00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

ג`רק הודו - הודו בנוסח ג`מייקה

בתכל`ס זה פרק 4 של "מהנדס בשחקים", אבל הפעם יש מתכון שמתלווה לסיפור, אז החלטתי לחרוג ממנהג הפרקים ולחזור לשמות הרגילים של הפוסטים.

אז סיימנו עם עולמו של דיסני, ולאחר טיסה קצרה של שעתיים מצאנו את עצמנו ב-Montego Bay, Jamaica. לאחר מעבר במכס והגירה, יצאנו משדה התעופה.

הדבר הראשון שקלטתי זה:        בונה - כולם פה כושים.
הדבר השני שקלטתי זה:           בונה, חם פה כמו באיזה אי טרופי, (הגיוני כי זה בכל זאת אי טרופי).

ביציאה מהשדה לקח את המזוודות שלנו מקומי טיפוסי, שלאחר שעזר לנו להסיע אותם מרחק של 50 מטר, לא התבייש לבקש טיפ.  שלפתי 100 דולר ג`מייקני, והמקומי לא היסס ואמר לי את המקבילה הג`מייקנית ל-"מה זה החרטא הזה?! זה דולר וקצת, תביא עוד!" לא רציתי להסתכסך עם המקומיים על היום הראשון, אז שלפתי עוד 500 (כי זה מה שהיה לי).  כנראה שזה סיפק אותו כי הוא אמר לי משפט שאשמע עוד הרבה בג`מייקה: Respect, Man
שזה המקבילה הג`מייקנית ל-"סחטיין עליך, אח שלי."

משם נסענו באוטובוס עם מזגן מקולקל לסיבוב פיזור מלונות. כמובן שאם כבר חם ומחניק באטובוס, אז אנחנו נהיה המלון האחרון בסבב.

מפקיד הקבלה הבנתי שאנחנו כנראה הישראלים הראשונים שהוא נתקל בהם אי פעם.  הם לא הצליחו להבין איזה טיסה יש מישראל לג`מייקה, ואני די בטוח שהם חשבו שפשוט עלינו על המטוס הלא נכון והגענו לשם בטעות. אבל מכיוון שהכסף שלנו טוב כמו של כל אחד אחר, הם מהר מאוד התסגלו לרעיון שיש תיירים שלא באים מארה"ב או קנדה, ונתנו לנו את הכרטיס לחדר.


הנוף מהחדר - שלום, ים

לבחור שהביא את המזוודות שילמתי טיפ קצת יותר משמעותי, והוא אישר את בחירת הסכום שלי עם עוד - "Respect, man".  במלון היו חדרים גדולים, בריכות, ים, אוכל, הופעות ומועדון לילדים. 

חשבנו באיזה שלב ללכת מחוץ למלון לכפר דייגים שצמוד.  אמרו לנו באופן די ברור שזה לא ממולץ והמלון לא לוקח אחריות על מה שייקרה לנו ולא ישלח חילוץ.  החלטנו לקחת את עצתם ולא לצאת מהמלון במשך שבוע שלם.  אחרי שבוע מטורף של ריצות בדיסני - זה בדיוק מה שהיינו צריכים - שבוע שלם של ים, בריכה, ספרים ואוכל.  

אבל איזה אוכל...


סביצ`ה דג, סלט צדפות, סלט פירות ים, אכול כפי יכולתך...

פירות טרופיים, פירות ים, דגים, סטייקים, גבינות, ירקות טריים (מה שלא רואים בארה"ב משום מה), פיצות, עוגות ושאר דברי מאפה, והכל "אכול כפי יכולתך".

יכולתי נבחנה שם באופן די קיצוני.

בנוסף לכל הדברים הטובים והמוכרים, היו גם המון סוגים של jerk.
היה שם jerk pork, jerk chicken, jerk sausage, jerk beef.

אז מה זה כל הג`רק הזה? מסתבר שזה סוג של מרינדה שהם עושים, שהמקור שלה הוא ... אין לי מושג ... וזה יוצא לא רע, אם כי קצת חריף.

אז מכיוון שקצת קשה למצוא כאן בשר חזיר, ומכיוון שאני לא רוצה להגביל את החוויה הג`מייקנית לכופרים כמוני בלבד, אני לא אביא מתכון של ג`רק חזיר. אני גם לא אביא מתכון של ג`רק עוף, כי זה נשמע ממש לא מכובד. כאן בישראל התחליף לחזיר הוא הודו, ולכן המתכון להיום הוא:

ג`רק הודו - Jerk Turkey

אזהרה: המתכון הזה לא יהיה זהה (אולי אפילו דומה) למה שאוכלים בג`מייקה, אבל הוא יהיה טעים.

רכיבים:

  • שווארמה הודו נקבה (אני לא יודע אם שווארמה הודו זכר גם יעבוד, אבל הנקבה זה נחמד כי אתה יכול להגיד לאשתך - "תביאי את השווארמה הודו נקבה!")
  • חומץ תפוחים עם דבש (חומץ תפוחים בלי דבש גם יעבוד, כנראה. גם חומץ אחר, כנראה)
  • סילאן (הג`מייקנים משתמשים במולסה. אם יש לכם בבית, אז בכבוד)
  • בצל אחד קצוץ דק דק דק דק דק
  • רוטב סויה
  • טימין טרי
  • ג`ינג`ר
  • אגוז מוסקט
  • קינמון
  • שום
  • פלפל שחור
  • אני יודע שזה נשמע כאילו אני סתם זורק את השמות של כל התבלינים שיש לי, אבל ברצינות, זה המתכון.
  • לאוהבי חריף - רוטב צ`ילי חריף
  • לאוהבי ממש חריף - פלפלים אדומים חריפים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. פורסים את ההודו לרוחב לרצועות בעובי 2 ס"מ
  2. מניחים את חתיכות ההודו בכלי שטוח שמסוגל להכיל אותם, ומתחילים לשפוך עליהם את שאר המרכיבים.
    אני השתמשתי בערך בחצי כוס חומץ, 2-3 כפות סילאן, כמה כפות של רוטב סויה, והרבה טימין טרי.
    לגבי שאר רכיבי המרינדה, הכמות היתה בערך קמצוץ, פלוס מינוס.
  3. מערבבים הכל היטב, ומקבלים משהו כזה:
  4. מכניסים למקרר והולכים לעשות משהו אחר, לדוגמא:
    שרים קצת רגאיי
    שותים קצת פינה-קולדה ליד הבריכה עם רגאיי ברקע
    מסתלבטים על החוף לצלילי רגאיי
    נוסעים לקניון הקרוב באוטובוס תיירים שמשמיע רגאיי
    קיבינמט, יא ג`מייקנים! מה יש לכם עם הרגאיי הזה כבר? אז מה אם יצא לכם איזה בוב מארלי אחד, יש עוד סגנונות בעולם! הלו?! תתקדמו!
  5. אחרי 12-24 שעות, אפשר להפעיל את הגריל. רצוי לתת להודו להתחמם קצת לפני שצולים אותו, שלא יצא שרוף בחוץ וקפוא בפנים.
  6. צולים 2-3 דקות מכל צד, עד שההודו עשוי מבפנים, ומקבלים משהו כזה:

רק תיזהרו שלא לשרוף את הסילאן, ואתם תהיו בסדר.

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת