11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגיות פרמזן וצ`דר עם צנוברים וגרעיני דלעת

18/05/2012


אני מאוד אוהבת ספרי בישול...
אני חושבת שלמרות הטלויזה, האינטרנט, הפייסבוק, האפליקציות, הפורומים, הבלוגים וכל האתרים השונים של הבישול והאפייה אין כמו לקרוא ספר בישול או אפייה טוב ולהרטיב את בלוטות הרוק רק מלהתבונן על התמונות המגרות!
גם את ספרי המתכונים הישנים אני אוהבת...אפילו שאין בהם תמונות אלא רק ציורים  יש בהם משהו מיוחד, בעיקר געגוע נוסטלגי לפשטות של פעם...
אני מאוד אוהבת לקנות ספרי מתכונים ומשתדלת לקנות ולהתעדכן אחת לכמה חודשים בספרים החדשים שיוצאים.
הספר האחרון שקניתי היה דווקא מתנה לאחותי והוא נקרא "ביסים-ממטבחה של בשלנית" שכתבה אותו הבלוגרית הילה קריב -שמפרסמת את מתכוניה בבלוג המדהים ביסים http://bissim.com/  לא הספקתי עוד לגנוב לאחותי את הספר ולהכין מתכונים ממנו אבל מרפרוף ראשוני הוא נראה מושקע, מעוצב ומומלץ מאוד!!!

במסגרת טירוף חג השבועות שתופס תאוצה בכל מקום החלטתי להכין מתכון על טהרת הגבינות.
בחרתי ב-2 גבינות  שאני מאוד אוהבת פרמז'ן וצ'דר...

את המתכון הבא הכנתי דוקא מספר אחר שאני מאוד אוהבת עם קצת תוספות משלי.
מדובר בספר המקסים של בני סיידא-קופסאת העוגיות שלי שאני עושה בו שימוש רב.
המתכון המקורי הוא של עוגיות פרמזן וקשקבל עם זרעוני פרג-אני הורדתי את הפרג, החלפתי את הקשקבל בפרמזן והוספתי צנוברים, גרעני דלעת ופפריקה...
מקווה שתאהבו את המתכון...

מרכיבים:
1/4 1 כוסות קמח מנופה (175 גרם)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא ממליצה להחליף-הגבינה האהובה עליי ביקום!)
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליב בקשבקל, פקורינו, אמנטל או כל גבינה קשה שאוהבים)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2-3 כפות חלב קר
30-50 גרם צנוברים-לא חובה
30-50 גרם גרעיני דלעת-לא חובה
1-2 כפות פפריקה מתוקה-לפי הטעם (אפשר גם חריפה למי שאוהב)-לא חובה- אפשר גם שומשום, קצח, אורגנו...

אופן ההכנה:
-שמים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) את הקמח, הגבינות, הפלפל השחור והמלח ומעבדים חצי דקה.

-מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

-מוסיפים את הצנוברים, גרעיני החמנייה והפפריקה.

-מוסיפים את החלב ומעבדים לכדור בצק אחיד.

-מחלקים את הבצק ל-2, יוצרים גליל בקוטר 2-3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות. (מי שלא יכול להתאפק יכול להכניס רק לשעה.. התוצאה דיי זהה!  )

-מחממים תנור ל-180 מעלות, חותכים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי של 0.5 ס"מ (אין לי מושג כמה זה בדיוק-תפרסו לפרוסות דקות ככל האפשר) ומסדרים בתבנית.


-אופים 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות וריח גבינתי ממכר ממלא את כל הבית...

-מצננים היטב, מוזגים כוס יין טוב ומנשנשים בכיף!!! (שומרים בקופסא אטומה)

נתראה בקרוב עם המשך שגעת  חג השבועות!!!! שבוע טוב!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת