00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ארוחה בקופסה

ארוחה בתוך בצק

תקראו להם איך שתרצו... בורקס, בורקיטס, אמפנדוס, קלצונס, דים סאם... כל תרבות ווהמאכל שלה, כל עדה והמסורת שלה. זה יכול להיות בצק עלים או פריך, מלא או לבן. כולם מאפים קטנים מלאים בכל טוב: ירקות, בשרים, דגים או גבינות.

בפוסט הקודם סיפרתי על האמפנדס שהכנתי לבכור לקחת לארוחת הצהריים בבית הספר. מאז כבר הכנתי עוד כמה פעמים, כל פעם עם שילוב בצקים אחר או מילוי שונה, וכל פעם יצא מוצלח.

אתמול הכנתי שוב. הפעם עם שילוב של קמח מלא וקמח שיפון ומלאתי עם בשר טחון מטוגן וירקות מטוגנים, יצא מצויין! הפעם גם צילמתי ועכשיו אני יכולה להציע את המתכון.

אין שום סיבה להיצמד למתכון כמו שאני מציעה, כל קמח יהיה מצוין והרעיונות למילויים הם אינסופיים.

כ-20 בורקיטס עם מילוי בשר:

את המתכון לבצק לקחתי מהספר "ששת - מאפים". במקור החומרים מהם עשוי הבצק הם מרגרינה שהמרתי לחמאה (אם כי שומרי כשרות בוודאי ירצו להישאר עם המרגרינה) וקמח לבן שכאמור אני ממירה לכל מה שיש בבית באותו רגע (לבן, מלא, שיפון או חצי חצי)

 לבצק:

חצי כוס שמן

100 גרם חמאה או מרגרינה

שלוש רבעי כוס מים

1 כפית מלח

3.5 כוסות קמח

למלית:

300 גרם בשר טחון או חזה עוף חתוך קטן מאד

1 בצל

כל ירק קשה שיש בבית (גזר, קישוא, ברוקולי)

ירוקים - תרד, כוסברה, פטרוזיליה (מה שיש ומתחשק)

1 ביצה (רק במקרה של הטחון, עם העוף לא הוספתי)

1 כף גדושה רסק עגניות

מלח פלפל ותבלינים אחרים לפי הטעם 

הכנת הבצק:

מחממים שמן, מרגרינה או חמאה, מים ומלח בסיר על אש נמוכה, עד שהחמאה\מרגרינה נמסה. מסירים מהאש.

שמים קמח בקערה, מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.

עוטפים בנילון ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

הכנת המלית:

במחבת גדולה מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומקפיצים קלות. מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד לסגירה מוחלטת (עד שלא רואים "בשר חי" מבחוץ). מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים, משאירים על אש נמוכה כ-5 דקות לבישול קצר.

מורידים מהאש ומצננים,

מערבבים את הביצה הטרופה עם התערובת.

בנתיים מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח או על ניר אפייה לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים בגודל של 8-10 ס"מ (הבורקס יוצאים גדולים למדי כי הם ישמשו כארוחה קטנה ולכן צריכים להשביע).

מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, סוגרים ומהדקים היטב. ניתן בשלב זה להבריש את הבורקיטס בביצה טרופה, אני אישית מוותרת על השלב הזה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20-30 דקות או עד הזהבה.

בתיאבון,

אילאיל 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

קוביית קישורים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילאיל זיו אלא אם צויין אחרת