00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג דניס צרוב

דג דניס צרוב 

נתחי פילה של דג דניס צרובים במחבת . דגים אחת האהבות הגדולות שלי במטבח , אוהב דגים אנוכי ובכל

הזדמנות שרק אפשר אם זה במחבת ,ברוטב או בתנור ,שלמים או מפולטים העיקר שיהיה דג . הכנת

דגים היא אחת המטלות הקלות במטבח ובאמת שלא צריך להיות בשלן גדול  כדי להכין מנת דג טובה .  

לדוגמא המנה שמוצגת כאן , ראו כמה שהיא קלה להכנה. 

הפעם השתמשתי בדג דניס שהוא דג טעים מאד ובמחיר סביר , מעדיף להתפנק על דגים טובים יותר כמו

לברק או מוסר ים אבל הזמין יותר הוא הדניס . כמובן שתמיד רצוי לקנות דגים טריים ולא קפואים . 

לבקש ממוכר הדגים לפלט את הדג ורצוי להשתמש בו ביום הקנייה . 

את נתחי הדג יש לשטוף היטב ולנגב בנייר סופג . 

להכין בקערה מעט שמן זית ולהוסיף 2 שיני שום כתושות  , לתבל את הדג במעט מלח גס , פלפל שחור

גרוס ומעט פפריקה מתוקה . להבריש את הדג עם מברשת טבולה בשמן הזית המעורב בשום או פשוט

לצקת מעט מהשמן ולעסות את נתחי הדג עם הידיים מ2 צידי הנתח . לפזר מעל מעט עלי טימין להצמיד

אותם אל הדג . להשאיר את הנתחים שתיבלנו כ10-15 דקות לספיגת טעמים . 

 

לחמם מחבת טפלון כבדה לחום גבוה ללא שימון המחבת . אין צורך לשמן את המחבת ( ממילא השמן

ישרף ) ונסתפק בשמן ששימנו את נתחי הדג . כשהמחבת חמה להניח את נתחי הדג על הצד עם העור 

ולאחר כחצי דקה לנער את המחבת על מנת לשחרר את הנתחים מהדבקות למחבת .

לצלות את נתחי הדג כ2-3 דקות מכל צד . כשמדובר בדגים גדולים יותר מדגי דניס שהם גם עבים יותר זמן

הצלייה ארוך יותר . 

מנת הדג הוגשה הפעם עם פלפלים קלויים בתחמיץ 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת