00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באמריקה

עוגת חלב - אינצ'וסה דה לצ'ה

לכל החגים שלנו, יש את המאכלים המסורתיים, שמחזירים אותנו בזכרונות אל בית הורינו. ואותי חג השבועות מחזיר אל מטבחה של סבתי, שם היא היתה מבשלת חלב ומכינה את העוגה המסורתית של הבולגרים, את ה-אינצ'וזה דה לצ'ה, עוגת החלב שעומדת בפני עצמה, ואצלנו במשפחה היו נותנים הכל.. בעבור חתיכה של אינצ'וסה בטעם של "חלב על הזמן"... ואם סבתא נלי, זכרונה לברכה, היתה יודעת שהנכד האהוב עליה, כותב על אינצ'וסה ומזכיר אותה, היתה מאושרת מאוד, ובטח היתה שולחת את החיוך האוהב ושלה ומברכת בלאדינו... הרשומה אמנם לא כתובה בבולגרית, סבתא יקרה, אבל היא מוקדשת לך!

עוגת חלב - אינצ'וסה דה לצ'ה

(מתכון לחג השבועות.)


חומרים לבצק:
1/2 קילו קמח מנופה
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
 
הכנת הבצק - הבצק של האינצוסה הוא בצק פריך
מכניסים למיקסר, או לשים ביד, את הקמח, החמאה, והסוכר מעבדים מעט ואז מוסיפים את החלב, בהדרגה עד שמתקבל כדור בצק.
משמנים תבנית ומרפדים את הבצק, כולל הדפנות עד למעלה ומהדקים היטב, יוצרים כעין קערה לחלב ללא חורים בבצק, שהמלית  לא תיזל.

 
 
חומרים למילוי:
5 ביצים
6 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 ליטר חלב , 3%
 
הכנת המילוי - מחממים את החלב עד לסף רתיחה, ומצננים. מקציפים את הביצים עם תמצית וניל וסוכר, 
לאחר שהחלב הצטנן קצת, מוסיפים אליו בהדרגה את תערובת הביצים והסוכר, בבחישה מהירה
 
הוראות אפייה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות
יוצקים  את תערובת החלב לתוך תבנית האפייה עם הבצק .
מכניסים את התבנית לתנור החם, ואופים כארבעים דקות עד שהעוגה מתייצבת, ונוצר קרום זהוב ויפה.

 

אינצ'וסה אוכלים חם או קר.

 

חג שבועות שמח 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

83 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באמריקה אלא אם צויין אחרת