22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

גונדי נוחודי – כופתאות חומוס קלוי

גונדי נוחודי – כופתאות חומוס קלוי

זהו מתכון מפורסם וידוע של כופתאות המבוססות על עוף טחון וגרגרי חומוס קלויים. בגירסה הבאה החלפתי את העוף בטופו ובקמח עדשים.

150 גרם חומוס קלוי (להשיג בחנויות פיצוחים)
2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
300 גרם טופו
1 כפית כורכום
1 כפית הל טחון
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק פרווה בטעם עוף
1/4 כוס שמן קנולה
4 כפיות מי ורדים
1 כוס קמח עדשים (אם אין קמח עדשים, אפשר לטחון כוס של עדשים כתומות)
2 ליטר מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)

מרסקים את החומוס במעבד מזון עד שנוצרים פירורים (לא אבקה). מעבירים לקערה.

קוצצים בצל אחד במעבד מזון בהפעלות קצרות, עד שהוא קצוץ דק. מוסיפים לקערה.

מרסקים במעבד המזון את הטופו יחד עם הבצל הנותר וכל התבלינים. מרסקים במשך מספר דקות, עד שנוצרת תערובת חלקה ככל האפשר.

מוסיפים את תערובת הטופו לקערה, יחד עם שמן, מי ורדים וקמח עדשים. מערבבים היטב, ומשהים את העיסה בצד למשך כשעה, להתייצבות. יוצרים מהעיסה 10 כדורים בגודל גדול (כמו תפוז) או 15 כדורים בגודל בינוני (כמו מנדרינה). אני העדפתי ליצור כדורים בגודל בינוני.

מרתיחים את המרק בסיר רחב, ומחליקים פנימה בזהירות את הכדורים. מבשלים 30 דקות בחום בינוני-נמוך.

מגישים לכל סועד שני כדורים עם מעט מרק.

טוחנים את החומוס הקלוי...

 

כל החומרים מוכנים לערבוב בקערה...

 

התערובת מוכנה ליצירת כדורים...

 

זהו קמח העדשים שבו אני משתמש. אפשר לקנות בכל חנות של מוצרי מזון מהודו. (אני קניתי בשוק בבאר שבע.)

 

והגונדי מוגש לשולחן :-)



מתכון זה מבוסס על מתכון מתוך הספר "המטבח הפרסי", גדעון קלימיאן, הוצאת כנרת 2004.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת