44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

סופריטו

10/03/2017
סופריטו

בס"ד

 

סופריטו הפעם עם בשר.

את תהליך הכנת התבשיל אני מתחילה יום לפני כן בבישול נתח הבשר בשלמותו בסיר לחץ למשך שעה ביחד עם שיני שום,עלי דפנה,מלח,פלפל שחור, כמון וקמצוץ קינמון, אח"כ נותנת לו להתקרר היטב למשך הלילה, למחרת פורסת אותו לפרוסות ומתחילה את בישול הסופריטו (את יתר פרוסות הבשר אני מקפיאה ומשתמשת פעם אחרת). הנוזלים שבו בושל הבשר הם ציר הבשר שבו מבשלים את הסופריטו. 

ממליצה בחום לא לפסוח על פעולה זו של בישול הנתח בשלמותו נותן טעמים נהדרים לבשר.

 

 

המצרכים ל-4 מנות:

4-6 פרוסות בשר מספר 8

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל גדול

מלח,פלפל שחור

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

קמצוץ קינמון

ציר בשר (הנוזלים שנותרו מבישול הבשר בסיר הלחץ)

 

אופן ההכנה:

- בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.

- מכניסים את פרוסות הבשר לסיר ומטגנים מעט משני הצדדים.

- מתבלים ומוסיפים ציר בשר עד לכיסוי פרוסות הבשר.

- מבשלים למשך שעה על אש נמוכה.

- בנתיים קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה.

- לאחר שעה מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומערבבים. במידה ולא נשארו נוזלים מוסיפים עוד מעט ציר בשר (לא צריכים להיות הרבה נוזלים).

- מבשלים עוד רבע שעה ומכבים.

- מגישים עם אורז לבן.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת