00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הרזיה עם טעם

מרק עדשים כתומות חורפי וטעים

את המרק הנפלא הזה למדתי להכין ,כשעבדתי בפרויקט לשיפור התזונה מטעם הג'וינט במרכז יום לקשיש בשלומי. מאז הוא אורח קבוע אצלנו כל חורף. קל להכנה ,אפשר להכין אותו גם רק עבור אדם אחד, ולכן יכול להתאים מאד לסטודנטים ולמי שגר לבד. לאכול במשך 2- 3 ימים ולהקפיא את מה שנשאר במנות אישיות ליום סגריר.

כשמוסיפים בצד סלט ירקות עם ביצה קשה או טופו מתקבלת ארוחה צמחונית מלאה מאוזנת ומשביעה.

מרק עדשים כתומות – 10 מנות

חומרים :

2 כוסות עדשים אדומות מבוררות ( כ- 400 ג')

1 גזר מרוסק גס

3- 4 שיני שום כתושות

1 מיץ מלימון אחד.

1 קופסא רסק עגבניות

תבלינים: מלח, פלפל, זרעי כוסברה טחונים, כמון

ההכנה:

שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים כ- 10 דקות . מסננים מהמים ושמים בסיר עם כ2 ליטר מים נקיים.

מביאים לרתיחה, בוחשים ומסירים מספר פעמים את הקצף הלבן שמצטבר.

כשאין יותר קצף אפשר להתחיל להרכיב את המרק .

מכיוון שמדובר בעדשים, הוספת התבלינים ובמיוחד המלח היא רק כאשר הן רכות- אחרת ישארו במרקם קשה יחסית.

מוסיפים את הגזר המגורר, שום , רסק עגבניות ותבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה כ15- 20 דקות . בוחשים מידי פעם .

לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון טועמים ומתקנים את התיבול .

ערכים תזונתיים למנה :

147 קלוריות

0.4 ג' שומן

11.6 ג' חלבון

25.5 ג' פחמימות

בהצלחה ,בתאבון  והמשך הרזיה עם טעם...

ורד לוין- דיאטנית קלינית ומאמנת אישית בשיטת NLP

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דיאטנית בראש אחר אלא אם צויין אחרת