00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגת שמרים גבינה שמיכת פוך

זאת הולכת להיות עוגת הגבינה שלי השנה (האמת שגם בשנה שעברה...). מתכון של קרין גורן. זה באמת יוצא רך וקפיצי כמו שמיכת פוך! התוצאה היא 4 עוגות בתבנית אינגליש קייק.

רכיבים:

לבצק:

5 ורבע כוסות קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף אבקת אפיה

1 שמנת חמוצה בטמפ` החדר

1 כוס סוכר

2 ביצים

3/4 כוס מים פושרים

קליפת לימון מגורדת מחצי לימון

200 ג` חמאה, רכה מאוד

למלית הגבינה:

750 ג` גבינה לבנה 5%

1 כוס סוכר

 קליפת לימון מגורדת מחצי לימון

1 אינטסנט פודינג וניל

רבע כוס קורנפלור

4 כפות גדושות ריבת תות/מישמש

הוראות הכנה:

מכינים את בצק השמרים באופה הלחם. אם אין אופה לחם - אז ההוראות הן כמו כל בצק שמרים אחר. קודם יבשים, אחר כך רטובים. מתפיחים 4 שעות במקרר (אם לא השתמשתם באופה הלחם)

מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת חלקה.

מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל חלק למלבן. מורחים כף גדושה של ריבה (תות או מישמש) לאורך השליש האמצעי של הבצק. מפזרים על הריבה רבע ממלית הגבינה. חותכים את הצדדים לרצועות אלכסוניות ברוחב 2 ס"מ, שיוצאות כמו כנפיים מצידי המלית. סוגרים לסירוגין רצועה מכל צד מעל המלית. עד שמתקבלת סוג של צמה סגורה ומכוסה.

מורחים את העוגות בביצה. מניחים את העוגות לתפוח בתנור כחצי שעה. בחום נמוך (כ-600 מעלות).

אופים כחצי שעה בחום של 1700.

מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת עבה ונקיה למשך 10 דקות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת