00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

מתכונים חלביים לקראת שבועות

הרבה פעמים אני נגשת לבלוג כדי למצוא דברים שהכנתי פעם בד"כ מתכונים , לקראת שבועות המתקרב נזכרתי בארוח החלבי שהכנתי פעם ואהבתי את הפשטידות.

העתקתי את הפוסט הישון כדי שגם אתם תוכלו להנות ואולי להעזר לקראת החג.

ירקות ממולאים (מתכון דיאטתי)

המצרכים :

ירקות קטנים  ומלפפון שמן
מרוקנים את התוכן של הירקות עם כפית , שימו לב לחיתוך של המלפפון השמן

המלית

גבינה בולגרית למריחה  5 % + גבינת טוב טעם + מעט עירית קצוצה ( אפשר גם שום , שמיר וכל מה שבא)
לערבב את חומרי המלית ביחד , לגזור את הפינה של שקית פשוטה לסנדוויצ'ים ולהכניס לתוכה את המלית ולאחר מכן לזלף לתוך הירקות החלולים.
לא לשכוח לשים  ליופי  למי שצריך

לסדר יפה על צלחת ולשפוך מעט עירית קצוצה למעלה ( הצילום נעשה לפני)

כדי שיהיה קל יותר , את ריקון הירקות ניתן לעשות יום לפני ולהכניס בקופה סגורה למקרר.

כדורי גבינה לאירוח

אותה המלית רק שהיחס משתנה , לשים יותר טוב טעם כי קל לעבוד איתה יותר.
להרטיב מעט את הידיים ולגלגל לכדור ואז לצפות במה שרוצים
 
 
אני ציפיתי בזעתר , פפריקה , אבקת שום , עירית קצוצה
מוסיף המון יופי לשולחן
כמובן שהולך עם הגבינות פלטות דגים
פלטות גבינות
פשטידת תירס מהבילה

פשטידת תירס "בישולה"

המצרכים:

1 קופסת שימורים של תירס מסוננת
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן רגיל
3 כפות קמח תופח
מלח ופלפל

אופציה: 150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צלזיוס
מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה הצהובה משטחים בתבנית חסינת אש בינונית.
מפזרים מעל הפשטידה גבינה צהובה מגוררת.
אופים 30 דקות בערך בחם בינוני עד שהפשטידה משחימה.

*כדי לחסוך בקלוריות אפשר לוותר על הגבינה הצהובה או לשים פחות ממנה. והפשטידה מעולה גם בלעדיה.
 

 
 
פשטידת כרובית כרישה ועלי מנגולד......המתכון נלקח מהעיתון על השולחן והיה יותר טעים מהכל

 

  • חבילת פסטה מבושלת חלולה פנה וכדומה
  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  • 2 גבעולי כרישה קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 4 עלי מנגולד קצוצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט

לעבודה

מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים 7 דקות, מוציאים ומסננים.

מטגנים כרישה ושום בחמאה עד להתרככות.

מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים לתבנית אפייה משומנת. אופים חצי שעה בתנור

פשטידת פטריות טריות עם מלא גבינות ואגוזים עירית ופטרוזיליה  שגם נלקחה מהעיתון על השולחן
ועוד המון המון דברים טובים , סלטים ירוקים , לחם ומתבלים , בורקסים , עלי גפן ועוד..... 

לא צולם הכל

עוד רעיונות שלא צולמו

לקחת בטטה קלופה ( אני עשיתי משלוש תלוי בכמות האנשים)  בגודל בינוני ולחתוך אותה לעיגולים שווים בעובי של 1 ס"מ לערך .

למרוח עליה שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס  

להכניס לתנור ל- 20 דקות חום של 180 מעלות עם כיסוי של נייר אלומיניום.

לסדר יפה בצלחת ולשים במרכז כל בטטה צז'יקי ( אני קניתי מוכן ממעדניה טובה )

צזיקי הוא מאוד פשוט מבחינת המרכיבים. מתבלים יוגורט עם שום, מלפפון, ועשבי תיבול, קצת מלח ופלפל, וזהו ...

 

עוד רעיון

קונים מיני טוסטים בקופסא , מורחים על כל אחד ממרח גבינת שמנת טובה ומעליו ירק כלשהוא

אני עשיתי עם "עגבניית אבטיח "  ( בתמונה למטה מצד ימין)

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת