11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

מרק ירקות לתינוק

מרק ירקות לתינוק

אני מעדיפה לבשל לתינוק שלי בנפרד. לפחות בשלב זה. פה ושם אני שומעת אימהות שונות מספרות על כך שתינוקותיהן אוכלים הכל מהכל ובלי חשש הן נותנות להם אוכל מהשולחן המשותף, אוכל מתובל וכו`. אני לא יודעת היכן האמת – בדרך שלי או בדרך אחרת, בסה"כ איני אימא לעשרה ילדים שיכולה לספר מה עדיף מתוך ניסיון רב, אני עדיין אימא רק לבן הראשון, אבל אני בוטחת באינטואיציה שלי לחלוטין. והאינטואיציה שלי אומרת שבשלב הזה אני צריכה לחשוף את בני לחומרי גלם כמעט נטוראל ע"מ לתת לו להכיר מהו הטעם של הירקות, מהו הטעם של הפירות, מהו טעמו של הבשר. תיבול, בישול יתר, ערבוב של המון חומרי גלם יחד מטשטשים את הטעם הטבעי של הירקות והפירות. וכאשר אני מסתכלת על השורה התחתונה, על ילדים שאני רואה סביבי, אני מגלה תמונה לא הכי טובה: הילדים סולדים מירקות ופירות ובכלל מכל מה שבריא וטוב לגוף הילדים הגדל והמתפתח, ומאידך מכורים לג`אנק פוד. כשאני רואה איך אימהות מושיבות את הפעוטות שלהם בני שנתיים על דלפק המק`דונלדס ושואלות את הגוזלים הרכים האלה שבקושי למדו לדבר "מה אתה מעדיף מתוקי – המבורגר או נאגטס? קולה או תפוזים?" והקטנצ`יק הזה שכבר מכיר היטב את הטעם הממכר של אוכל מהיר ושל משקה מתוק ותוסס עונה משהו לא ברור בשפה המגמגמת שלו והאימא הגאה מזמינה לו נאגטס מטוגן בשמן עמוק עם צ`יפס תעשייתי רווי בשומני טרנס וכוס קטנה של קולה, בא לי לתפוס את האימא הזאת ולנער היטב. 

 

לג`יימי אוליבר יש תוכנית דוקומנטארית Jamie`s School Dinners במהלכה הוא מבקר בבתי ספר ובוחן את הארוחות המוגשות לילדים. באחד מבתי הספר כאשר הוא הציג לילדים ירקות ופירות שונים הילדים לא ידעו אפילו מה שמם ואיך אוכלים אותם. אותי זה די זעזע. אבל גם לי אישית לא מזמן יצא להיתקל במשהו דומה כאשר נערה אחת שאלה אותי מה זה קישוא? מסתבר שהיא בגיל העשרה שלה לא יודעת כיצד נראה הקישוא ומה טעמו ומה מכינים ממנו. אז דבר אחד הוא בטוח: להתמכר ולהיחשף לאוכל מתובל, מטוגן, מתוק ומלוח כל ילד מספיק ויותר ממהר מכפי שהיינו רוצים. הרבה יותר נדיר לראות ילדים שלא אוהבים בורקסים, פיצות, המבורגרים מאשר ילדים שלא אוהבים ירקות ופירות. לכן לפני הכל אני חושפת את הילד שלי לארוחות אשר כוללות ירקות ופירות וכמעט בטעמם המקורי. אבל שלא יהיה ספק, לטעום אני נותנת לגוזל שלי ה-כ-ל. כשאני אוכלת בטח ובטח אני לא נותנת לו להסתכל עלי בעיניים רעבות וסקרניות אלא נותנת לו טעימות מהצלחת שלי. אבל כאשר מדובר בארוחה של ממש, שנכון להיום יש לו שתי כאלה ביום, אני מעדיפה לבשל לו בנפרד.

 

מרכיבים:

1/2 פלפל גמבה אדום קטן

1/2 עלה של כרוב לבן

1/2 קישוא קטן

1 ענף פטרוזיליה

כמה גרגירים של מלח גס

כ-1/3 כוס מים

 

הכנה:

1. לשטוף היטב את הירקות. לחתוך לקוביות ולהעביר לסיר קטן (ממש קטן). לכסות את הירקות במים, המים אמורים להגיע רק עד גובה הירקות ולא יותר. להביא את הסיר לרתיחה, להנמיך את האש לאש קטנה ולבשל עשר דקות. אחרי עשר דקות לשים לתוך הסיר את עלה הפטרוזיליה והמלח. לבשל עוד שתים-שלוש דקות.

 

2. ברגע שכל הירקות רכים והנוזלים הצטמצמו בערך לשלוש כפות לכבות את האש, להשליך את ענף הפטרוזיליה לפח ולטחון את כל הירקות יחד עם הנוזלים למחית אחידה.

 

בתיאבון לקטנטנים!

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך בפייסבוק

 

 

 

 

 

Nati – אימא 24 שעות ביממה...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת