00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחם בריאות מקמח מלא

16/08/2013

 

עובדה היא שכבר מזמן לא אפיתי לחם בריאות אמיתי, בבית. (וחבל שכך) כבר שכחתי את הריח הנפלא שממלא את חלל הבית, שכחתי את הרגשת הגאווה האישית כשהוא יוצא מהתנור, יפה ומזמין ובעיקר שכחתי את טעמו הנפלא!!
עד שבקניה השבועית, (לא ממש האחרונה, יש לציין) לקח החצי שלי יוזמה אישית (ואולי אפילו ניסה לרמוז לי משהו, בדרכו שלו) וחזר מהקניות עם שקית של קמח מלא. בהתחלה לא הבנתי למה עשה זאת וחשבתי לעצמי שאולי זה בגלל שהיה בלי המשקפיים והתבלבל...surprise ומאחר ולא רציתי להעליב אותו. סידרתי את המוצרים בארון ואת הקמח בין הקמחים הרגילים מבלי להגיד מילה, ושכחתי ממנו. (אוי כמה שאני נחמדה, נכון?).
ובכן, הבוקר התעוררתי על הצד השמח שלי, ואחרי הקפה הראשון של הבוקר, והנשיקה לחצי שהלך לעבודה. (מישהו צריך לעבוד בבית הזה!) הלכתי לחפש לי משהו קטן לארוחת הבוקר. לצערי אפילו פרור לחם אחד לא מצאתי! אבל בין החיפושים בארונות, מצאתי את שקית הקמח המלא. הצצתי בתאריך התפוגה והבנתי שאין לי רגע דל להתלבטות. ואם לא אשתמש בו היום, הוא ימצא את עצמו בפח. לא חבל??? 
בהצצה קצרה בשעון, הבנתי שזמן ארוחת הבוקר כבר כמעט חלף,אבל אם אמהר להכין את הלחם, הוא כבר יספיק לחמם לי את הבטן בבראנצ'.

ניגשתי למלאכה... לשתי...התפחתי...לשתי... ושוב התפחתי... והוא (הבצק כן, לא להתרגש...) היה כחומר ביד היוצר. כל כך רך ומתמסר. פשוט גאווה אמיתית!!

 

ולכן אני ממליצה לכם, מכל הלב - נסו את זה בבית!!!

 

רגע לפני שנתחיל, תראו אותו כמה שהוא יפה wink ותאמינו לי (טוב אין לכם ברירה, אלא להאמין) הוא גם טעים!! 

 

 

 

המצרכים:

  • 550 גר' קמח מלא

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 2 כפיות מלח

  • 1 כף סוכר חום 

  • 3 כפות שמן זית

  •  1/2 כוס גרעיני חמניות 

  •  450 מל' מים פושרים

 

לציפוי הלחם:

2 כפות מים חמים + 1/2 כפית מלח

2 כפות קמח מלא

2 כפות קוואקר

 

 

ההכנה:

  1. השרו את גרעיני החמניה בכוס עם מים רותחים, והניחו בצד.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר והמלח וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב.

  3. סננו את גרעיני החמניה, והוסיפו יחד עם השמן זית והמים הפושרים. ערבבו במהירות בינונית 8 דקות .

  4. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר, שמנו אותו מעט והעבירו לקערה משומנת קלות. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה.(עד שהבצק יכפיל את נפחו)

  5. לאחר התפיחה הראשונה, לושו את הבצק בידיים, להוצאת האויר. צרו ממנו גליל יפה והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה. כסו שוב בניילון הנצמד והניחו לתפיחה נוספת של כ-3/4 שעה.

  6. חממו את התנור ל- 250 מע'

  7. לאחר ההתפחה השניה, מירחו על הבצק את תערובת המים והמלח. פזרו מעל מעט קמח מלא ואת הקוואקר וחיתכו בעזרת סכין חדה (או מספרים) כמה חתכים לרוחב.

  8. הכניסו אל תחתית התנור תבנית קטנה עם מעט מים. הכניסו את הלחם ואפו כ- 10 דק' בחום של - 250 מע'.

  9. הנמיכו את חום התנור ל- 180 מע' והמשיכו באפיה עוד 40 דק'.

 

       

 

10. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו היטב.

 

 

 

 

מצטערת ... אבל זה מה שקורה שהצלמת לא עומדת בפיתוי...

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

מי שמעוניין לדעת את הערכים התזונתיים של הלחם, מוזמן להיכנס לאתר- FoodsDictionary המתכון מופיע שם עם כל הפרוט!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת