00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

תזונה נכונה למניעת חרדה ולחץ נפשי

28/07/2014

חרדה ולחץ נפשי יכולים להופיע בימים אלה, כשאנו נסגרים בתוך הבית בחשש מהאזעקה הבאה ונשאבים אל המסך הקטן בדאגה לאותם חיילים הנלחמים ושומרים על בתינו. חשוב דווקה עכשיו לשמור על איזון ולטפל בחרדה על ידי תזונה נכונה. לחץ נפשי גורם לנו לאכילה רגשית שהורסת לנו את האיזון שהשגנו עד כה. הפחד והחשש עוטף אותנו ולפעמים הוא בלתי נסבל. מתוך חוסר הוודאות והחשש להחליט החלטות אינן נכונות אנו מוצאים את עצמנו נסגרים בבית ופותחים שוב ושוב את המקרר על מנת להפיג את הלחץ הנפשי.

חרדה סטרס

חרדה - סטרס מגיעה ברגע שהגוף נמצא בלחץ נפשי,מי שאחראי על כך הן בלוטת יותרת הכליה. בעצם זוג בלוטות שנמצאות בחלק העליון של הכליות מתחת לסרעפת, היא האחראית על מצבי הדחק - סטרס והאיזון בגוף. הבלוטה מקבלת הוראה מהמוח להפריש הורמוני סטרס - קורטיזול ואדרנלין,שמכינים את הגוף במהירות למצב החירום החדש. תהליך ההערכות מחייב שרשרת תגובות, מפירוק שומנים וחלבונים וגיוס סוכר לדם, דרך האצת הדופק,עליה בלחץ הדם הפרשת מינרלים ועוד... כתוצאה מכך גופינו הופך עירני יותר,כושר החשיבה משתפר,הריאות מקבלות יותר חמצן,התיאבון יורד ומערכת העיכול מורידה פעילות. אף ההתאוששות מהסטרס והחזרה לאיזון מחייבת רמות קורטיזול גבוהות בגוף.

ברפואה הסינית

מנקודת מבטה של הרפואה הסינית בעת מתח נפשי וסטרס אף הכבד מושפע מכך ונמצא בעומס רב בשל אנרגיה שהצטברה ואינה זורמת באופן תקין בגוף.חסימת אנרגיה זו מובילה להופעתם של סימפטומים כמו מתח שרירי באזור הצוואר,הכתפים והגב העליון,עצבנות,תנודות במצבי רוח ועוד...

תזונה נכונה

כשהמתח מתמשך, אנו נכנסים לשלב שבו הגוף מנסה בעצמו לתקן את הנזק שנגרם באמצעות חומרים המגיעים מהתזונה. כאן חשובה מאוד התייחסותנו הרצינית לעניין, כיוון שכושר העמידות של הגוף תלוי הרבה ביכולתן של בלוטות האדרנל להפריש הורמוני סטרס, וביכולתו של הגוף להזרים את אנרגיית הכבד. לשם כך דרושה  לגוף תזונה עשירה בחלבונים, בחומצה פנטוטנית ובוויטמינים E,B ו-C.

מזונות מומלצים להפחתת המתח

 

תזונה נכונה ומאוזנת תסייע בייצור איזון כימי במוח. מומלץ לצרוך דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, דוחן, קוסקוס מלא, שיבולת שועל, כוסמת), קטניות ( שעועית לבנה / אדומה, עדשים, אפונה, שעועית מאש, חומוס), אגוזים (אגוזי מלך), שקדים זרעים וגרעינים (גרעיני דלעת וחמנייה לא קלויים ולא מומלחים), דגי ים צפוני (סלמון, מקרל, בקלה, טונה) ביצים, ירקות טריים מאודים או מוקפצים ופירות (לא יותר מ - 2 ביום).

פחמימות מורכבות מכילות סרוטונין, חסר בסרוטונין עלול לגרום לדיכאון והפרעות שינה, הסרוטונין הוא בעל השפעה מרגיעה על המוח, על כן מומלץ לצרוך קמח מלא, קמח שיפון, קמח כוסמין, דגנים מלאים: אורז מלא, שיבולת שועל.

מומלץ לצרוך חלבונים איכותיים כמו: שילוב של קטניות ( שעועית יבשה, עדשים, פול, חומוס, מאש ועוד..) עם דגן מלא ( אורז מלא, קינואה, קוסקוס מלא ועוד...). שילוב זה יוצר חלבון מלא איכותי המספק חומצות האמינו לייצור מוליכים עצביים בגוף.

בכדי לשמור על רמה מאוזנת של הסוכר בדם מומלץ לאכול 5 - 6 ארוחות קטנות לאורך היום במקום 3 ארוחות גדולות.

מומלץ לצרוך זרעי פשתן, שמן פשתן, אגוזי מלך ודגי ים צפוני, המכילים חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3, אשר ממלאת תפקידים חשובים במוח, משמשת כנוגדת חמצון ומשפרת תפקוד המוליכים העצביים. מחקרים רבים מצאו קשר בין חסר של אומגה 3 לדיכאון וחרדה.

מומלץ לצרוך מזונות המכילים ויטמינים מקבוצת B, אשר מעורבים בחילוף חומרים של המוליכים העצביים: שמרי בירה, דגנים מלאים: אורז מלא, ירקות עליים ירוקים, קטניות.

המינרלים סידן ומגנזיום נחשבים למרגיעים את הגוף. מקורות טובים למינרלים אלו הם: אצות ים, ירקות עליים ירוקים, קטניות, אגוזים, מולסה, סלמון, סרדינים, טחינה, שקדייה, ברוקולי, בננות.

מומלץ לצרוך פירות וירקות טריים המכילים ויטמין C, פירות הדר, קיווי, אבטיח, פפאיה, אוכמניות, דובדבנים, עגבניות, ברוקולי, פלפל, כרוב כרובית וירקות עליים. מחסור של ויטמין C עלול לגרום לדיכאון וחרדה.

מתכונים מרפאים:

מומלץ לאכול דייסת קווקר עם מים / חלב סויה / חלב אורז / חלב שקדים. ניתן להמתיק עם סילאן או סירופ מייפל טבעי ולהוסיף קינמון ובננות. שיבולת שועל מעלה רמת סרוטונין, מרגיעה ויעילה להרגעת מערכת העיכול.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת