00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

קאט בלו

Cat Ballou, צומת בית-אורן, חיפה

הוד סתמיותו

כל מי שיצא אי-פעם ליום כיף במסגרת העבודה מכיר את הסיטואציה הבאה. לאחר פעילות גיבוש כלשהי, ממשיכים יחד לארוחת צהריים. אם אוכלים במסעדה, אז כמה שיקולים מכתיבים את בחירתה: היא צריכה להתאים לכולם, אסור שהיא תהיה אנינה או מתוחכמת מדי - ואם אחד העובדים חובש כיפה, היא צריכה להחזיק תעודת כשרות עדכנית. נסיבות אלה הביאו אותי לאחרונה לקאט בלו – מסעדת בשרים כשרה באזור הכרמל.


זוהי מסעדת בוקרים טיפוסית המעוצבת בסגנון המערב הפרוע עם שפע של עץ, אוכפים, פרסות ושלל פריטים המוכרים בעיקר לרוכבי סוסים.


במחיר המנה העיקרית כלול אנטיפסטי המוגש בפתיחה. מאכזב היה לגלות שלא מדובר בירקות קלויים/צלויים נפלאים בסגנון איטליה, אלא בסלטים עייפים, תפלים, חסרי עידון, שהשרו תחושה שיד גסה של טבח צהל"י שולטת כאן במטבח. לא נורא, ניסינו לנחם את עצמנו, לפני כל גאולה יש ייסורי גאולה.


רוב חברי הקבוצה התמקדו באגף הסטייקים, המהווה את החלק היקר ביותר בתפריט (ככה זה כשאוכלים על חשבון הברון). המלצר, שלקח את ההזמנות, לא שאל דבר לגבי מידת העשייה של הבשר. הוא עשה זאת רק לאחר שהסבתי את תשומת ליבו לכך. השירות, אגב, התגלה כחובבני להחריד לאורך כל הארוחה, והמלצרים חסרו הבנה מינימאלית בבשר.

כשהגיעו הסטייקים לשולחן הם הוגשו ב"ערימה" אחת גדולה, ולא בצלחות נפרדות, זאת מבלי שניתן היה לדעת מה מידת העשייה של כל אחד מהם. האמת שזה לא שינה הרבה, כי כולם היו חרוכים מדי מבחוץ ואדומים לגמרי מבפנים – כמעט בלתי אכילים. הם הוחזרו לצלייה נוספת – וחזרו לשולחן מספר דקות לאחר מכן שרופים עוד יותר מבחוץ וקצת פחות נאים מבפנים. בנוסף לכך, לא הוגשו סכינים מתאימים לחיתוך בשר.


האנטריקוט שאכלתי (115 ₪) היה משעמם, בעל טעם דהוי נטול כל נוכחות בשרית. רובו הושאר בצלחת, מבלי שמישהו מהעובדים אפילו טרח לשאול מדוע. חבל שכך צריכה פרה לסיים את חייה.


על מוס השוקולד שהוגש בסיום מוטב שלא להרחיב את הדיבור. הוא היה בעל טעם תעשייתי כל-כך סתמי – שאפילו ילדים לא בררנים היו מסרבים לאכול ממנו.


אני מתקשה להיזכר מתי אכלתי בשנים האחרונות ארוחה גרועה וחובבנית כל-כך. לא ברור לי איך מסעדה ברמה ירודה שכזאת שורדת לאורך שנים. בקאט בלו איכות היא לא מילה גסה - היא טאבו.

ציון: 1 כוכבים


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת