00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

crafty fairy

מתכון לשבת - החריימה של האמא המרוקאית שלי

היא אף פעם לא קראה לי כפרה  וגם לא בישלה לי קוסקוס

היא בכלל גדלה בקיבוץ  ואפילו שם המשפחה המרוקאי שלה  נשמע אשכנזי לחלוטין ( ובכל זאת זה שם מרוקאי מוכר  נראה אם תגלו מהו - ההשתתפות אסורה על בני המשפחה..)

אבל  היא  האמא הכי חמה, אוהבת ומפנקת בעולם  וגם בשלנית מדהימה

והיא יודעת להכין דגים חריפים מעולים  .

כבר העירו לי כאן בתגובות שחריימה זה לא תבשיל מרוקאי אבל מה לעשות שאמא שלי למרות שעלתה ממרוקו היא לא מרוקאית טיפוסית  ובתור שכזו מותר לה להכין חריימה.

היא מכינה תמיד שני סירים נפרדים: האחד חריף לייט והשני חריף חריף.

עם הזמן ועם ההתבגרות של הנכדים ננטש סיר החריף לייט וכולנו מלקקים אצבעות  מהחריף חריף הנהדר הזה.

 

עם השנים אימצתי את המתכון והוא מככב על שולחננו כמעט בכל ערב שבת בליווי חלה מאפה בית

זה מתחיל ביום חמישי בטלפון ללוסי אשתו של שמעון הדייג  שדואגת להכין לי את פרוסות הדג  חתוכות יפה ונקיות  לגמרי  ובדיוק בגודל הנכון .

כשאני מגיעה אליה אחרי הצהריים או בסיבוב של שישי בבוקר  המסדר במקפיא  של לוסי מוכן ומזומן.

כל קופסה מוכנה ומנויילנת בציון  שם המזמין .

קורה לפעמים שאני מתעכבת ומגיעה ביום שישי  רק לקראת הצהריים .

או אז , אני מוצאת את עצמי מתקשרת ללוסי  מוקדם  הבוקר ומבקשת ממנה להוציא  מהמקפיא את המנה שלי להפשרה כדי שתהיה מוכנה לבישול בשעה שאגיע לאסוף אותה .

ככה זה בישובים קטנים : כולם מכירים את כולם : הדייג את האופה  את הירקן  את המכולתניק שרק אצלו אפשר למצוא שמרים במשקל כמו של פעם ולהיזכר בריח של שמרים אמיתיים  לא מבוייתים או דחוסים בתוך קוביות או רחמנא ליצלן מפוררים לפירורים יבשים .שמרים מיוחדים וריחניים כאלה שהסבתות התימניות ביישוב מוכנות לרוץ בשבילהן עד למכולת המסויימת הזאת כדי להכין את הקובנה שלהן לקראת השבת.

......

נחזור לדגים:

עינת הגלידה המתוקה והכפולה ביקשה ממני להעלות כאן את המתכון להכנת החריימה  של אמא שלי .

אז הנה המתכון שיפלפל לכם את השבת  וכמה נחמד שהוא מורכב ברובו מדגים והמון ירקות ורק מעט מאד שמן .

 

*שתי הערות לפני שמתחילים:

1. מכנים את החריימהבסיר נמוך ורחב ומקפידים להניח את פרוסות הדג בשכבה אחת בלבד  לכן חשוב שהסיר שלכם יהיה מספיק רחב.

בסיר שלי נכנסות 10 פרוסות   בינוניות שלדג ולפי זה מחושבות כמויות הרוטב .

2.זהו מתכון  קל ומהיר. הבישול אמור להיות קצר  רק עד שהבשר מוכן. אם מבשלים יותר מידי זה פחות טעים.

 

החומרים:

2 כפות שמן

2 פלפלים אדומים או גמבות

4 עגבניות  גדולות ( אםמשתמשים בעגבניות קטנות אז להוסיף עוד)

1- פלפלים חריפים ( תלוי כמה חריף אתם אוהבים)

ראש שום

חבילה גדולה של כוסברה

10 פרוסות  דג נסיכת הנילוס   נקיות ללא עור

2 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה (רק אם אוהבים חריף מאד כי כבר יש מספיק חריפות מהפלפלים)

כפית ו מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

קופסה קטנה של רסק עגבניות

ההכנה:

1. שוטפים את כל הירקות -אני כל כך אוהבת את קערות הפלסטיק הענקיות של הסבתות שרק בגלל זה טרחתי להוסיף תמונה לשלב  הפשוט זה   ( וגם בשביל חדי העין שיקלטו את כדורי הבצק תופחים בצד ימין למעלה )

2. קוצצים את כל הירקות  לחתיכות . יוצקים לסיר  או מחבת  גבוה רחב 2 כפות שמן  ומעליו מניחים את כל הסלט שנוצר

3.מוסיפים פלפל שחור , מלח, ופפריקות 

4. מכסים במכסה ומבשלים על אש בינונית עד למצב הזה ( הרוטב שלי נשאר מלא בנוזלים אבל אם שלכם נראה יבש תדללו במעט מים)

5. מוסיפים את פרוסות הדגים בשכבה אחת  מעל לירקות

6. מורחים בעזרת כף רסק עגבניות על פרוסות הדג

7. מביאים לרתיחה בסיר מכוסה ומבשלים על אש קטנה  כשמידי פעם   נותנים לפרוסות הדג לשקוע ברוטב ומורחים עליהן רוטב בעזר כף .

מגישים עם אורז לבן

אח , כמה שזה טעים...

את הרוטב מנגבים עם חלה   תוצרת בית .

אני מכינה לחמניות  עגולות לפי המתכון המצויין  של קרין גורן

שבת  שלום

ענת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

68 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית מרציפן אלא אם צויין אחרת