00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סיפורי אוכל

מרק ירקות עשיר עם גריסי פנינה

אז נתחיל עם מתכון פשוט, בריא ומפנק למרק ירקות עשיר עם גריסים, כוסברה, דלעת, קולורבי, כרובית ושאר ירקות.

ככה זה נראה- מרק ירקות עשיר עם גריסי פנינה

החורף נותן את אותותיו בשבוע האחרון ולמרות שעדיין אין גשם, רעמים וברקים- אני כבר מתחילה בהכנת המרקים, כי מי שמכיר אותי יודע שמרקים זו האהבה שלי, לא משנה אם בחורף או בקיץ. אך מה שבטוח זה שאין על מרק חם ומפנק בחורף כשבחוץ סוער וקר!

אז ניגשתי למלאכה והכנתי את המרק הראשון לחורף הזה. במקום להכין מרק מהירקות שיש בבית, הלכתי וקניתי ירקות שבדר"כ דווקא אין לי בבית כמו דלעת, קולורבי, כוסברה ועוד. כמובן שאפשר לגוון ולשנות את תכולת המרק כאוות נפשכם, אך אני כן ממליצה ללכת לפי המתכון כי התוצאה הסופית ממש טעימה!!

את המרק הכנתי ללא אבקת מרק, גם כי זה לא בריא וגם כי הירקות נותנים כל כך הרבה טעם שחבל לטשטש את זה עם אבקת מרק. מי שממש רוצה יכול להוסיף בכל זאת.

עכשיו לעניין הכוסברה- אני אישית לא אוהבת כוסברה כשהיא טרייה, כמו הרבה אנשים, כי יש לה טעם חזק מידי ואני לא מתחברת לזה.

אבל! כשהכוסברה מתבשלת לה למשל בתוך מרק- הטעמים החזקים יוצאים ונותנים טעם כל כך טוב! אפילו אני שלא אוהבת כוסברה, שמה ממנה בסיר בנדיבות. אז גם מי שלא אוהב- אני ממליצה לשים. בנוסף, לא הוספתי סלרי כי שכחתי אבל מי שרוצה- מומלץ בהחלט!

 

ועכשיו למתכון:

*אגב, שכחתי לציין שאני ב"דיאטה", לא ממש אוהבת להשתמש במילה הזו אבל עד שאמצא מילה מחליפה לדיאטה של אורח חיים בריא אצטרך כנראה להשתמש במילה הזו בכל זאת. בכל מקרה, אני אשתדל לציין במתכונים שאפרסם פה את כמות הקלוריות למנה, כדי לקבל קצת מושג, גם למי שזה פחות מעניין אותו. בנוסף, המתכונים פה ברובם בריאים ומומלץ לשלב אותם בתפריט היומי. זה מה שאני עושה וכבר ירדתי 8 ק"ג בחודשיים :)

 

מה צריך? (לכ-10 מנות. כ-85 קלוריות למנה):

מעט מאוד שמן לטיגון הבצל (בערך כפית, או תרסיס שמן)

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר גדול, מקולף וחתוך לריבועים קטנים

1 עגבנייה, רצוי קלופה וחתוכה לריבועים קטנים

1 קולורבי קטן, חתוך לריבועים קטנים (כמו עגבנייה)

כמה פרחי כרובית לפי הטעם, מפורקים מעט

1 קישוא, חתוך לריבועים קטנים

חתיכת דלעת, חתוכה לריבועים קטנים או גדולים, לפי הטעם (שימו לב, דלעת לא תמיד מתפרקת בבישול כמו בטטה. אם אתם רוצים שתתפרק, חתכו לריבועים קטנים)

צרור כוסברה לפי הטעם, ממליצה לשים בנדיבות, אני קוצצת את הרוב ואז מוסיפה כמה עלים כמו שהם

4-5 שיני שום חתוכות לריבועים קטנים

חצי כוס גריסי פנינה, שטופים ומסוננים (למי ששואל את עצמו מה ההבדל בין גריסים לגריסי פנינה- גריסי פנינה הם בעצם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול. נכון שבצורה כזו ערכם התזונתי נמוך יותר, אך עדיין גריסים או גריסי פנינה עדיפים יותר על פני פחמימות מעובדות למיניהן) 

תבלינים- מלח, פלפל, מעט מאוד זרעי כוסברה טחונים (פחות מרבע כפית- כי יש לזה טעם מאוד דומיננטי), מעט אבקת שום אם יש

*ניתן להוסיף גם תפוח אדמה ו/או בטטה אבל במקרה הזה העדפתי לשים ירקות "חינמיים" בלבד (ירקות שהם לא פחמימתיים או שומניים...).

 

מה עושים?:

מתחילים בלחתוך את כל הירקות ולשים בצלחת או בשקית בצד ובסוף לחתוך את הבצל (אפשר גם לחתוך כל ירק באותו רגע אבל ככה אני ממליצה כי בצורה כזו כשמגיעים לבישול עצמו כל הירקות כבר חתוכים ומה שנשאר זה רק לזרוק אותם לסיר, בלי לחץ ומרגיש כמו תוכנית בישול שהכל כבר מוכן מראש. למה את הבצל בסוף? כי בצל חתוך מאבד ויטמנים מאוד מהר, לכן מומלץ לחתוך אותו ממש לפני הטיגון).

שמים מעט שמן בסיר על אש גבוהה, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר ומטגנים מעט, לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים קלות (בזהירות, שהשום לא יישרף).

מוסיפים את שאר הירקות ו12-14 כוסות מים. *בשלב זה עוד לא מתבלים, גם לא במלח כדי שלא יעכב את בישול גריסי הפנינה.

מוסיפים את גריסי הפנינה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור במשך שעה וחצי לפחות. מידי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

כשגריסי הפנינה תפוחים ומוכנים והירקות רכים ומתפרקים מתבלים במלח, פלפל, אבקת שום וקורט זרעי כוסברה טחונים. מערבבים היטב.

מבשלים עוד כ-10 דקות על אש קטנה עם מכסה סגור לספיגת הטעמים.

 

והנה עוד תמונה, עם צבעים קצת שונים כי צילמתי אותה באור אחר-

**ניתן לבשל את המרק עם עוף בפנים, מה שממש משפר את הטעם

(אני פשוט לא תמיד אוהבת שהמרק בשרי כי כשהוא צמחוני הוא יותר קליל, פחות שומני וגם נשמר יותר זמן במקרר)

בתיאבון!

 

תגובות, שאלות והערות יתקבלו בברכה וייענו בהקדם :)

 

 

 

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אני איזדורה אלא אם צויין אחרת