00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגיות רולדה מבצק שקם עם מלית שוקולד אגוזים וצימוקים.או במלית תמרים ואגוזים.

 

 

 

9 בלילה הילדה מקטרת , אמא,  היא אומרת מה אפשר להכין?   ,משעמם לי משעמם לי , משעמם לי,

אחרי ניסיונות מרובים נענתי לבקשתה בתנאי שתכין הכל בעצמה כולל לישת הבצק.

אבל, זה בכלל לא הווה איום בשבילה-

היא פשוט נהנתה.

אז הגברת הקטנה הכינה עוגיות מבצק שקם עם מלית ממרח שוקולד אגוזים וצימוקים בקלי קלות.

 

החומרים ל-2 רולדות ;

1 חבילת מרגרינה בטמפרטורת החדר-200 גרם.-חתוכה לקוביות,  (או 200 גרם חמאה).

1 גביע שמנת חמוצה של פעם.

2 שקיות סוכר וניל.

1 שקית אבקת אפיה.

350 גרם קמח (3.1/4 כוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה)

חצי קופסאת ממרח שוקולד. או חצי קופסאת ממרח תמרים.

70 גרם אגוזי מלך  קצוצים דק.

50 גרם צימוקים (מי שלא אוהב לא חייב).

 

אופן ההכנה;

בקערה שמים מרגרינה סוכר וניל, ושמנת חמוצה לשים בידיים עד אשר יש גושישים קטנים.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולשים עד קבלת בצק חלק.

ניתן לעבוד ישר מי שרוצה שיקרר חצי שעה במקרר.

לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים.

לרדד כל חלק על משטח מקומח או על נייר אפיה מקומח לעובי של כ- 1.5 מ"מ וגודל בארך 45X 45 ס"מ.

למרוח חצי מכמות ממרח השוקולד על כל העלה.

לפזר חצי כמות אגוזי מלך וחצי כמות צימוקים להתחיל לגלגל לגלילה.

לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה אם הגלילה  יותר ארוכה מהתבנית  ניתן לחתוך ל-2.-לחתוך ל-פרוסות של כ-2 ס"מ.

לאפות בחום בינוני ב-160 מעלות, 30-40 דקות.

לפזר קצת אבקת סוכר מלמעלה.

 

הבצק מוכן.

מרדדים דר לעלה על משטח מקומח.

מורחים ממרח שוקולד או ממרח תמרים מפזרים אגוזים קצוצים וצימוקים.

מתחילים לגלגל רולדה מהודקת.

הרולדה מגולגלת.

שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה חותכים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ ואופים.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת