33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

רולדת בטטות נפלאה

רולדת בטטות נפלאה

המתכון מיועד לכל אוהבי הבטטה זוהי  רולדה הנפלאה שנירה שקד נתנה בעבר בפורום אוכל חלבי
פורום שבו נירה המנהלת עושה מלאכת קודש בתיעוד המתכונים שמעלות חברות הפורום במאמרי הפורום תחת קטיגוריה מתאימה.
זו רולדה שמאד שנחטפת בכל ארוחת מזנון/ בראנץ' שאני מכינה.. 


דרגת קושי:קל, כל אחד יכול
זמן הכנה: חצי שעה
זמן אפיה: 50 דקות
כמות: כ-30 פרוסות 

בצק רבוך
1 כוס מים
1 כוס שמן (קנולה או סויה)
קורט מלח
להרתיח על הגז. 
כשרותח להכניס פנימה :
2 כוסות קמח לבן
3/4 1כוסות   קמח כוסמין/קמח מלא/קמח שיפון
לכבות האש ולערבב במהירות עם כף עץ. 
לתת מעט להתקרר ולהמשיך לערבב ביד.
הבצק גמיש, רך ונח מאד לעבודה.

המילית 
 2 בטטות בינוניות מרוככות במקרו  
לאחר שהבטטות רכות לקלף  ומעוך כמו לפירה

להוסיף 
80 גר' גבינה צהובה חריפה(אני משתמשת בצ'דר או פוקרינו/קשקבל )
1 כף פרמז'ן מגורר

125 גר גבינה לבנה/ יוגורט  
1 ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל

הרכבת הרולדה 
לחלק את הבצק המעובד לשניים 
לרדד את הבצק על גבי נייר אפיה (להרטיב מעט את השיש כדי שהנייר לא יזוז).
על החלק הרחב של הבצק לשים רצועה רחבה  מעיסת הבטטות ולגלגל  את הבצק לרולדה (בעזרת נייר האפיה).
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות כ-50 דקות בחום 200 מעלות.





למתכון המקורי של נירה שקד לרולדת בטטה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת