22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

פסטה קומבינה ברוטב פיקנטי

02/10/2017
אחת הבנות שלי מאד אוהבת פסטה, במיוחד כשהיא ברוטב טעים. כשבא לה להתפנק על אוכל ואין לה חשק להכין - נשמעת הסיסמה "אבא פסטה".
הפעם החלטתי ללכת על רוטב שלא עשיתי אף פעם. אלא שבפסטה יש בעיה קטנה. אם מכינים אותה מראש בתוך הרוטב, עלולה לצאת מבושלת ורכה מדי. אם מכינים אותה לחוד ורק אחר-כך יוצקים את הרוטב - אז יש טעם של פסטה עם רוטב ולא תמיד יש קשר ביניהם. אני רציתי שהרוטב יספג בפסטה בלי לעשות אותה רכה מדי. לכן צריך ללכת בשני שלבים. הבת מאד נהנתה. אני כמעט לא נגעתי בזה כי לא הספקתי.
 
הפטנט הוא בישול הפסטה בשני שלבים.
ברוטב הזה נראה לי הכי מתאים פסטה-צדפים. אבל אם אתם מעדיפים אחרת - עניינכם.
 
לכמה מנות - 200 גרם פסטה (חצי חבילה סטנדרטית).
מבשלים חצי בישול, כלומר מבשלים חצי מהזמן שכתוב בהוראות שעל האריזה. כשטועמים היא צריכה לצאת קצת קשה וממש לא מוכנה לאכילה.
כמובן קודם מרתיחים מים עם כפית גדושה מלח גס (או קצת פחות מזה - מלח דק) ולזה מוסיפים את הפסטה מהשקית.
מסננים, שוטפים ומניחים לכל המים לטפטף.
 
עכשיו מכינים את הרוטב שבתוכו נעשה את החצי השני של הבישול.
החומרים - לטעמכם.
 
המרכיבים שלטעמי:
בצל גדול קצוץ די גס.
פטריות פורטבלה קלופות וקצוצות בינוני - הגדולות הלבנות למילוי שמוכרים לפי משקל, אבל אפשר גם פטריות אחרות, כולל משומרות (לא ממש מומלץ) קצוצות וסחוטות היטב.
טימין יבש (שנראה כמו קוצים קטנים).
שמן לטיגון (אני חושב ששמן זית לא מומלץ הפעם).
400 גרם (חצי קופסה) שימורי עגבניות מרוסקות. אני משתמש בתוצרת עצמית בבית - ראו ב"אוסף טיפים למטבח" בראש הרשימה בצד ימין).
2-3 (תלוי בגודל) עגבניות שלמות חתוכות לקוביות בינוניות.
כף רסק עגבניות. אפשר גם קצת רסק+ (יש כל מיני סוגים בכל מיני תוספות של טעמים).
מלח לפי טעמכם.
פלפל שחור לפי טעמכם.
1 קוביית שום כתוש/מעוך או 3 שיני שום פרוסות דק.
תבלינים נוספים לפי טעמכם.
מים חמים עד רותחים (חשוב במיוחד אם אתם משתמשים בסיר עם ציפוי טפלון, שיש, דמוי שיש וכד').
 
לפסטה הזו אפשר לעשות כמה קומבינות:
אופציה להגשה חלבית - להגשה חמה - מוספים לפני ההגשה גבינה צהובה מגוררת. אפשר גם עם זיתים שחורים קצוצים די דק.
אופציה להגשה בשרית חמה - יוצקים לפני ההגשה רוטב בולונייז חם (ראו "ספגטי ברוטב בולונייז למתחילים", רק לדעתי עדיף ללא הפלפל).
 
מטגנים/מאדים את הבצל בשמן לטיגון.
כשהבצל הופך שקוף - מוסיפים את הטימין ומטגנים עוד חצי דקה עד דקה. מי שמשתמש בשיני שום פרוסות - מוסיפים יחד עם הטימין.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהבצל לקראת הזהבה.
מוסיפים את קוביות העגבניות ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים חצי כוס מהמים או קצת יותר (בהמשך נוסיף לפי הצורך).
מוסיפים את הפסטה המבושלת למחצא. מערבבים היטב.
האש צריכה להיות בינונית. שהמים לא ירתחו אבל מספיק חמים להמשך בישול הפסטה.
מתבלים עם כל התבלינים (כולל השום הכתוש) ומערבבים שוב.
הרוטב צריך לצאת קצת סמיך. שהפסטה לא תתייבש אבל שגם לא תשחה במים.
לכן מדי פעם בודקים ורואים שיש נוזלים עד קצת מתחת לפסגת הפסטה ומדי פעם מערבבים שכל הפסטה תספוג את הרוטב.
מבשלים עד שהפסטה די רכה למאכל. לא לגמרי כי אחרי כיבוי האש הפסטה עדיין מתבשלת בחום של הרוטב.
 
הבת שלי נהנתה.
תהנו גם אתם.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת