00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שוקולדה19

חג אביב מתוק...חרוסת ושוקולד

30/03/2012

חג הפסח כבר כמעט כאן ואיתו המתוקים המסורתיים של פסח, עוגיות בוטנים, עוגיות קוקוס, לפעמים מצופות בשוקולד או מצופות חלקית ועוגיות היין (החונקות במקצת). והמצות, המצה הקלאסית, מצה שמורה, מצות ביצים, מצות מקמח מלא או מקמח קוסמין ו...מצות מצופות בשוקולד.

ואם כבר "חטאנו" באכילת שוקולד מדוע שהוא לא יהיה העיקר?

המצות אותן ציפיתי חלקית בשוקולד הן מקמח מלא ככה סתם בשביל המצפון והבריאות. החרוסת הכל כך אהובה עלי גם היא ממשפחת "הבריאותיים", מרציפן? כאשר הוא ברובו שקדים ורק מעט סוכר גם אותו אפשר לצרף לחבורה.

ומה עוד הכנתי?קרצתי עגולים ממרציפן מרודד, שמתי עליו מעט מהחרוסת ואגוז מלך שלם וטבלתי פינה אחת בשוקולד.

מלאתי גביעי שוקולד שהכנתי מראש מלוא הכף חרוסת וקישטתי בעלה שוקולד.

החרוסת שלי:

חבילת תמרים מגולענים באריזת ואקום (או גביע ממרח תמרים מוכן למי שהסוכר ידידותי לו)

כוס אגוזי מלך מרוסקים גס (אני מכניסה אותם לשקית ניילון ומרסקת עם מערוך בתנועות רידוד)

תפוח עץ חמוץ מגורד

3 כפות ליקר אמרטו

כף מיץ לימון סחוט

מעט גרידת לימון

2 כפות קמח מצות

1/2 כוס צימוקים בהירים

קינמון,ציפורן ואגוז מוסקט לפי הטעם

אופן ההכנה: אני ממש לא אוהבת חרוסת כממרח אלא כזו שמתפצפת בפה עם כל הטעמים.

מכניסים את התמרים למעבד מזון עם הליקר, מיץ הלימון וקמח מצות. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים תוך כדי ערבוב.


המרציפן שלי:

 1 כוס שקדים טחונים

1 כוס סוכר

1 כוס גלוקוזה

כפית מיץ לימון טרי

2 כפות אמרטו

1/3 כוס מים

אופן ההכנה : אפשר לחלוט שקדים במים רותחים לקלף לייבש ולטחון ואפשר להשתמש באבקת שקדים מוכנה.להכין סירופ מהמים,גלוקוזה,ליקר אמרטו,מיץ לימון והסוכר. לשפוך לתוך מעבד מזון ולהוסיף פנימה את אבקת השקדים. להפעיל במהירות גבוהה כ-8 דקות ולצקת על שיש לקרור. ללוש ולעטוף בנייר אפייה. לא לשמור מרציפן במקרר , הסוכר סופח נוזלים והופך את המרציפן לדביק . ליקר האמרטו משמש גם כחומר משמר וגם כתמצית טעם נוספת שהרי הוא ליקר שקדים.

חג פסח שמח כשר ומתוק לכל בית ישראל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שוקולדה19 אלא אם צויין אחרת