33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

חנן מרגילן - נציגה בוכרית ראויה בתל אביב

13/10/2014

בילדותי למדתי שסימני הסתיו כוללים את הנחליאלי, החצב, הציפורים הנודדות והשלכת, אהה, וגם את החלזונות (ברלה).
לצערי, בסביבת מגוריי האורבנית הסימנים הללו לא היו שכיחים. לכן, מצאתי לי סימן משלי - הכנת הקישוטים לסוכה. כמעט בכל שנה עמלתי עליהם למרות שבפנים ידעתי שבאחד מימי החג יש סיכוי שירדו גשמים שיפגעו בהם. 

הנה חג סוכות כבר כאן וניתן לחוש בשינויים במזג האוויר. הסתיו בפתח.
תהליך ההתקררות עודד אותי לבדוק את "חנן מרגילן", מסעדה בוכרית ששמעתי עליה טובות ושהאוכל שלה יכול להתאים למזג אוויר סגרירי.

 

 

על פי הפרסומים מדובר במסעדה של משפחת חנימוב שעלתה לארץ מאוזבקיסטן לפני כ- 20 שנה. שם המסעדה הוא צירוף של שם הסב ושם העיר שממנה הגיעה המשפחה הגיעה. העיר מרגילן נמצאת על דרך המשי במזרחה של אוזבקיסטן לכיוון טג'יקיסטן. האזור כולו מפורסם בתעשיית המשי וה- ikat.

הייתי מאד שמח למצוא את ההזדמנות לבקר באוזבקיסטן. מדינה שמתאימה בעיני רוחי לסיפורי אלף לילה ולילה. מסוג המקומות שאהרוני וגידי מגיעים אליהם במסעותיהם המופלאים. הייתי גם מאד שמח לחוות קצת יותר מהאוכל המגיע מאזור זה של מרכז אסיה. עד כה מפגשיי עם אוכל בוכרי הסתכמו בביקור במסעדת "משיח בן דוד" (כיום שמה "בראשית") ובקניית מאכלים לבית בפתח תקווה (קייטרינג "אושר משפחתי").

מבחוץ, המסעדה היושבת בפאתי שכונת שפירא בת"א נראית כמו מסעדות פועלים רבות אחרות. בפנים הסיפור קצת שונה. החלל יחסית ארוך ומעוטר בקשתות ונברשות. אורות ניאון כחולים סגולים האירו את התקרה בעוד הקירות היו צבועים בצבע זהב. מוטיב הזהב מופיע גם במפות הרקומות המכוסות בשעווניות/ניילונים דביקים על השולחנות. בנוסף היו על השולחנות קנקנים ובתוכם פרחי פלסטיק וסטים מקרמיקה בצבע כחול-לבן שכללו מלחייה, פלפליה ומתקן למפיות.
כשנכנסנו היו בסך הכול שני שולחנות תפוסים. בכל אחד מהם סעד צמד סועדים. בהמשך הגיעה עוד משפחה קטנה. למרות המבט הסטריאוטיפי שלי, אף אחד מהנוכחים לא נראה קשור למרכז אסיה. אנחנו בוודאי שלא.

התפריט הונח על השולחן. הוא מחולק למספר קבוצות : פתיחים הכוללים סלטים, ירקות על האש, לחמים וצ'יפס ; מגוון נאה של שיפודים ; שני מרקים ; שני תבשילי אורז ו- שלוש מנות בצק.
מחירי המנות מאד צנועים. יתרון נוסף לתפריט הוא האפשרות לקחת חלק מהמנות כחצאי מנות ולבנות ארוחה מגוונת יותר.

ההתנהלות של אנשי המקום בערב ביקורנו התאפיינה בפונקציונאליות שקטה וקורקטית. אין כל טקסיות. האם במטבח אמונה על התבשילים והכיסונים והבן על השיפודים. גריל הפחמים נמצא בחלל המסעדה. פאן שיער מסייע בידו. 
ביקשנו שהמנות יצאו במרווחים וכך היה. למעט הסלט שליווה אותנו לאורך הארוחה, כל מנה יצאה בנפרד בסדר שנקבע על ידי אנשי המקום. היה משהו נעים בהתנהלות הזו שהקרינה רוגע ונינוחות.

 

סלט גרוזיני קטן (12 ₪)

לאחר שסיימנו להזמין במעמד ההזמנה את המנות שרצינו, הבן ציין שכדאי שניקח גם סלט. אף אחד מבין הסלטים לא קרץ לנו אבל הוא המליץ בחום על הסלט הגרוזיני (אין לי מושג מדוע הוא נקרא כך). תהיתי אם עגבנייה, מלפפון ובצל חתוכים גס יעשו את העבודה. הוא התעקש שכן. נראה שהלחץ המתון שהפעיל עשה את שלו והזמנו סלט קטן.

לזכותו של הבן אפשר לציין שהמלצתו הייתה טובה משלוש סיבות: הירקות היו פתיח נעים עד להגעת המנות, למול כמות הפחמימות והבשרים שהארוחה שלנו כללה היה מתבקש סוג של איזון בדמות ירקות טריים והסיבה השלישית והלא פחות חשובה, הסלט על תיבולו היה טעים.  פשוט וטוב.

 

סלט גרוזיני קטן    

 

מנטו (5 ₪ לכל יחידה)

כיסון מאודה אשר מכיל בשר טחון מתובל ובצל מאודה. במבט מלמעלה ה-מנטי נראים כעלים. מפתיע שהמעטפת של הכיסון שהוא יחסית גדול הייתה דקיקה. המילוי היה בסדר גמור. נקודות הפלפל השחור הארומטי בלטו וניתן היה לחוש בשמן שהוזלף מעל הכיסונים. פתיחה חביבה.  

 

מנטו

 

מרק דושפרה (28 ₪)

רבים וטובים משבחים ומתפייטים בנוגע למרק הדושפרה בכלל וזה של חנן מרגילן בפרט.
המרק כלל הרבה כיסונים קטנים ממולאים בבשר טחון. מעל פוזרה כוסברה ביד נדיבה (מוצעת האפשרות לוותר). הציר שכלל, בין היתר, חתיכות בשר נטולות שומן ובצל היה נפלא. המרק אמנם היה עז טעמים אבל הייתה בו זכות ורוך. הכיסונים ("הקרעפלך" או "הטורטליני" המקומיים) היו עדינים אך נוכחים. אהבתי.
ההערה היחידה שלי קשורה דווקא לצלחת. לדעתי, עדיף היה להגיש את המרק בצלחת עמוקה יותר.

 

 

צ'יבורק (9 ₪ לכל יחידה)

בצק בצורת חצי סהר הממולא בבשר, בצל מטוגן ומעט עשבי תיבול הוגש על נייר סופג.
למרות שהבצק היה יחסית דק ולמרות שהיו לא מעט נוזלים שנקוו במאפה, הוא הצליח לשמור על פריכות.

 

צ'יבורק

 

שיפוד כבד עגל (18 ₪)

השיפוד שהוגש לצד בצל חי "העביר" את גריל הפחמים הן בריח והן בטעם. בעיני הדבר מוסיף נופך מיוחד ומוצלח לשיפוד. הכבד, לעומת זאת, הרשים אותי פחות. הוא אמנם נעשה במידה שאני אוהב אבל הוא היה עם גידים וחלקים נותרו ממנו על הצלחת.

 

שיפוד כבד עגל 

 

שיפוד קבב (18 ₪)

הבשר, שהגיע אף הוא עם בצל חי, תובל במשורה. הקציצה הטעימה לא הייתה דחוסה או יציקתית יחד עם זאת מרקמה היה יציב. שיפוד מוצלח.

* מודגש בתפריט שהשיפודים מגיעים ללא תוספת.  

 

שיפוד קבב 

 

אשפלוב (פלוב) קטן (25 ₪)

האורז הגיע עם בשר וגזר.
הוא היה טעים מאד. גרגירי האורז היו מופרדים והתבשיל לא היה עיסתי. הבשר היה כמעט נטול שומן. טעמי המנה, בדומה למנות האחרות, היו עדינים. במקרה זה ציפורן וכמון היו השחקנים הראשיים בקביעת הטעם. יופי של מנה.

 

אשפלוב (פלוב) קטן

 

ליווינו את הארוחה בבירות מבקבוק: הייניקן (13 ₪) ו-קרלסברג (12 ₪).

*גם מחירי השתייה במקום מתונים. לדוגמה ברשומה הקודמת על "חאן מנולי", מסעדה שניתן למצוא בינה ובין "חנן מרגילן" קווי דמיון, מחיר אותו בקבוק הייניקן היה 24 ₪ (!).

 

 לסיכום

מסעדת "חנן מרגילן" היא מסעדה משפחתית וצנועה עם תפריט שאינו גדול או מורכב במיוחד.
על פי ערב ביקורנו אני יכול להעיד ש"היד" בה טובה, אפילו טובה מאד. בין אם מדובר באוכל טעים עם טעמים עדינים, מנות שאינן גדושות בשמן ובצקים דקים שעשויים כהלכה ובין אם מדובר בנושא השירות הענייני והמחירים המתונים מאד, ההתייחסות היא חיובית ומזמינה.

כל אלו מהווים עבורי סיבות מספיק טובות לחזור לשם שוב. 

 

 

חנן מרגילן
רחוב מסילת ישרים 15
שכונת שפירא, ת"א
טלפון: 03-6873984

אתר המסעדה ב- Rest

עמוד המסעדה ב- פייסבוק

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת