00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ליאת

קנישס

קנישס מאכל יהודי, מאכל טעים, יש הרבה גרסאות אחת הגרסאות שרשמתי לכם לא מטוגן אלא אפוי עם בצק

שונה קצת מהבצק הרגיל זה בצק חומץ.

הכנתי שני סוגי מילויים אך אין סוף לדמיון

תמונות הקנישס המוכנות התוצאה הסופית שלי, התמונות מאתר בחו"ל שבו לקחתי את הרעיון למתכון מצולם במדויק שלבי הבצק בצורה ברורה לכן העתקתי את התמונות משם.

המתכון של הבצק חומץ נלקח מאתר בגוגל

 

 

חומרים:

לבצק:

4 כוסות קמח רגיל

אבקת אפיה אחת

1/4 כוס שמן אפילו פחות

כפית שטוחה של מלח

2 כפות חומץ

2 ביצים

2 כוסות מים חמימים

 

מילויים:

4 תפוחי אדמה מבושלים

2 -3 בצלים גדולים מטוגנים

קופסה גדולה של פטריות חתוכות

חופן שמיר חתוך

מלח ופלפל לפי הטעם

אבקת מרק עוף לפי העין

כף גדושה של שום כתוש או אבקת שום

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

במערבל וו מערבלים את כל חומרי הבצק או לערבב ידני עד לקבלת בצק אחיד.

במידה ודביק להוסיף עוד קמח או קצת שמן.

לחלק את הבצק לשניים לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק מנוחה שעה.

לחמם תנור מראש 200 מעלות

בנתיים יש להכין את המילויים:

לטגן את הבצלים החתוכים קצוץ עד להזהבה או

יש אפשרות לקחת בצל אחד או 2 ולבשל אותם 20 דקות על אש קטנה עד שנעשים צבע קרמל

מילוי תפוח אדמה-

למעוך את התפוחי אדמה כמו פירה או במעבד מזון שלא יהיו גושים.

להוסיף חלק מכמות הבצל לפירה לתבל אם פלפל שחור ומלח ולהוסיף שום כתוש או אבקת שום

לערבב היטב לטעום ולהניח בצד.

מילוי פטריות:

לטגן את הפטריות החתוכות דק וקטן ולהוסיף את הפטריות לכמות שנשארה מבהצל לערבב קצת על הגז לתבל

מלח, פלפל, אבקת מרק עוף לטעום ולתקן תיבול.

להוסיף את השמיר לערבב ולהניח בצד.

הכנת הקנישס:

לפזר קמח על המשטח לרדד כדור בצק אחד ובצורת מלבן . למתוח את הבצק עם היד או המערוך שלא יהיה

עבה מדי.

 

כמו רולדה לשים את המילוי תפוח האדמה לכל האורך בהתחלת הבצק, ולהתחיל לגלגל כרולדה ארוכה.

 

לתפוס אם היד חתיכה מהבצק ולחתוך לחתיכות ובמידה ונפתח לאטום את הקנישס.

לשים בתבנית אפיה, וללחוץ באמצע קנישס עם הבוהן לעשות שקע.

 

את אותו תהליך לעשות אם הפטריות (להשאיר טיפה ממילוי פטריות)

לאחר ששמנו בתבנית בשקע לשים קצת מהמילוי הפטריות באמצע.

לאפות בתנור עד להזהבת הקנישס.

 

 

 

בתאבון

 

 

 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לירוןמתן אלא אם צויין אחרת