00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שירננה עוגות מעוצבות

מיני טארטלטים במילוי קרם פטיסייר ופירות

shiranana.co.il

מיני טארטלטים במילוי קרם פטיסייר ופירות  – כשר לפסח (ע"ב המתכון הנפלא של הקונדיטורית חני לשם).

אני כ"כ אוהבת אותם ועוד כשהם מגיעים במיני .

המתכון המקורי של חני לשם הוא עם אבקת קקאו וקרם פירות, אני בחרתי לוותר עליו, להשאיר את מיני הטארטלטים "לבנים", ולהשתמש במילוי קרם פטיסייר משובח ופירות

רכיבים:

1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור

1/3 כוס (50 גרם) עמילן טפיוקה

2 כפות (25 גרם) קמח כוסמת

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות                      

קורט מלח

2 כפות גדושות (30 גרם) שקדים טחונים

1/3 כוס (50 גרם) אבקת סוכר

1/2 ביצה גדולה קרה

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערת מערבל עם וו גיטרה את הקורנפלור, העמילן הטפיוקה, קמח הכוסמת, החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.

2. מוסיפים לקערה את המלח, השקדים הטחונים ואבקת הסוכר ומערבבים קלות.

3. מוסיפים לקערה את הביצה תוך ערבול במהירות איטית. מגבירים את מהירות המערבל ומערבלים רק עד לקבלת בצק. מקררים היטב.

4. מרדדים את הבצק (הקר) לעובי של כ-2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים כל עיגול בתבנית מיני טארטלט ומהדקים בעדינות.

5. מניחים על כל עיגול בצק תבנית מיני טאטרלט נוספת (ריקה) וחותכים את שולי הבצק המיותרים. מקפיאים את הטארטלטים כשהם בין שתי התבניות.

6. אופים את הטארטלטים (כשהם עדיין בין שתי התבניות האישיות) בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.

7. מסירים בעדינות את התבניות העליונות. אם תחתית הטארטלט עדיין רכה או רטובה מחזירים לתנור לכמה דקות נוספות (ללא התבנית העליונה). שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום עד לשימוש.

קרם פטיסייר: (מתכון של קרין גורן המוכשרת)
חצי ליטר חלב

 5 כפות קורנפלור
 4 חלמונים
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 מקל וניל, חצוי לאורכו

אופן הכנה:

ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן. מחזירים הכול לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד
מוסיפים קצפת לקרם הקר:
במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת.
מרכיבים את הטארטים:
ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים.

טיפים/ המלצות שלי:

*לזגג את הפירות עם נפאז` או מירואר (זיגוגים עמידים במיוחד המשווים מראה מבריק ויוקרתי). לחילופין, ניתן להשתמש בריבת משמשים מומסת עם מעט מים, אך לקחת בחשבון שהיא נספגת פנימה ואינה משווה מראה מבריק כמו הזיגוגים הנ"ל.

** לממהרים/ות ניתן להמיר את קרם הפטיסייר בקרם וניל (1 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב,  חבילה של אינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד לקבלת קרם יציב ואחיד).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שירן עוגות מעוצבות אלא אם צויין אחרת