11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות חמאה מנומרות

17/09/2018
עוגיות חמאה מנומרות

עוגיות חמאה מנומרות

עוגיות פריכות, ונגיסות, כאלה שנשברות בכל ביס,

 עם נגיעות קינמון  ומתקתקות במידה.

 

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח תופח

  • כוס סוכר

  • כוס חמאה מומסת

  • 2 ביצים

  • כפית תמצית וניל

  • קורט מלח 

  • בקערית אחת -רבע כפית קקאו ורבע כפית קינמון.

  • בקערית שניה 3 כפיות קקאו.

אופן ההכנה

 

  • 1

    בקערת המיקסר ללוש את הבצק .לחלק את הבצק ל 2/3-החלק הלבן..

  •  

  • 2

    והשאר  (1/3 הבצק הנותר לחלק ) לשתי קעריות..

  •  

  • 3

    לשים בקערית אחת-רבע כפית קינמןן ורבע כפית קקאו. ללוש עם הבצק,

  • בקערית שניה 3 כפיות קקאו, ללוש עם הבצק


  • 4

    לעטוף בניילון נצמד את כל 3 יחידות הבצק, ולהכניס למקרר לשעה.

  •  

  • *הבצק פריך מאוד ונוטה להיקרע, על כן רידדתי אותו, בכל השלבים, בין שני ניירות אפיה מקומחים, 
  • לאחר קירור. לרדד את הבצק עם הקקאו לשטח אותו. לרדד גם את הבצק עם הקינמון.לגלגל אותו כרולדה, להניח אותו בתוך בצק הקקאו ולגלגל לגליל, ולסגור.להקפיא כרבע שעה.


  • 6

    לפרוס עיגולים שהם יהיו הדוגמא בהמשך.

  • לרדד את הבצק הלבן על משטח מקומח.


  • 7

    לשים על כל הבצק הלבן  את הצורות/העיגולים שחתכנו ,  בצורה חופשית,

  • להניח מעל ניילון נצמד (רידדתי בין שני דפי נייר אפיה מקומחים), ולרדד קלות  קטע מהבצק,  (כאשר יתר הבצק נשאר מכוסה עם נייר האפייה), 

  

 

  • לקרוץ צורות  (*קרצתי אחת בכל פעם) בעזרת כוס  או חותכן עגול,   

  • את שאריות הבצק, והפירורים ,  לאסוף בכל פעם, ולהצמיד לבצק, זה יתחבר בקלות ברידוד, להמשיך כך עד שמסיימים.   

  • להרים  בעדינות כל עוגיה, בעזרת מרית דקה ומקומחת מעט (לטבול את קצה המרית בכוס קמח) , 

  • להניח את העוגיות במרווחים, (הן תופחות באפיה) בתבנית  תנור שטוחה, מרופדת נייר אפיה, עם הדוגמא כלפי מעלה.

  • ולאפות בתנור שחומם מראש 170 מע' כ- 15 דק'.

  

                   

  • קרדיט הילה ליברטי  אפשר לבזוק אבקת סוכר

  •                                                                 

  •                         

  •             לצנן היטב,

  • לשמור בקופסה סגורה ואטומה,  בטמפרטורת החדר

  • הערות שלי באדום

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת