00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת שוקולד מריר מעודן

עוגת שוקולד מריר מעודןאו בשם הנרדף- עוגת התאבדות...

מכינים טורט  

(בתבנית חד פעמית ענקית + ניר אפיה.)

7 ביצים  מופרדים חלמונים מחלבונים.

7 כפות סוכר

7 כפות קמח

2 כפות קקאו

1 סוכר וניל

2 כפות שמן.

מקציפים חלבונים+סוכר, בקערות נפרדות מכינים רטובים ויבשים (א- חלמונים ושמן. ב- קמח, קקאו, סוכר וניל) כשהקצף יציב שופכים לתוכו בזהירות יבשים, רטובים ושוב יבשים. מערבבים בזהירות. שוטחים בתבנית עם ניר אפיה.

אופים כמו טורט, על 160-170  בערך 20 דק'.

ושוב, מכינים כזה טורט בדיוק, אבל הפעם  *בלי* ניר אפיה  בתבנית.

 

עיסת טורט

ממיסים בסיר די גדול:

0.75 כוס מים

0.75  יין מתוק/מיץ ענבים.

0.75 חבילה מרגרינה

4.5 כפות קקאו

3 כפות קפה

1.5 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

2  כפיות רום.

ממיסים  על האש, ובמעבד  מזון מרסקים את הטורט שנאפה עם ניר אפיה. כאשר הוא טחון לגמרי,  מוסיפים אותו לתוך הסיר ומערבבים. משאירים להתקרר כחצי שעה בזמן הזה נספגים הנוזלים עם הטורט.

 

אחרי שעיסת הטורט התקררה, שופכים אותה על הטורט שבתבנית, (זה שנאפה ללא ניר אפיה)    ושוטחים את העיסה עם הידיים.

 

שוב במעבד מזון (לא  חובה לשטוף אותו מהפירורים)

קרם:

150 גרם  מרגרינה

2  ביצים

2 כפות קקאו

1  כף קפה

2 סוכר וניל

2 כפיות רום

(אם הקרם יוצא מר אפשר להוסיף 2 כפיות סוכר וניל)

מורחים את הקרם על העוגה, מכניסים למקרר לשעה, שיתקרר ויתייצב. 

(אם מכניסים למקפיא אח"כ קשה קצת למרוח את השכבה האחרונה כי השוקולד קופא מדי מהר)

 

ציפוי שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר  

5 כפות  מים

100-120גרם  מרגרינה  

להמיס בסיר הקודם (לא חובה לשטוף) לשפוך על העוגה וליישר יפה על ידי נענוע התבנית מצד לצד.

לדף הרשומה

כינים. הפתרון הסופי

מזמן לא כתבתי כאן. כן אני יודעת. אז מה קרה פתאום? קיבלתי חבילה מתפוז.

והפעם הכיל התיק תכשיר הדרין נגד כינים ומסרק סמיך אסי 2000.

חשבתי שאי אפשר לחדש לי יותר, כי יש לי נסיון רב עם כינים. מדי פעם אני מצליחה למגר אותם ושוב הם חוזרים. תכננתי לרשום לכם מלא עיצות טיפים אבל הופתעתי לטובה כשראיתי שכל העיצות שלי רשומות בחוברת שהגיעה יחד עם התכשיר.

התכשיר ללא ריח! לא שורף בעיניים!  חונק את הכינים בשקט ומתיימר לחנוק גם את הביצים.

על התכשיר כתוב טיפול של 15 דקות. מה שגרם לי לצחוק...   איזה 15 דק'? לא משנה הסדר...

כי הטיפול עצמו הוא לא רק הזמן שהתכשיר נמצא על הראש. אלא גם- כביסת *כל* המצעים, הפיג'מות, שמיכות ומגבות. כי אם כינה יצאה לנוח במרפסת, היא תמשיך לחיות שם במשך יומיים ועלולה להיכנס הביתה חזרה בדיוק דקה אחרי שהסתיים הטיפול.

באותו יום של טיפול בראש הנגוע, יש לסרק גם את ראשי האחים והאחיות. אם יש להם שיער בלונדיני, שופע וארוך, נפלתם בפח עמוק...

 אחרי כל ההכנות הנ"ל שהתפרשו על פני הימים האחרונים (הקלה בעינכם לכבס שמיכות ביום סערה חורפי?)

מרחתי את החומר על שערותיה השופעות והסמיכות של בת ה4. נתתי לו להתידד איתה במשך חצי שעה לפחות . (כן, כתוב 15 דק', אבל אחרי כל ההכנות שווה לתת צ'אנס כפול...  מה גם ש15 דק' חולפות אצלי מהר מדי, בשעת אחר הצהריים, כאשר כל הילדים בסביבתי)  וסירקתי עם "אסי" ידידי.

מקריאה מהירה הבנתי שהתכשיר חונק את הכינים למוות. כך שגם אם הן לא יצאו מהראש, הן לפחות לא מתרבות. הוא משפיע גם על חלק מהביצים וזה נהדר.  ועוד יותר נהדר שאסי ממשיך את העבודה ושובר את הביצים שלא הושמדו. הידד.

הו כמה כעסתי כאשר גיליתי כינה חיה על המסרק!

אבל לאחר מכן קראתי ביתר עיון את החוברת של הדרין ונוכחתי לגלות שהתכשיר הורג אותן במוות איטי וממושך. אאוצ'. הן ימותו עד 8 שעות.  טוב, נרגעתי.

החומר מאד שומני, זה דווקא עוזר לבעלות שיער סמיך כמו של ביתי. הוא נהיה דק ואפשר לעשות בו שבילים, חצרות ורמזורים. לסרק בצורה עקבית מבלי לפספס סנטימטר!

לגבי סבלנות של בת 4 לשבת ולתת למסרק לעשות את שלו, אפשר לכתוב פוסט שלם. במקרה הנוכחי נעזרתי במסך... הדלקתי את הטאבלט על סרטון מושך והוא העניק לי 20 דק' חסד.

 

הנסיון לימד אותי שיש 2 דרכים לסרק את השיער עם אסי 2000:

1) להצמיד את המסרק לקרקפת, בעדינות אבל בנחישות, לא להרים אותו אפילו לרגע, עד סוף השערה להשתדל להיצמד, זה יוציא את הכינים החוצה. מפרפרות וכועסות.

2) להרים קווצת שיער, לדחוף אותה עמוק אל שיני אסי ידידי ולסרק לכיוון סוף השערות, זה יוציא את הביצים הסוררות. שסתם מתעלקות על השיער וממאנות להיפרד. (למרות שהבנתי מהחוברת שהן כבר לא יבקעו, אם הן רחוקות יותר מ1 ס"מ מהקרקפת, סימן שאבוד להן, פספסו את חלון הפוריות. אבל הן עושות את הפאדיחה של החיים בכך שהן בולטות לעין.  קל וחומר כאשר רוצים לעשות תסרוקת לחתונה של אחיינית....)

 

אחרי שהשקעתי וצילמתי את ההסבר, ראיתי שבדף של המסרק אסי 2000 יש בדיוק את ההסבר הזה, כולל תמונה.

(ההבדל הוא שהם לא צילמו את התמונה כאשר לבת ה4 הסתיימו כל מאגרי הסבלנות, ולכן יצא להן תמונה יצוגית לפרסומות....)

רבע בקבוק הספיק לראש עם שיער ארוך וסמיך.

 

לסיום- אף תכשיר לא יעיל ב100% ולכן כדאי אחרי עשרה ימים לחזור על הטיפול שוב, שמא נשארו ביצים שלא הושמדו, ובמהלך הימים הללו נבקעו להנאתן.

הידעתם שבאמריקה אין כינים בראשי הילדים?

אסור להגיע לגן/בית הספר אם יש כינה אחת על הראש!  יש אשה שהמקצוע שלה נקרא פולת כינים, היא באה לבדוק ובמקרה של ראש נגוע ההורים משלמים על עבודתה והיא מנקה את הראש.

גם בארץ יש לנו את האוצר הזה, חפשו בגוגל ותופתעו לטובה.

רק חבל שמשרד החינוך לא מרשה למסגרות החינוך להתערב בנושא הזה. אסור לגננת לבדוק את הראש.

נו איפה  חברת כנסת שתעביר הצעת חוק-  יום עם כינים = יום מחלה! אסור להגיע לגן!

(כן, אני יודעת שכינים לא מביאות מחלות. הן "רק" מטרד!!!  האם אין בקהל שרה או חברת כנסת אחת שנמאס לה לסרק יום יום את ילדיה לקול מחאותיהם וחוסר סבלנותם?!)

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

עוגת גבינה עם בסקויטים

העוגה הנוסטאלגית שמלווה אותנו מהילדות

אותה עוגה שהכנו בבית הספר בערב חג השבועות (בנוסחאות שונות, בדרגות קושי ויופי שונות...)

המצרכים:

בסקויטים בכמות שתספיק לכסות שלוש פעמים תבנית בינונית. (לא ספרתי, לקחתי מתוך חבילה גדולה אני משערת שהשתמשתי בכחצי קילו)

שמנת מתוקה- להקציף עד לקצף יציב.

להוסיף:

3/4 כוס סוכר

750 גרם גבינה לבנה.

2 שמנת חמוצה

1 סוכר וניל.

1 אינסטנט פודינג וניל.

ניתן להוסיף 1 כף קמח תפו"א/ קורנפלור, כדי להסמיך את הקרם. בצורה  כזאת, העוגה תהיה קצת יותר יציבה אחרי החיתוך.

לערבב בעדינות הכל.

לטבול בסקויטים בחלב. (אם הבסקויטים לבנים ניתן לטבול במי קפה נמס. מים רותחים+קפה לפי הטעם. אם הם חומים אין צורך להוסיף להם טעם, רק לטבול בחלב בשביל לרכך אותם)

לסדר שכבה ראשונה של בסקויטים בתבנית, לא נורא אם היא לא מסודרת באופן מושלם אפשר לחתוך בסקויטים בשביל להתאים לגודל.

מעליה למרוח שכבה נדיבה מהקרם. מעליה לסדר עוד שכבה של בסקויטים. ומעליה עוד שכבת קרם. אם נשאר מההבסקויטים והקרם- ניתן לסיים בשכבה שלישית שבד"כ מגיעה דקה יותר.

אחרי מס` שעות במקרר ניתן לפרוס את העוגה. כמובן שניתן לקשט אותה בדרכים רבות. כגון, לקלף שוקולד עם מקלף ואת הקילופים להניח מלמעלה, ועוד דרכים יצירתיות שונות. אבל מה שקורה בעוגה הזאת, שלא צריך להתחנף אליה, היא תמיד טעימה ונימוחה!

לדף הרשומה

עוגת קרמבו לפסח!

ללא שרויה וללא קטניות.

נכון, זה לא מסוג העוגות שאומרים עליהן צ`יק צ`ק. יש כאן בכל זאת גם בצק וגם קצף.  אבל באמת , מכל הלב, העוגה הזאת שווה הרבה יותר מהעבודה.  לא מאמינים עליה שהיא לא חמץ! והיא גם משביעה וטעימה.

הבצק:

להקציף 10 חלמונים+ כוס סוכר

ולהוסיף:

4 סוכר וניל

1.5 כוסות שמן

3 כוסות קמח תפוחי אדמה+ שקית אבקת אפיה

יוצא בצק דביקי, שופכים לתבנית, בגודל של תבנית תנור (יש לי טוסטר אובן ענק).

לאפות במשך כ25 דק`.

 

בינתיים ממיסים:

2 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס סוכר

0.5 כוס מים.

מצננים קצת את העוגה ואת הקרם ושופכים את הקרם על העוגה.  (לא הספיק לי, עשיתי כמות נוספת אבל לא השתמשתי בכולה)

הקצף:

בקערה נקיה ויבשה, מקציפים 10 חלבונים +כוס סוכר

אחרי שהקצף יציב, מוסיפים:

כוס אגוזים קצוצים

כף גדושה קקאו.

מורחים את הקצף מעל השוקולד ומחזירים לתנור, עד שהקצף יציב ויבש. (כחצי שעה)

 

מקור העוגה- מאחותי שקיבלה מחברה, שהוציאה מהחוברת מתכונים של פסח :-)

לדף הרשומה

עוגת קקאו בחושה לפסח

קיבלתי את המתכון מאחותי, שטוענת שרק העוגה הזאת מצליחה לה בפסח, ולכן היא מכינה רק אותה. (בנוסף לעוגת גבינה ועוגיות)

ניסיתי את המתכון הזה היום לראשונה, העוגה יצאה מאד מוצלחת!

לערבב בקערה:

7 ביצים שלמות

2.5 כוסות סוכר

2.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

5 כפות קקאו

פחות מרבע כוס מיץ.

 

לאפות על חום בינוני כשעה.

מתאים לתבנית חד פעמית בינונית.

לדף הרשומה
12345
קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת