88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת ג'רבו

עוגת ג'רבו

עוגת ג'רבו 

 

עוגה הונגרית, בשכבות של עונג צרוף 

 

תבנית מלבנית 27X33 ס"מ

לבצק:

4 כוסות קמח (560 גרם),

1/2 שקית שמרים של שמרית (25 גרם),

( 2 כפות סוכר ( 25 גרם),

קליפה מגוררת מ -1/2 לימון,

300 גרם חמאה (או מרגרינה), קרה וחתוכה לקוביות,

3 חלמונים (שומרים את החלבונים למלית),

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל),

 

למלית האגוזים:

2 כוסות אגוזי מלך טחונים (200 גרם),

1 כוס סוכר (200 גרם),

3 חלבונים,

לריבה:

1 כוס ריבת משמש (או ריבה אחרת שאוהבים) * רק אם צריך: 2 כפות מים רותחים, לדילול הריבה,

(*שמתי על עלה אחד ריבת תפוזים ועל עלה שני ריבת מישמיש (כי זה מה שהיה לי בבית), ושתיהן הולכות מצוין עם אגוזים בכלל) 

לציפוי:

3 כפות קקאו (30 גרם),

 ¼ 1 כוסות אבקת סוכר (150 גרם),

 1/2 כפית אבקת קפה נמס ,

3 כפות שמן (45 מ"ל),

 3 כפות מים רותחים (45 מ"ל),

אופן הכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים במקרר שעתיים לפחות:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שמרית, 2 כפות סוכר, קליפת לימון וקוביות חמאה לתערובת פירורית.

מוסיפים חלמונים, שמנת חמוצה וקליפה מגוררת ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אין צורך ללוש כמו בצק שמרים רגיל).

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (עד 12 שעות)- הבצק כמעט ולא יתפח במקרר, וזה בסדר.

מכינים את שכבות הבצק:

מעבירים את הבצק הקר למשטח מקומח וחותכים בסכין ל-3 חלקים שווים (עובדים עם כל חלק בנפרד. בימים חמים, שומרים את שאר החלקים במקרר

בינתיים, שלא יתחממו ויתרככו).

 

מרדדים כל חלק למלבן דק קצת יותר גדול מגודל התבנית. שומרים את השכבות בצד (בקיץ – במקרר), מופרדות ביניהן בעזרת נייר אפייה, עד שמכינים את המלית.

 

מכינים את מלית האגוזים:

מרסקים את האגוזים, למרקם פירורי גס

בקערה מערבבים אגוזים וסוכר.

במיקסר מקציפים חלבונים לקצף לבן ורך.  מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.

מרכיבים ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים את התבנית בחמאה (או מרפדים בנייר אפייה).

מניחים מלבן ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו מחצית מהריבה. משטחים מעל מחצית מתערובת האגוזים.

מכסים במלבן בצק שני.

מורחים את יתרת המלית. מכסים במלבן בצק אחרון ודוקרים אותו במזלג (כדי שהבצק לא יתנפח מדי במהלך האפייה).

אופים (מיד, ללא התפחה) 40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה.

מצננים.

מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה, מקררים ומגישים:

מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד לזיגוג מבריק וסמיך.

מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בעזרת גב של כף.

מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (מרקם העוגה משתבח אחרי כמה שעות במקרר).

פורסים בסכין לריבועים קטנים ומגישים.

 

הכנת הציפוי: מערבבים כל היבשים מוסיפים שמן ובסוף מים רותחים ומערבבים

  

קרם חם על עוגה קרה, לצנן ולישר קצוות (הכי טעיםwink)

    

קרדיט: קרין גורן                      

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת