22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

מעקודה, או מחמר

מעקודה, או מחמר

פשטידת מעקודה, או מחמר היא פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה וטעימה. היא מכילה ירקות כמו ב"סלט רוסי". כבר נתתי מתכון דומה בעבר, אבל המתכון הבא הרבה יותר מוצלח.

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה בינוניים

3 גזרים בינוניים, מקולפים

150 גרם טופו בטעם זעתר, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס אפונה קפואה, מופשרת

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן קנולה

 

תערובת טופו:

330 ג` טופו

3 כפות קמח

1 כף פתיתי שמרי בירה

1 שקית אבקת אפייה (10 ג`)

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/4 כפית שום גבישי

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/4 כפית קאלה נאמק

1/4 כוס מים

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

 

ציוד מיוחד: סיר או תבנית בקוטר 26 ס"מ שמתאימים גם לבישול בכיריים וגם לאפייה בתנור.

 

הכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה והגזר בסיר עם מים, עד לריכוך, כ-45 דקות.

בינתיים מערבלים במעבד מזון את תערובת הטופו לתערובת אחידה וחלקה, ומעבירים לקערה.

מצננים ומקלפים את תפוחי האדמה. חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות. מוסיפים לקערה עם תערובת הטופו את קוביות תפוחי האדמה, קוביות גזר, קוביות טופו זעתר, אפונה ופטרוזיליה. מערבבים בעדינות.

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ`).

מחממים 3 כפות שמן קנולה בסיר. יוצקים את התערובת ומטגנים כ-5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להתייצב.

מעבירים את הסיר לתנור, ואופים 30 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומשחים מעט.

מצננים מחוץ לתנור כחצי שעה והופכים בעדינות על צלחת.

לפעמים הפשטידה נדבקת לסיר, כמו שרואים בתמונה. הכי טוב זה להכין אותה יום מראש, לשמור במקרר, ורק אז להפוך אותה, ולחמם שוב בתנור. אפשר גם לאכול אותה בטמפרטורת החדר.

כך נראית פרוסה של הפשטידה...

 

... וכך נראית התערובת לפני שהיא נכנסת לתנור:

את כל זה מכניסים לסיר משומן, מטגנים הכל 5 דקות ומכניסים לתנור:

הופכים בזהירות... אם נדבק קצת אז לא נורא:

וכך נראית הפשטידה לאחר שהפכנו אותה:

בתיאבון!!!

מתכון זה הוא גירסה טבעונית למתכון של רות אוליבר שפורסם בעיתון "על השולחן".

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת