22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

בורגר "פסגת הצפון"

בורגר "פסגת הצפון"


בורגר צמחי זה זכה לשבחים מכל מי שטעם אותו, וחברים שלי התנפלו עליו ביום העצמאות האחרון, בזכות התיבול המקסיקני שלו. המתכון מבוסס על בורגר צמחוני של פאב בשם North Peak Brewing במישיגן.

חומרים:

500 גרם שעועית שחורה יבשה

לסלסה:
3/4 כוס עגבניות קצוצות דק
1/4 כוס בצל, קצוץ דק
2 כפות סחוג ירוק
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן קנולה

1/2 כוס שבבי סויה דקים (יבשים)
1/2 כוס סילאן
1 כף כמון
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל, קצוץ דק
1/2 כפית כורכום
2 כוסות פירורי לחם
מעט סולת

שמן זית לטיגון ההמבורגרים

הוראות הכנה:

מבשלים את השעועית השחורה במים במשך שעה-שעתיים, עד שהיא מתרככת. (אין צורך להשרות את השעועית.) מסננים היטב ומשאירים להתקרר מעט.

מערבבים את חומרי הסלסה בקערה ומשאירים בצד כמה דקות.

מחממים תנור לחום 180 צ'.

משרים את שבבי הסויה בקערה עם מים חמים במשך 15 דקות. מסננים היטב וסוחטים את המים בידיים.

מודדים 4 כוסות שעועית שחורה מבושלת ומסוננת. מעבירים למעבד מזון 3 כוסות שעועית שחורה, יחד עם סילאן, כמון ומלח. מערבלים לרסק גס. מוסיפים כוס נוספת של שעועית שחורה ומעבדים עוד כמה שניות, לתערובת גסה.

מעבירים את תערובת השעועית לקערה גדולה.

מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים 1/2 כוס בצל במשך 10 דקות. מוסיפים פנימה את שבבי הסויה המסוננים וכורכום, ומטגנים עוד 5 דקות. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הסלסה. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות.

מעבירים את הבצל והסלסה לקערה עם השעועית ומערבבים היטב.

מוסיפים פנימה את פירורי הלחם ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שנוצרת תערובת אחידה ומוצקה. אם התערובת עדיין נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.

טועמים את התערובת, ואם צריך אז מוסיפים עוד מלח או תבלינים.

מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

מחלקים את התערובת ל-10 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק קציצה עגולה, רצוי בעזרת "רינג". מפזרים מעט סולת מעל ומתחת לכל קציצה. מעבירים את הקציצות לתבנית האפייה.

אופים את הקציצות במשך 15 דקות, עד שהן מתייצבות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים את הקציצות במקרר או בפריזר. (אם מקפיאים את הקציצות אז צריך להפשיר אותן במשך כחצי שעה לפני השלב הבא.)

מטגנים את הקציצות במעט שמן עד שהן מתחממות היטב ומשחימות, כ-3 דקות מכל צד.

מגישים בלחמנייה עם ירקות.

 

הקציצות לפני הכניסה לתנור... ובצלחת:



mail בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת