00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

לזניה בשרית - קלה הכנה - יאמי יאמי

 

 

 תמונה של הלזניה.. 

 תמונה חתיכה מהלזניה - מראה מבפנים

 

 


לערב שבת חשבתי וחשבתי מה להכין משהו שלא גוזל הרבה זמן , טעים ומשמש כארוחה כמעט שלמה,

הוצאתי בשר טחון להפשרה... ואז עלה בי הרעיון להכין לזניה עם בשר טחון , ברוטב עגבניות  , בתופסת בשאמל.

הלזניה יצאה מוצלחת , זמן ההכנה קצר - והטעם אגדה.

 

להכנת לזניה בצורה קלה יותר הינה לכם תמונות של כל שלבי ההכנה מתחילה ועד הסוף .

המתכון בסוף - תהנו בתאבון

 

 מטגנים את הבצל 

 

 מוסיפים לבצל את הבשר הטחון 

 

  מוסיפים את הרסק והתבלינים

 

 מבשלים את העגבניות עם הבשר והבצל  כ- 15 דקות על אש בנונית

 

 שכבה ראשונה עלי לזניה ושליש מרוטב העגבניות עם הבשר

 

  מכינים רוטב בשאמל - כמו שרשום במתכון

 

 שלב שני ושלישי מסדרים את העלים - רוטב בשרי + באשמל כמו בתמונה

 

 זהו הלזניה מוכנה... 

 


 

המתכון  ללזניה בשרית - קלת הכנה 

 

המצרכים:

עלי לזניה -  4 עלים כפול 3 שכבות (12 עלים)

 

*בהתאם לגודל התבנית

תבנית פיירקס ארוכה 

 

למילוי הבשרי

1 בצל קצוץ 

500 גרם בשר טחון

שמן  לטיגון הבצל 

פלפל שחור

מלח לפי הטעם

 

רוטב העגבניות

1 קופסא עגניות מרוסקות 400 גר' (בשימורים)

 או  אפשרי להכין 4 עגבניות בשלות -  לשלוק במים חמים לדקה ולקלף את קליפה ולגרד לרסק 

קופסא רסק עגבניות  קטן

קובית קנור  1 בזילקום

קובית קנור  1 שום פטרוזליה

שום טרי כתוש (או אבקת שום) 

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שטוחות  פפריקה אדומה (לא חריף רק מי שרוצה)

200 מיל' -  מים (כמעט כוס חד פעמית)

 

רוטב בשאמל  בסיר נפרד - 

זה רוטב  מומלץ מאד שמעשיר את הטעם הלזניה

שעשוי מקמח 3 כפות 

מעט מרגרינה (מחמאה 30 גרם)

ו -  2 כוסות  וחצי מים ( כל כוס 200 מל)

מלח פלפל שחור לפי הטעם 

 

אופן ההכנה:

 שלב ראשון - טיגון הבצל והכנת הבשר: 

לטגן את הבצל  עד להשחמה , להוסיף את הבשר הטחון, ולטגן עד שבשר שחום וכבר לא אדום

ואז מוסיפים את התיבול , מלח מעט -  פלפל שחור.

 

 שלב שני: הוספת רוטב העגבניות לבשר הטחון

מוסיפים למחבת  עם הבשר הטחון המוכן , עגבניות מרוסקות קופסא אחת  + רסק עגבניות קטן מערבבים

מוסיפים את התיבול : פפריקה, קוביות קנור בזילקום + שום/פטרוזליה , שום כתוש, פלפל שחור, וכוס מים  ... ומערבבים שוב

מבשלים בערך - 12 דקות על אש בנונית.

 

  שלב שלישי - הכנת רוטב הבשאמל

בסיר קטן ממיסים מרגרינה (כמות קטנה 30 גר) על אש בנונית אפילו קטנה

ומוסיפים את הקמח 3 כפות בהדרגה ומערבבים, מתבלים במעט מלח + פלפל שחור - ומערבבים

את המים מוסיפים בהדרגה כל פעם חצי כוס ומערבבים היטב עד ליצירת רוטב סמיך חלק ולבן.

כאשר הרוטב סמיך ולבן הוא מוכן.

ומסירים מהאש...

 

 

 עכשיו מכינים את הלזניה בשכבות  -  אין צורך להרטיב

 בתבנית פיירקס שקופה לשמן את התבנית עם מעט מרגרינה בכל הצדדים

 

 את רוטב הבשרי עם העגבניות לחלק ל 3 פעמים (3שכבות).

     שכבה ראשונה - מניחים עלי לזניה (לפי גודל התבנית ) - ושליש מרוטב העגבניות עם הבשר

     שכבה שניה  -  מניחים עלי לזניה -  רוטב בשר ועגבניות + ומעט רוטב באשמל 

     שכבה שלישית - מניחים עלי לזניה - רוטב בשר ועגבניות ואת כל הרוטב באשמל שנשאר לפזר מעל

 

 להכניס לתנור ל- 40 - 50  דקות  180 מעלות -  מכוסה  בנייר כסף

     אחרי 30 דקות בודקים שהרוטב נספג יפה והלזניה רכה ולא יבשה  - ומסירים את הנייר כסף

     ואופים עוד 10 עד 15 דקות

 

זהו הלזניה מוכנה שיהיה בתאבון .......   

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת