00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שוקולד עשירה וממכרת

 

לראשונה פגשתי את המתכון לעוגה הזו בבלוג של רוני טגנסקי, כעוגת שיש. 

אך כאשר הכנתי אותה, עשיתי טעות ובמקום להפריד 1/3 כתערובת שוקולד ו - 2/3  כתערובת לבנה, ערבבתי הכל יחד.

למרות הבלבול העוגה הוכתרה כהצלחה גדולה ולכן החלטתי, כי במקרה זה אאמץ את האימרה "טעות לעולם חוזרת" ואמשיך להכין את העוגה בצורה זו. 

אמנם ניתן כמובן להכין את העוגה כגרסת המקור, אך אני מוצאת אותה טעימה ביותר כעוגת שוקולד עשירה ונהדרת.

ובכן  בואו תנסו גם אתם ותחליטו לבד.


המצרכים לתערובת  השוקולד:

  • 250 גר' שוקולד מריר (רצוי לפחות בעל 50% מוצקי קקאו)

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/3 1 כוס מים רותחים

  • 2 חלמונים

 

להמיס את מרכיבי תערובת השוקולד, למעט החלמונים, על אש קטנה, עד קבלת תערובת אחידה. להוריד מהאש ולהוסיף את החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר. (להזהר לא להכין אומלט שוקולד...), ולהניח בצד.

 

 

המצרכים לתערובת הלבנה:

  • 250 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • 3/4 כוס סוכר

  • 3 ביצים

  • 3 כוסות קמח

  • 2 כפיות א.אפיה

  • 1/4 כפית סודה לשתיה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כפית תמצית וניל 

  • 1 כוס חלב

  • מעט שקדים מולבנים פרוסים - לקישוט

 

ההכנה:

לנפות לקערה את הקמח, המלח, הסודה לשתיה ואבקת האפיה.

בקערת מיקסר, להקציף את החמאה, הוניל והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, להוסיף את הביצים, החלב ותערובת הקמח. (לסרוגין קצת קמח קצת חלב).  

 

  כך נראית התערובת הלבנה..

 

 

לערבב את התערובת הלבנה עם 2/3 מתערובת השוקולד  (1/3 להשאיר בצד לאחר האפיה), לערבב בתנועות קיפול ולהכניס לתבניות.  ניתן לפזר למעלה מעט שקדים מולבנים פרוסים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות..

 

 

להוציא מהתנור, לשפוך למעלה את 1/3 תערובת השוקולד שהשארנו בצד, ולפזר מעט שקדים פרוסים..


ובתאבון..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת