עוגה לתפארה עם כלום עבודה וללא כשרון קונדיטורי מיוחד.

את ההסבר הזה קיבלתי ממנה בשביל עבודה עם "רויאל אייסינג"(*). אך כיוון שלא השגתי צבעי מאכל, ניסיתי עם שוקולד.

אכן הצליח יפה, אם כי, קצת התפרק בהעברה, אז העברתי את הציור בתשלומים... בנוסף, תיקנתי קוים והוספתי חיזוקים, עם שקית השוקולד המומס, אחרי שהציור הונח על הקרם.

למשל, קוים דקים מדי לא הצליחו להתקלף בשלום מהשמרדף, ולכן, את המילה "ויקרא" כתבתי ישירות על העוגה. גם את כפות הידיים שאוחזות בספר, הוספתי בצורה כזאת.

טעימה מיצירותיה של אורלי קופלוביץ.

(*)רויאל אייסינג - הסברה של אורלי מילה במילה:

ציורים מרויאל אייסינג:

מתכון:
200-250 ג' אבקת סוכר
1 חלבון
1 כפית מיץ לימון (לא חובה)

מקציפים את החלבון ומוסיפים אבקת סוכר מנופת (חשוב לנפות את אבקת הסוכר כדי שלא יווצרו גושים), ואם רוצים מוסיפים קצת לימון.

בגדול - זהו כל הסוד.

מה שצריך לצאת זו משחה, לא קשה מדי ולא רכה מדי. כזו שיהיה נוח להכניס לשקית זילוף - שלא יישפף דרך החור, אבל שגם יצא חלק בלחיצה.

למתחילות - תתחילו עם 200 גר' אבקת סוכר ואם צריך - תוסיפו. בעיקרון אפשר גם אם החומר יוצא נוזלי מדי או קשה מדי - זה פשוט עניין של נוחות בעבודה.

שמנה לב - נראה כאילו יוצא מעט מאוד חומר. החומר שיוצא מכמות כזו מספיקה לכמה ציורים גדולים!

מחלקים את החומר לכלים קטנים - לפי מספר הצבעים בציור. מוסיפים צבעי מאכל (רצוי במרקם ג'ל או אבקה. הנוזלי הפושט - ממש לא מומלץ. נוזלי איכותי - אפשרי).
מכניסים לשקיות זילוף - ומציירים על נייר אפיה / שמרדף.
אפשר לצייר כיד הדמיון הטובה ואפשר להוציא ציורים מהאינטרנט.

אני מוציאה ציורים מהאינטרנט - אני מוציאה דפי צביעה - ועוברת על הקוים עם חומר צבוע בשחור (כמו שעובדים עם תוחם), ואז צובעת את הציור.
אפשר לעבוד גם בלי תוחם. אם עובדים צבע צמוד לצבע כשהחומר עוד ממש רטוב - אז הצבעים מתמזגים קצת ואז זה נראה ממש ציור.
החומר נראה כאילו מתייבש מהר - אבל לא! צריך לחכות לפחות 24 שעות, ואז מקלפים בעדינות את השמרדף ומעבירים את הציור לעוגה עם קרם.

ככל שמציירים עבה יותר ומחכים שיתיבש יותר זמן - כך הציור מתקשה יותר ונשבר פחות בהעברה.

שמנה לב - החומר נמס במגע עם מים! זה עוזר כשצריך לתקן טעויות (מקלון אוזניים טבול במים...).
כשמים את הציור עם העוגה - הוא נמס לתוך הקרם, אז לא כדאי לשים את הציור יום מראש, אפשר כמה שעות לפני ההגשה.

בקיצור, תכינו חומר ותעשו כמה נסיונות עד שתארגנו לעצמכן טכניקה שנוחה לכן.

* חומר שנשאר אפשר לשמור בפריזר עד כחודש. כשרוצים להשתמש פשוט מוצאים מחכים כמה דק' להפשרה ויאללה לעבודה.
* חומר יבש (מצוייר) מחזיק מעמד עד כחודשיים.

ב ה צ ל ח ה !

לדף הרשומה
קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת